Τι μαρτυρά το χρώμα των νυχιών για την υγεία μας

Όπως το δέρμα, τα μάτια και τα μαλλιά, έτσι και τα νύχια κρύβουν μυστικά για την υγεία μας και δείχνουν αν έχουμε έλλειψη σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα λιμάρεις τα νύχια σου ή θα σκέφτεσαι το καινούριο βερνίκι που θα αγοράσεις, ρίξε μία προσεκτική ματιά στο χρώμα τους, αφού μπορεί να κρύβει πολλά μυστικά για την κατάσταση της υγείας σου.

Τα υγιή νύχια των χεριών, μεγαλώνουν 1 χιλιοστό την εβδομάδα και έχουν απαλό ροζ χρώμα, σημάδι καλής κυκλοφορίας του αίματος. Αν παρόλα αυτά, έχουν περίεργο χρώμα ή υφή, σημαίνει ότι έχεις έλλειψη σε κάποιο συστατικό ή προσπαθούν να σου πουν κάτι για τη φυσική σου κατάσταση, που δεν γνώριζες μέχρι τώρα.

Για παράδειγμα, τα λεπτά νύχια άσπρου χρώματος ή με μεγάλες άσπρες κηλίδες μαρτυρούν έλλειψη σιδήρου ή κακή κυκλοφορία του αίματος, που σημαίνει ότι το αίμα δεν κυκλοφορεί σωστά στα άκρα σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να αυξήσεις την κατανάλωση μαγνησίου που βοηθά στην καλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος.

Τα κοκκινωπά νύχια, δείχνουν μεγάλη συσσώρευση λίπους και χοληστερίνης στον οργανισμό, που μπορεί να οφείλεται σε υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, ζάχαρης ή αλατιού. Αυτό μαρτυρά κακή λειτουργία του συκωτιού και των αρτηριών. Για να διορθώσεις το πρόβλημα, κατανάλωνε προϊόντα ολικής άλεσης, φρούτα λαχανικά και πολύ νερό.

Τα κίτρινα ή τα πρασινωπά νύχια μπορεί να οφείλονται στην ύπαρξη ίκτερου, αναιμίας ή σε συνηθέστερη περίπτωση, σε μυκητιάσεις.

Νύχια με μωβ χρώμα, μαρτυρούν προβλήματα στη χώνεψη. Πρόσεξε τη διατροφή σου και κατανάλωνε φυτικές ίνες.