Μπρούσκο: «Καθάρισε τους»- Τα σατανικά σχέδια του Διαμαντή

Ποτέ ο Διαμαντής δεν ήταν καθαρός. Κοιτάζοντας το συμφέρον του, δεν έβαζε φρένο πουθενά. Είναι ικανός να κάνει τα χειρότερα πράγματα και στο τέλος να βγαίνει πάντα καθαρός και λάδι. Και μπορεί πολλοί να πιστεύουν ότι ο Διαμαντής έχει ηρεμήσει και ειδικά εν όψει του νέου δικαστηρίου που έχει, ότι αποφάσισε να σταματήσει πια τα πισώπλατα μαχαιρώματα και τις εκδικητικές κινήσεις. Ομως, ο Διαμαντής Νικολάου ποτέ δεν το βάζει κάτω.

Η επιστροφή του Πάτροκλου «έρχεται κουτί» στον Διαμαντή προκειμένου να υλοποιήσει τα σατανικά του σχέδια. Μόλις τον βλέπει, τον βάζει αμέσως στο παιχνίδι και του ζητάει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να καταστρέψουν τον Παύλο. Το σατανικό του σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή, αφού βάζει τον Πάτροκλο να γεμίσει όλη την αγορά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ξινισμένο κρασί με την επωνυμία τού Παύλου Γιαννακάκη. Ο Πάτροκλος εκτελεί κατά γράμμα τη διαταγή του και δεν αργούν να έρθουν τα πρώτα καταστροφικά αποτελέσματα. Μόλις ο Παύλος το μαθαίνει χάνει το χρώμα του και όταν τον ρωτάει η Χρυσάνθη τι συμβαίνει και είναι έτσι χάλια, της αποκαλύπτει: «Ηταν ο άνθρωπός μου στην Αθήνα. Εγιναν μαζικές επιστροφές των κρασιών γιατί οι πελάτες σε αρκετές κάβες βρήκαν μπουκάλια με ξινισμένο κρασί. Το ίδιο και στη Λάρισα».
Το δεύτερο σχέδιό του αφορά τον Μύρο και πώς θα βάλει στο χέρι την περιουσία του. Ετσι ανακαλύπτει τον πατερούλη Χαρίδημο. Φυσικά, ο Χαρίδημος δεν είναι ο πατέρας του Μύρου, αλλά ένας κακομοίρης που χρωστούσε χρήματα στον Διαμαντή και τον έβαλε να παραστήσει τον πατέρα του Μύρου για να του αρπάζει χρήματα. Ο Διαμαντής ήδη έχει βάλει ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του Μύρου στο χέρι, αλλά συνεχώς ζητάει όλο και περισσότερα με σκοπό να τον αφήσει τελείως άφραγκο. Αυτό το πλάνο συνδέεται με το τρίτο του καταχθόνιο σχέδιο που έχει να κάνει με τη Δάφνη. Από τότε που η Δάφνη είναι με τον Μύρο, ο Διαμαντής δεν βρίσκει ησυχία. Θέλει με κάθε τρόπο να την απομακρύνει από κοντά του. Τα χρήματα λοιπόν είναι ένα μέσο, γιατί αν ο Μύρος μείνει φτωχός, σίγουρα η Δάφνη θα φύγει από κοντά του και θα επιστρέψει στον ισχυρό Διαμαντή.

Source :
tv24