Ο μικρός Άγγελος βρήκε οικογένεια

Πλήρης δικαίωση.Και όμως υπάρχει ακόμη ανθρωπιά! Το παιδάκι που για χρόνια ζούσε στο Μακάρειο βρήκε επιτέλους οικογένεια.

 Ο μικρός Αγγελος, δυόμιση ετών που από την πρώτη στιγμή της ζωής του διέμενε στην εντατική μονάδα παίδων του Μακάριου Νοσοκομείου και ήταν το μόνιμο σπίτι του, βρήκε την πιο όμορφη αγκαλιά. Μια οικογένεια, δΔυο θετούς γονείς που θα του χαρίσουν απλόχερα την αγάπη και την στοργή που του αξίζει ως παιδί ,αλλά συνάμα και ως αγωνιστή της ζωής. 

Η απίστευτη ιστορία που προκάλεσε θυμό και οργή στην κοινωνία ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 στις 2 Ιουνίου. Το αγοράκι γεννήθηκε στο Μακάριο νοσοκομείο είχε διαγνωστεί με σύνδρομο συγγενούς κεντρικού υποαερισμού, μία σπάνια πάθηση από την οποία αυτή την στιγμή πάσχουν σε ολόκληρο τον κόσμο μόλις διακόσια παιδιά.

Η παραμονή του στο νοσοκομείο για ιατρικούς σκοπούς είχε ξεκαθαριστεί από την πρώτη στιγμή από τους ιατρούς που τον παρακολουθούσαν, ότι δεν ήταν απαραίτητη. Αυτό που τον εμπόδιζε να φύγει ή έστω να βγει έξω από τους θαλάμους του νοσοκομείου ήταν οι νομικές διαδικασίες,  τα νομικά κενά, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται να βγει έστω και για λίγο έξω να δει το φως της ημέρας.

Χθες το βράδυ και πέντε μήνες μετά από την δημοσίευση του θέματος από τον ΑΝΤ1 το παιδάκι έζησε την πρώτη του νύχτα με την νέα του οικογένεια. Στο νέο του σπίτι χάριν στους ανθρώπους με άλφα κεφαλαίο που βρήκαν το θάρρος και με περίσσευμα ψυχικής αγάπης παρά της δυσκολίες της καθημερινότητας του παιδιού πήραν την μεγάλη απόφαση.

Η πρώτη νύκτα του παιδιού όπως μας είπε η θετή μητέρα ήταν μία ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής, αφού ξύπνησε το πρωί χαρούμενος και γεμάτος όρεξη να γευτεί τις νέες εμπειρίες της ζωή του μαζί με τον παππού και την γιαγιά.

Source :
ant1iwo