«Μπρούσκο»: Αυτή είναι η τελευταία σκηνή!

Στα Χανιά με πολύ κέφι αλλά και αρκετή συγκίνηση γυρίστηκαν οι τελευταίες σκηνές του «Μπρούσκο». Το TV24 ήταν εκεί και ακολούθησε το συνεργείο και τους συντελεστές καταγράφοντας καρέ-καρέ τα τελευταία πλάνα.

Να σημειώσουμε ότι ναι μεν στα Χανιά γυρίστηκε το τέλος, στην Κύπρο όμως έγιναν ενδιάμεσα γυρίσματα αμέσως μετά, τα οποία θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 12 με 13 Ιουνίου.

 

Τι θα δούμε, όμως, στο μεγάλο φινάλε; Μία είναι η αίσθηση που θα αφήσει η σειρά: Δικαίωση. Για όλους θα υπάρξει μια λύτρωση… Ετσι θα δούμε τιμωρία, λύπη αλλά και ευτυχισμένες στιγμές, όπως γάμους και παντοτινή αγάπη. Στα Χανιά, λοιπόν, όλοι σχεδόν οι ηθοποιοί βρέθηκαν για το γάμο του Μηνά με τη Λίνα. Μια καλή ευκαιρία για να συναντηθούν, να χαρούν και να αφήσουν πίσω τα περασμένα και στενόχωρα γεγονότα, όπως η δυσάρεστη κατάληξη του Πάτροκλου και η επίσης τραγική του Διαμαντή. Οσο για την Αναστασία έλαμπε στο πλευρό του Ματθαίου, τον οποίο όμως ακολουθεί κατά πόδας και η Στέλλα. Η Μελίνα με τον Αχιλλέα, πιο ερωτευμένοι από ποτέ, κάνουν σχέδια για τις διακοπές τους, η Μελίνα για τη δουλειά της και γιατί όχι και για ένα ακόμα παιδάκι.


Ο Νεκτάριος πάλι θα ζήσει με την Αλεξάνδρα ευτυχισμένος και φυσικά θα παντρευτούν με έναν άκρως επεισοδιακό γάμο. Αλλά και ο Σήφης μπορεί να γύρισε παντρεμένος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δούμε τις χαρές του όπως το απαιτεί η κρητική παράδοση. Η Βασιλική θα μείνει με τον Νικόλα και θα έρθει κι αυτής η σειρά που θα σκεφτεί το γάμο μαζί του και, πιο κατασταλαγμένη, ίσως ένα παιδί.
Μπορεί οι χαρές να είναι πολλές για τους περισσότερους της σειράς, αλλά δεν θα είναι λίγες και οι λύπες. Πρώτα από όλα θα έχουμε ένα θάνατο, αυτόν της κοπέλας που πρόσεχε τα παιδιά της Μελίνας. Η Δανάη δεν θα προλάβει καν να μιλήσει για τον Πάτροκλο, γιατί θα σκοτωθεί. Η κοπέλα πεθαίνει χωρίς να προλάβει να αποκαλύψει την αλήθεια, μια αλήθεια όμως που θα έρθει στο φως τόσο από τα στοιχεία που έχει αφήσει πίσω του ο Αλκιβιάδης τα οποία φανερώνει ο Ανδρέας, όσο και από την μαρτυρία ενός προσώπου που κανείς δεν θα περίμενε ότι θα το κάνει.

Κι αυτό το πρόσωπο δεν είναι άλλο από τη Δήμητρα, η οποία γνωρίζει την αλήθεια. Γιατί όμως θα αποφασίσει να μιλήσει; Γιατί ο Πάτροκλος την έχει κοροϊδέψει, την έχει βάλει να ρευστοποιήσει όλη την περιουσία της, της παίρνει τα λεφτά και τα ρίχνει στην τοκογλυφία με αποτέλεσμα να καταστραφεί. Αυτό η Δήμητρα δεν θα του το συγχωρήσει για κανένα λόγο.
Η Αναστασία θα φτάσει σε κάποια οριακά σημεία σε σχέση με το παιδί και την εμμονή που έχει, αλλά ο Ματθαίος θα μείνει στο πλευρό της για πάντα με μια αγάπη αληθινή και βαθιά. Το ζευγάρι στο τέλος θα μείνει μαζί φανερά σε όλους και ευτυχισμένο.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΚΗΝΗ

Η τελευταία σκηνή της σειράς γυρίστηκε την Πέμπτη στις 25 Μαΐου το βράδυ σε ένα δρόμο στην αγορά κοντά στο λιμάνι των Χανίων και συμμετείχαν η Ελένη Βαΐτσου (Μελίνα), ο Ανδρέας Γεωργίου (Αχιλλέας) και ο Κούλλης Νικολάου (Ματθαίος). Μάλιστα, για να γυριστεί μία και μόνο σκηνή, χρειάστηκε μιάμιση ώρα.
Οι τρεις τους γυρίζουν από το γλέντι του γάμου και περπατούν σε ένα σοκάκι. Ο Αχιλλέας κρατάει αγκαλιά τη Μελίνα και της λέει: «Ωραία ήταν». Η Μελίνα του απαντάει: «Σπάστηκα πολύ. Καλά, σαν τη Βασιλική δεν είναι, είναι πολύ δεύτερη», σχολιάζει την κοπέλα του παντρεύτηκε ο Μηνάς.

Ο Ματθαίος μιλάει στο τηλέφωνο με την Αναστασία και της λέει ότι θα πάει από εκεί να τον περιμένει και στο μεταξύ, βλέποντας το ζευγάρι τόσο ευτυχισμένο, τους ρωτάει: «Δεν μου λέτε, πότε θα βαφτίσετε τη Σοφία;». Η Μελίνα κοιτάζει τον Αχιλλέα, χαμογελάει και του λέει: «Σε 15 μέρες, εδώ στα Χανιά». Ο Ματθαίος τους χαιρετάει και τους λέει φεύγοντας: «Αντε, γιατί ο νονός περιμένει».
Οι τελευταίες σκηνές ήταν πολύ συγκινητικές για τους ηθοποιούς αλλά και το συνεργείο. Μόλις τελείωσαν, ο Ανδρέας Γεωργίου τους πήρε αγκαλιά και τους λέει: «Αυτό ήταν. Πάμε όλοι μαζί να πούμε τη μαγική λέξη, τέλος», τα δάκρυα ξεχείλισαν από τα μάτια τους.