Μπρούσκο: Η Αναστασία θα γεννήσει κόρη!

Από τη ΜΑΡΙΑ ΜΕΤΑΞΗΤΙΝΟΥ

Η Αναστασία και ο Ματθαίος έχουν πλέον χαράξει το δρόμο τους. Ενα δρόμο κοινό, που αυτή τη φορά θέλουν να είναι καθαρός από τα αγκάθια του εγωισμού, τους εφιάλτες του παρελθόντος και από όλα τα εμπόδια της ζωής.

Οι εξομολογήσεις τους είναι πλέον καθαρές και πρόθεσή τους να μην επαναλάβουν τίποτα από αυτά που τους χώρισαν.
Η Αναστασία πηγαίνει στην Κύπρο για να δει τη Μαρίνα που μόλις έχει κάνει εγχείρηση και φυσικά συναντιέται με τον Ματθαίο, όπου και πάλι ζουν ερωτικές στιγμές στο ξενοδοχείο της και ρομαντικά ραντεβού στα πιο όμορφα εστιατόρια του νησιού. Εκεί το ζευγάρι μιλάει και ανοίγει την καρδιά του: «Μέσα στη μνήμη μας θα μείνει για πάντα το μικρό μας αγοράκι. Δεν θα μεγαλώσει ποτέ», της λέει ο Ματθαίος και η Αναστασία τον ρωτάει αν το έχει δει ποτέ στον ύπνο του. Ο Ματθαίος της απαντάει ότι δεν τον έχει δει και η Αναστασία του εκμυστηρεύεται: «Ούτε εγώ… Κάθε βράδυ παρακαλάω να τον δω αλλά δεν έρχεται… Πιστεύεις ότι κάποια στιγμή, κάπου θα τον ξαναβρούμε;», τον ρωτάει. Ο Ματθαίος την καταλαβαίνει και της λέει πως αισθάνεται ότι με το χαμό του παιδιού τους πήραν ένα μάθημα που δεν πρέπει να το ξεχάσουν ποτέ. Η Αναστασία βουρκωμένη συμφωνεί μαζί του: «Κι εγώ έτσι αισθάνομαι. Και τώρα έχω ένα λόγο παραπάνω. Μπορεί να σου φανεί χαζό, αλλά νιώθω πως αν είμαστε μαζί θα ξαναφέρουμε με ένα τρόπο το παιδί μας στη ζωή», του λέει και το πιστεύει. Αφού ξεκαθαρίζουν ότι τίποτα δεν πρόκειται αυτή τη φορά να τους χωρίσει, αποφασίζουν να δώσουν τέλος στις σχέσεις που έχουν και ελεύθεροι πλέον να συνεχίσουν μαζί τη ζωή τους.
Αμέσως μετά η Αναστασία φεύγει για τα Χανιά και πριν πει οτιδήποτε στον Ανδρέα, αυτός που έχει καταλάβει ήδη τι έχει γίνει, φεύγει από το σπίτι.
Σαν να της έχει φύγει ένα βάρος, η Αναστασία για μια ακόμα φορά βλέπει ένα σημαδιακό όνειρο. Στον ύπνο της έρχεται η μάνα της η Κατερίνα, αυτή που της έχει πει ότι θα χυθεί αίμα και χύθηκε, αυτή που της είπε ότι ο γιος θα χαθεί και χάθηκε, αυτή που της είπε ότι φέρνει μήνυμα από το παιδί της να ξαναβάλουν τις βέρες με τον Ματθαίο και τώρα ετοιμάζονται να ενώσουν τις ζωές τους και είναι αυτή που της είπε ότι θα κάνει κι άλλο παιδί. Αυτή τη φορά, όμως, η Κατερίνα δεν τη βρίσκει μόνη της. Η Αναστασία είναι μαζί με τον Ματθαίο όταν εμφανίζεται η μάνα της και της λέει: «Εχω νέα από το γιο σου» . Η Αναστασία πετάγεται με λαχτάρα πάνω και τη ρωτάει: «Τι μάνα; Τι σου είπε να μου πεις;». Η απάντησή της είναι ξανά σημαδιακή: «Βαρέθηκε και θέλει να γυρίσει από το ταξίδι», της λέει. Η καρδιά της Αναστασία πάει να σπάσει: «Πού εδώ; Σε μένα;», τη ρωτάει. «Σε σένα και στον πατέρα του. Ελα, πάρ’ τον», της λέει και στα χέρια της η Κατερίνα κρατάει ένα μωρό. Η Αναστασία τα χάνει και όταν η μάνα της τής το δίνει στην αγκαλιά, η Αναστασία το κοιτάζει και της λέει γεμάτη έκπληξη: «Δεν είναι ο γιος μου. Είναι κορίτσι», αλλά η μάνα της επιμένει: «Ο γιος σου είναι. Κοίταξέ τον καλά. Ο γιος σου είναι». Εκείνη τη στιγμή η Αναστασία γυρίζει προς τον Ματθαίο σαστισμένη: «Ματθαίο, η μάνα μου λέει ότι αυτός είναι ο γιος μας αλλά είναι κορίτσι. Κοίτα κι εσύ». Ομως η αντίδραση του Ματθαίου είναι διαφορετική. Την αγκαλιάζει, παίρνει και το μωρό και τρυφερά της λέει: «Δεν τον βλέπεις; Δεν τον αναγνωρίζεις;». Στη συνέχεια η Κατερίνα παίρνει το μωρό ξανά στην αγκαλιά της και απευθυνόμενη και στους δυο τους λέει: «Δώσ’ τη μου πίσω και θα σου τη φέρω σε λίγο καιρό για να την έχετε για πάντα. Θα κάνεις κόρη και θα τη βαφτίσεις Αντριάνα. Ετσι μου είπε ο γιος σου»
Το όνειρο τελειώνει, η Αναστασία πετάγεται πάνω ταραγμένη και προβληματισμένη, όμως μέσα της πολύ καλά ξέρει ότι θα γίνει πάλι μάνα και μάλιστα θα γεννήσει κόρη!