Ιδιοκτήτης εστιατορίου δεν άφηνε παιδιά με ειδικές ικανότητες εντός του εστιατορίου

Eπιμέλεια Γιώργος Δημητρίου

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε εστιατόριο στην περιοχή του Lady’s Mile κατά τη διάρκεια επίσκεψης του καλοκαιρινού σχολείου Απ. Λουκά το οποίο απασχολεί παιδιά με ειδικές ικανότητες. Σύμφωνα με καταγγελία του πατέρα ενός εκ των παιδιών που συμμετείχαν στην εκδρομή ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου απαίτησε από τους συνοδούς να περιορίσουν τα παιδιά στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου και απαγόρευσε την παραμονή στον κλιματιζόμενο χώρο κι ενώ τον ενημέρωσαν ότι κάποια από τα παιδιά κινδυνεύουν να πάθουν κρίση επιληψίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Την υπόθεση έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα elemesos που δημοσίευσε την επιστολή του πατέρα. Σύμφωνα με την καταγγελία όταν τα παιδιά μαζί με τους ειδικούς εκπαιδευτές έφθασαν στο εστιατόριο ο ιδιοκτήτης τους ζήτησε να περάσουν στον εξωτερικό χώρο όπου οι θερμοκρασίες ξεπερνούσαν τους 37 βαθμούς Κελσίου. Οι εκπαιδευτικοί εξήγησαν με ευγενικό τρόπο ότι ως πελάτες έχουν ίσα δικαιώματα με όλους τους άλλους και ζήτησαν να παραμείνουν στον κλιματιζόμενο χώρο καθώς έξω επικρατούσαν συνθήκες καύσωνα και κάποια παιδιά διατρέχουν άμεσο κίνδυνο επιληψίας όταν εκτεθούν σε ψηλές θερμοκρασίες.

«Δυστυχώς ο ιδιοκτήτης δεν έδειξε καμία ευαισθησία και τους ζήτησε με αγενή και αυστηρό ύφος να φύγουν. Οι υπεύθυνοι προσπάθησαν για μια ακόμη φορά να κάνουν έκκληση στην ευαισθησία του χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα, τουναντίον αυτό τον εξόργισε ακόμη περισσότερο», όπως αναφέρει στην επιστολή ο πατέρας και συμπληρώνει, «Σκοπός του κειμένου αυτού δεν είναι να εκδικηθώ τον εν λόγο επιχειρηματία ούτε να κάνω ζημιά στην επιχείρηση του γι αυτό και δεν αναφέρομαι καν στο όνομα του ή της επιχείρησης του . Απλά ένοιωσα την ευθύνη ή το καθήκον αν θέλετε, εφόσον αυτά τα μωρά είναι ανυπεράσπιστα, τα περισσότερα δεν έχουν καν αναπτύξει λόγο, κάποιος πρέπει να μιλήσει εκ μέρους τους και αν μη τι άλλο να αντιληφθεί ο κύριος αυτός την σοβαρότητα της πράξης του. Ζούμε στον 21ο αιώνα όπου ακόμη και τα ζώα έχουν αποκτήσει κατοχυρωμένα δικαιώματα, πόσο μάλλον αυτά τα παιδιά!».

Source :
offsite