Μπρούσκο: Αχιλλέας και Σήφης έρχονται στα χέρια!

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΕΤΑΞΗΤΙΝΟΥ

Η σχέση της Μελίνας και του Αχιλλέα πάει από το κακό στο χειρότερο. Η Μελίνα είναι αποφασισμένη να τον εγκαταλείψει παίρνοντας μαζί και τα παιδιά και ο Αχιλλέας, που δεν μπορεί να τη μεταπείσει με τίποτα, τα βάζει ανοιχτά με τον Σήφη.

Η Μελίνα αρχίζει να μαζεύει τα πράγματά της και ο Αχιλλέας προσπαθεί να τη μεταπείσει: «Ελα τώρα Μελίνα, μην ακούω τρελά. Δεν θα πας πουθενά! Οποιες διαφορές έχουμε, θα τις λύσουμε», της λέει, αλλά εκείνη δεν ακούει τίποτα: «Δεν πρόκειται απλά για διαφορές. Εχουμε άλλη στάση ζωής Αχιλλέα, άλλες αξίες και άλλες πεποιθήσεις. Και αυτά είναι πράγματα που δεν αλλάζουν. Το έχω αποφασίσει. Φεύγω», του απαντάει αποφασισμένη.
Ο Αχιλλέας αμέσως μετά έξαλλος τηλεφωνεί στον Σήφη: «Τα κατάφερες τελικά. Μας χώρισες!», του λέει κάνοντας τον Σήφη έξω φρενών: «Εγώ ρε σας χώρισα; Πας καλά;», του απαντάει με νεύρα. Ο Αχιλλέας όμως επιμένει: «Ξέρω τι λέω. Αυτό ήθελες πάντα. Να μας διαλύσεις το γάμο». Μάταια ο Σήφης προσπαθεί να του εξηγήσει. «Αν δεν μπορείς εσύ να κρατήσεις τη γυναίκα σου, εγώ τι σου φταίω;», υποστηρίζει ο Σήφης και ο Αχιλλέας δεν του αφήνει κανένα περιθώριο: «Ασε ρε το παραμύθι, μου τη φύλαγες. Ποτέ δεν έπαψες να τη θέλεις πίσω», του απαντάει και τον προειδοποιεί: «Ετοιμάζεται να έρθει Κρήτη. Μην τολμήσεις να τη βοηθήσεις και να της το κάνεις πιο εύκολο», αλλά ο Σήφης «τα παίρνει στο κρανίο» και του απαντάει αναλόγως κάνοντάς τον έξαλλο: «Δεν θα μου πεις εσύ τι θα κάνω… Θα τη στηρίξω όπως θα στήριζες κι εσύ και ο καθένας την αδερφή του. Τα υπόλοιπα βρες τα μαζί της».
Στη συνέχεια η Μελίνα, παρά τις αντιρρήσεις του Αχιλλέα, μαζί με τα παιδιά και έγκυος η ίδια αναχωρεί για τα Χανιά και μάλιστα τη συνοδεύει στο αεροδρόμιο ο Αχιλλέας, οποίος αμέσως μετά τηλεφωνεί στον Σήφη και τον απειλεί: «Πήγα τη Μελίνα στο αεροδρόμιο. Θα με βρεις μπροστά σου, να το ξέρεις. Με τις δικές σου πλάτες τα βρόντηξε όλα και έρχεται Κρήτη. Δεν θα περάσει έτσι αυτό».
Η Μελίνα φτάνει στην Κρήτη όπου την περιμένει ο Σήφης, την πηγαίνει στο σπίτι που της έχει νοικιάσει, την τακτοποιεί και φεύγει, ενώ ο Αχιλλέας στέλνει τη Βασιλική να τη βρει και να την πείσει να γυρίσει πίσω. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά, καθώς η Μελίνα από το ταξίδι και την ταλαιπωρία παθαίνει αιμορραγία και μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Η Βασιλική είναι συνέχεια μαζί της και φυσικά ειδοποιεί τον Αχιλλέα, ο οποίος ανεβαίνει άρον-άρον στα Χανιά. Στενοχωρημένος όπως είναι αλλά και οργισμένος πηγαίνει στο σπίτι του Σήφη και αρχίζει να φωνάζει: «Βγες έξω, ρε αλήτη. Βγες έξω». Μόλις ο Σήφης βγαίνει, ο Αχιλλέας τον αρπάζει και αρχίζει να τον τραβάει και ουρλιάζει: «Γιατί ανακατεύεσαι στη ζωή μας; Παίρνεις εκδίκηση γι’ αυτό που έγινε πριν τρία χρόνια; Μου το κράταγες». Ο Σήφης για ακόμα φορά του λέει να λογικευτεί, αλλά ο Αχιλλέας δεν κρατιέται: «Ρε, άσε τα σάπια, να σου δώσω μια…». Κουβέντα στην κουβέντα ο καβγάς ανάβει και οι δύο άντρες έρχονται στα χέρια, μέχρι τη στιγμή που η μικρή κόρη του Σήφη βγαίνει έξω και αναγκάζονται να μαζευτούν.