Η δήλωση που θα συζητηθεί: Τα φετινά καλλιστεία Σταρ Κύπρο 2016 θυμίζουν Pornhub…

Όσο τα νούμερα θα πέφτουν τόσο το show του Mega θα φλερτάρει με το σοφτ πορνό.

Δεν το συζητώ, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καλύτερο show στην κυπριακή τηλεόραση από τα καλλιστεία του Mega. Και με το “καλύτερο” εννοώ φυσικά trash, ένοχα απολαυστικό και επιρρεπές στον τουιτερικό κανιβαλισμό – αφαίρεσε όλα αυτά κι έχεις ένα κακοστημένο, φλύαρο, υποφωτισμένο και καθόλα ανιαρό show με συντελεστές που παίρνουν υπερβολικά σοβαρά τον ρόλο τους για το καλό τους. Δεν λέω, καλό το τρολάρισμα όμως έχω την αίσθηση ότι το show τις τελευταίες δύο εβδομάδες κολυμπά σε θολά νερά. Είναι γνωστό πλέον ότι στο Star Κύπρος η παραγωγή επιστρατεύει φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα όπως η ομοφοβία, ο ρατσισμός, οι αμβλώσεις, η σεξουαλική κακοποίηση, το AIDS κ.ά. κι εκμεταλλευόμενη το νεαρό της ηλικίας, την απειρία και σε αρκετές περιπτώσεις την αφέλεια και τις ελλιπείς γνώσεις επιχειρούν να εκμαιεύσουν την επόμενη κοτσάνα που θα γίνει viral. Και φυσικά δεν αντιλαμβάνονται ούτε τη ζημιά που γίνεται στις υποψήφιες (αν και μεταξύ μας ξέρουν πάρα πολύ καλά πού μπλέκουν) αλλά ούτε και στα ίδια τα σοβαρά κοινωνικά ζητήματα που καταλήγουν είτε να διακωμωδούνται, είτε να περνούν λανθασμένα κι επικίνδυνα μηνύματα, όπως το ομοφοβικό παραλήρημα της επιτροπής για τον gay γαλαζοαίματο του προπερασμένου live.

Όμως τα νούμερα πέφτουν. Και πέφτουν θεαματικά. Τις τρεις τελευταίες Κυριακές τα καλλιστεία δεν ήταν καν το πρώτο πρόγραμμα στην ώρα του – η τιμή ανήκε στο franchise του “Fast&Furious” που έβαλε απέναντι ο ΑΝΤ1 με τις κοπέλες του Mega να τρώνε τη σκόνη του DomToretto και της παρέας του. Με λίγα λόγια: Fast ο Οδυσσέως Furious ο Χουλιάρας! Κι όταν οι τηλεθεάσεις κατρακυλούν είθισται να συμβαίνει το ίδιο και στην ποιότητα – πόσο μάλλον σε ένα πρόγραμμα που δεν διέθετε ούτε για δείγμα εξ αρχής! Την περασμένη Κυριακή το show φλέρταρε με τα όρια του σοφτ πορνό. Όχι μόνο οι υποψήφιες ήταν για τη συντριπτική διάρκεια του προγράμματος μόνο με τα εσώρουχα (κάποια μάλιστα αρκετά σέξι κι αποκαλυπτικά) περιφερόμενες σαν σφαχτάρια σε μπουτίκ κρεάτων αλλά κάποιες από αυτές έπρεπε να ερωτοτροπούν με έναν ημίγυμνο τύπο (κάποιος Κρίστιαν από το περσινό trainwreck του Σίγμα “MrCyprus” – μπορείς να το πεις και αναβάθμιση) δήθεν για να “λανσάρουν σαγηνευτικά τα εσώρουχα”, ενώ στην πραγματικότητα αναπαραστούσαν άθελά τους κακότεχνες και απελπιστικά ξενέρωτες τολμηρές σκηνές από ελληνικές σοφτ τσόντες των 70’s.

Κι όταν μία κοπελίτσα τόλμησε να τονίσει το αυτονόητο, ότι δηλαδή άλλο να αποτελεί αυτό μέρος της δουλειάς σου ως μοντέλο και να το κάνεις σε ένα στούντιο παρουσία μιας χούφτας επαγγελματιών κι άλλο να σε μπαλαμουτιάζει ένας άγνωστος μπροστά σε κοινό δεκάδων χιλιάδων, ήρθε η οργίλη απάντηση της επιτροπής: “Αν δεν κάνεις ό,τι σου λέμε θα χάσεις πόντους από τη βαθμολογία”. Έχω δει νταβατζήδες μεπερισσότερο τακτ.

Να θυμίσουμε ότι:

α) φέτος διαγωνίζονται αρκετές ανήλικες

β) μία υποψήφια είναι δασκάλα του κατηχητικού

γ) όλα τα παραπάνω βγήκαν στον αέρα από τη συχνότητα του καναλιού ιδιοκτησίας της Αρχιεπισκοπής!

Προσωπικά δεν δίνω δεκάρα για τις θρησκευτικές προεκτάσεις. Ούτε για το τολμηρό της υπόθεσης. Είμαι ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή λογοκρισίας και όσοι με διαβάζετε γνωρίζετε πολύ καλά ότι διαθέτω στυλ και χιούμορ που αγγίζει τα όρια της πορνογραφίας. Οπότε είμαι ο τελευταίος σ’ αυτό το νησί που θα το παίξει πουριτάνα. Όμως καλώς ή κακώς η ραδιοτηλεόραση διέπεται από κανονισμούς που θα πρέπει να τηρούνται από όλους. Και οι κανονισμοί αυτοί είναι σαφέστατοι σε ό,τι αφορά τη χαμηλή στάθμη ποιότητας κάποιου προγράμματος – και πιστέψτε με, νεαρές γυναίκες (μερικές ανήλικες) να περιφέρονται με ζαρτιέρες, να χορεύουν αισθησιακά ή να ερωτοτροπούν (έστω και αμήχανα) live στην primetime δεν το λες ακριβώς και ποιότητα εκτός κι αν χτυπάς υπερωρίες στο PornHub. Και το γεγονός ότι αυτό το όνειδος φιλοξενείται στο κανάλι της Εκκλησίας το καθιστά ακόμα πιο υποκριτικό από πλευράς της.

Αλλά πείτε μου πότε ήταν η τελευταία φορά που ο Αρχιεπίσκοπος απέρριψε κάτι επικερδές όσο ανήθικο κι αν ήταν;