Φτιάξε μόνη σου σπιτικό scrub με βρώμη για βελούδινο πρόσωπο!

Ποιος θα μας έλεγε ότι η βρώμη που μας χαρίζει ένα γευστικό και πλούσιο πρωινό θα έκανε θαύματα στον τομέα της ομορφιάς! Οι καταπραϋντικές της ιδιότητες την κατατάσσουν στη βάση της μεσογειακής διατροφής και καθόλου τυχαία. Ας μην απαριθμήσουμε τις ιδιότητες που την κάνουν μία από τις φυσικές τροφές με πλούσια διατροφική αξία, ας επικεντρωθούμε μόνο στο πως με τη βρώμη μπορούμε να αποκτήσουμε βελούδινο δερματάκι στο πρόσωπο μας στο λεπτό! Ναι! Η βρώμη θα γίνει το καινούργιο μυστικό ομορφιάς μας…

Φτιάξε μόνη σου σπιτικό scrub με βρώμη για βελούδινο πρόσωπο!

Φτιάξε μόνη σου σπιτικό scrub με πρωταγωνιστή τη βρώμη για βελούδινο πρόσωπο στο λεπτό…

Θα χρειαστείς

  • 2 κουταλιές γλυκού βρώμη
  • 1 κουταλιά σούπας γιαούρτι
  • 1 κουταλιά γλυκού αμύγδαλο
  • 1 κουταλιά γλυκού μέλι
  • 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας

Εκτέλεση

Ανακάτεψε τα υλικά σε ένα μπολ. Σε νωπό και καθαρό πρόσωπο άπλωσε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια και στον λαιμό. Κάνε απαλό μασάζ για 5 λεπτά και ξένγαλε με δροσερό νερό. Αμέσως εφάρμοσε την ενυδατική σου κρέμα!

Extra Tip: Αν πάλι είσαι fan του scrub και θέλεις πιο έτοιμα πράγματα, ψήσε τη βρώμη και άπλωσε την για 5 λεπτά στο νωπό σου πρόσωπο μόλις κρυώσει. Η β-γλουτένη που περιέχει δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα στο δέρμα. Αυτό το στρώμα θα εισχωρήσει βαθύτερα και θα διατηρήσει την επιδερμίδα ενυδατωμένη και πάντα φρέσκια.