Αρχική FITNESS Ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά

Ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά

Λιγο πριν τελειώσει η δεύτερη εβδομάδα του #JennyFitChallenge ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε τα Χριστούγεννα με κοιλιά τόσο επίπεδη, που κανονικά θα έπρεπε η καινούργια χρονιά να μας βρει με μπικίνι. Η personal trainer, Σοφία Περδίκη, ετοίμασε για εσάς τέσσερις υπέροχες ασκήσεις. Και υπενθυμίζουμε ότι ανεβάζοντας μία sporty φωτογραφίας στο Instagram σας (αρκεί να έχετε ανοιχτό το λογαριασμό σας για να τη δούμε) με το #JennyFitChallenge μπαίνεται στην κλήρωση για να κερδίσετε μία τρίμηνη δωρεάν συνδρομή personal training.

1η άσκηση

Ακουμπάω στις παλαμές μου και τα πόδια με λυγισμένα γόνατα πάνω σε μία καρέκλα. Τραβάω εναλλαξ ποδια, μία προς το στήθος και μετά κλωτσάω ψηλά (30 επαναλήψεις στο σύνολο)

2η άσκηση

 

Κάνω μία κάμψη και στρίβω κορμό εναλλάξ μία στο ένα πλάι και μία στο άλλο (15 επαναλήψεις συνολο)

3η άσκηση

 

Ξαπλώνω στο πάτωμα και κρατάω μία μπάλα με το γόνατο μου και τον πήχη μου σταθερα. Το άλλο πόδι τεντωμένο το ανεβοκατεβάζω με το χέρι το ελεύθερο (15 επανήληψεις σε κάθε πλευρά)

4η άσκηση

Σε θέση σανίδας ακουμπάω σε παλάμες και τραβάω μία το ένα πόδι στο στήθος και μία στρίβω και τεντώνω το άλλο στο πλάι αντίθετα (30 επαναλήψεις σύνολο).

Το διατροφικό tip της ημέρας από τη διατροφολόγο του Jenny.gr, Τζουλιάνα Καρνέζη

Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη και σε αλάτι ερεθίζουν τις αισθήσεις και παρέχουν μια ανταμοιβή ικανοποίησης, που οδηγεί πολλούς στην επανάληψη της κατανάλωσης τους. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτά τα τρόφιμα βοηθάνε την παραγωγή ενδορφινών, ορμόνες που μας κάνουν να νιώθουμε ευχάριστα και ήρεμα. Αυτή η επαναλαμβανόμενη πράξη συνηθίζει τον εγκέφαλο στην αναζήτηση απόλαυσης μέσω τυο φαγητού και έτσι γίνεται συνήθεια.

Και μην ξεχνάτε!