Μία εύκολη συνταγή για νόστιμο ριζότο μανιταριών

Αν θέλεις να μαγειρέψεις ένα σχετικά εύκολο και πολύ νόστιμο για το μεσημεριανό ή για το βραδινό, μπορείς να δοκιμάσεις ένα ριζότο μανιταριών.

Υλικά που θα χρειαστείς:

320 γρ. ρύζι για ριζότο

300 γρ, φρέσκα μανιτάρια

1 κρεμμύδι

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

φρέσκο βούτυρο

5 κλαδάκια μαϊντανό

1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:

Καθάρισε καλά τα μανιτάρια και ψιλόκοψέ τα σε φέτες. Συνέχισε με το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το σκόρδο, αν τελικά προσθέσεις στη συνταγή. Ζέστανε τον ζωμό λαχανικών και διατήρησέ τον ζεστό, μιας και θα σου χρειαστεί όταν ετοιμάζεις το ριζότο.

Σε μία κατσαρόλα πρόσθεσε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίξε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μπορείς να προσθέσεις και το σκόρδο. Πρόσθεσε 2-3 κουταλιές από τον καυτό ζωμό και συνέχισε να τσιγαρίζεις το κρεμμύδι για άλλα 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίξε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια, μία κουταλιά από τον μαϊντανό και λίγο αλάτι. Μαγείρεψε τα υλικά για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο παραπάνω ζωμό.

Ρίξε το ρύζι και άφησέ το να ψηθεί για περίπου 2 λεπτά πριν προσθέσεις 2-3 κουταλιές με κουτάλα από τον καυτό ζωμό. Φρόντισε να προσθέτεις ζωμό, όταν βλέπεις ότι έχει σχεδόν εξατμιστεί. Ανακάτευε πολύ καλά και έλεγξε το ριζότο σου στα 15 περίπου λεπτά. Καλό είναι να κρατάει λίγο το ρύζι σου. Μόλις είναι έτοιμο, αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι, πρόσθεσε ένα κομμάτι βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα και αρκετό πιπέρι. Ανακάτεψε πολύ καλά όλα τα υλικά και φρόντισε το ρύζι να μην έχει απορροφήσει όλα τα υγρά του. Σέρβιρε στα πιάτα και πρόσθεσε λίγη ακόμη παρμεζάνα.