Το Movember στην Κυπριακή showbiz!!!

Γράφει ο Χρίστος Μιχαήλ (Hairstylist- Καθηγητής Κομμωτικής)

Η λέξη που χαρακτηρίζει τον Νοέμβριο είναι και η λέξη Movember η οποία προέρχεται από το moustache και το November.

Όπως ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού έτσι αντίστοιχα και ο Νοέμβριος έχει επίσης καθιερωθεί παγκοσμίως ως ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του προστάτη.

Χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο δείχνουν την υποστήριξή τους στον αγώνα κατά του καρκίνου του προστάτη και της κατάθλιψης, αφήνοντας μουστάκι κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου.

2

Αφού ξυρίσουν το πρόσωπο την 1η Νοεμβρίου, για τον επόμενο μήνα μεγαλώνουν το μουστάκι . Οι «Mo’ brothers» όπως αυτοαποκαλούνται παράλληλα δημιουργούν ένα λογαριασμό στο Movember.com και ανεβάζουν τις φωτογραφίες με τα μουστάκια τους και καλούν φίλους, συγγενείς και συναδέλφους να τους στηρίξουν στην προσπάθεια δίνοντας χρήματα στο λογαριασμό τους.

14937905_10154725598219640_1518025835_n

Στην Κύπρο το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί από την εκστρατεία θα δοθεί στο EUROPA UOMO Κύπρου για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους, της διάδοσης και ανταλλαγής τεκμηριωμένων στοιχείων και των πληροφοριών για τον καρκίνο του προστάτη, την προώθηση της αντίληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, την εκστρατεία για την λήψη μέτρων πρόσβασης στη καλύτερη θεραπεία, την εξασφάλιση ποιότητας και υποστήριξης κατά τη διάρκεια όπως και μετά τη θεραπεία, τη προώθηση της πολύ επαγγελματικής ποιοτικής φροντίδας και κατάλληλης ιατρικής υποδομής.

1

Το Movember έρχεται κάθε Νοέμβριο για να μας θυμίσει πως το σημαντικότερο δώρο στην ύπαρξη μας είναι η υγεία. Οφείλουμε να προσέχουμε την υγεία μας και να νοιαζόμαστε γι’ αυτή.

Η ομάδα του Socialista.com.cy εντόπισε τα άτομα από την κυπριακή showbiz που άφησαν μουστάκι ή τουλάχιστον που προσπάθησαν να έχουν μουστάκι και σας τους παρουσιάζουμε παραπάνω

Τόλμησε να γίνεις κι εσύ φέτος ένας από τους “Mo Bros” !!!