Φτιάξε υπέροχα, τραγανά τσιπς

Τέλεια για μασούλημα, ιδανικά για ντιπ και φυσικά από τα χεράκια σου.

Είναι ιδανικά για μια βραδιά με φίλους στο σπίτι! Χωρίς εξεζητημένα ή πολύ ακριβά υλικά, προσαρμόζονται εύκολα στον αριθμό των συνδαιτυμόνων σας- από 2-3 άτομα έως και ολόκληρο… λόχο. Το βασικό; Δεν περνάτε ατέλειωτες ώρες στην κουζίνα και δεν πλένετε πιάτα όλο το βράδυ…

Τσιπς αραβικής πίτας

Κόβετε αραβικές πίτες (ή μεξικάνικες τορτίγιες) σε μικρά τρίγωνα και τα απλώνετε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 8-10 λεπτά. Όταν κρυώσουν τρώγονται όπως έχουν ή ελαφρώς αλατισμένα και με λίγη ρίγανη. Μπορούν επίσης να σερβιριστούν μαζί με οποιοδήποτε ντιπ, ιδανικά με χούμους.

Τσιπς παρμεζάνας

Τρίβετε παρμεζάνα και κατόπιν την αναμειγνύετε σε μπολ με ελάχιστο πιπέρι και λίγη ρίγανη. Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Βάζετε στο ταψί το μείγμα της παρμεζάνας κουταλάκι-κουταλάκι, σαν να κάνετε «βουναλάκια», αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Πατάτε με τα δάχτυλά σας τα βουναλάκια παρμεζάνας για να απλώσουν και τους δίνετε σχήμα στρογγυλό. Ψήνετε σε προθερμασμένο, δυνατό φούρνο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα σερβίρετε σκέτα ή με ντιπ ή τα προσθέτετε σε σαλάτες.