Πώς να φροντίσετε τα χέρια και τα πέλματά σας

Η φροντίδα των χεριών και των πελμάτων σας δεν θα έπρεπε να σας τρομάζει. Ακολουθήστε τις συμβουλές και αποκτήστε υπέροχα άκρα.

Σε περίπτωση που πρέπει να προσέξουμε τα οικογενειακά μας έξοδα, συνήθως στερούμε από τους εαυτούς μας κάποιες μικρές απολαύσεις. Στις μέρες μας, τα χρήματα που θα διαθέταμε για να επισκεφτούμε ένα σπα ή ένα κέντρο αισθητικής συχνά δεν μας περισσεύουν.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας.

Ίσα ίσα!
Πρέπει πάντοτε να προσέχουμε τον εαυτό μας και το γεγονός ότι το εισόδημά μας είναι μειωμένο δεν πρέπει να μας αποστρέφει από την προσωπική περιποίηση. Απλώς, αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο περιποιούμαστε.
Δεν είναι ανάγκη να διαθέτει κανείς ταλέντο για να περιποιηθεί τα άκρα του. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για κάτι πολύ απλό.

Περιποιηθείτε τα χέρια σας.

Εκτός από ένα σπιτικό μανικιούρ, φροντίστε να χρησιμοποιείτε γάντια για τις δουλειές του σπιτιού (ή για το πλύσιμο των πιάτων· και σε αυτήν την περίπτωση, όμως, επιλέξτε κάποιο απορρυπαντικό ήπιας σύστασης που είναι απαλό με τα χέρια).

Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα, ειδικά τον χειμώνα, που τα χέρια έχουν την τάση να ξεραίνονται και να σκάνε. Ένα κόλπο που κάνω εγώ είναι ότι έχω πάντα μια μικρή συσκευασία στην τσάντα μου, ώστε να εφαρμόζω ενυδατική κάθε φορά που μου περνάει από το μυαλό, πολλές φορές μέσα στην ημέρα.

Σε ό,τι αφορά τα πέλματα, η απαραίτητη φροντίδα είναι απλή και αποτελεσματική. Αφαιρέστε τους κάλους, καθώς και το ξηρό, σκληρό δέρμα με την κατάλληλη βούρτσα και εκμεταλλευτείτε το καθημερινό σας ντους, όταν τα πόδια σας έχουν μαλακώσει από το ζεστό νερό, ώστε να ακολουθήσετε την παρακάτω ρουτίνα περιποίησης.

Μετά το ντους, σκουπίστε καλά τα πόδια σας και εφαρμόστε κάποια παχύρρευστη ενυδατική κρέμα. Φορέστε βαμβακερές κάλτσες και θα δείτε ότι μόλις απορροφηθεί η κρέμα, τα πέλματά σας θα έχουν γίνει πολύ απαλά. Οι συμβουλές αυτές είναι πολύ σημαντικές για το καλοκαίρι, όταν τα πόδια μας είναι περισσότερο εκτεθειμένα.

Για ένα σπιτικό μανικιούρ και πεντικιούρ, τοποθετήστε τα πέλματα και τα χέρια σας σε θερμό νερό που περιέχει κάποιο ήπιο σαπούνι, προκειμένου να μαλακώσουν τα πέλματα και οι παρωνυχίδες σας. Στη συνέχεια, κόψτε τα νύχια σας στο επιθυμητό μήκος και, με έναν μικρό νυχοκόπτη, κόψτε τις μικρές λωρίδες δέρματος που αναπτύσσονται γύρω από το νύχι. Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό ξυλάκι αφαιρέστε τις παρωνυχίδες και στεγνώστε τα χέρια και τα πέλματά σας.

Τέλος, απλώστε το αγαπημένο σας βερνίκι νυχιών (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάποια βάση ή ένα top coat). Αφήστε τα νύχια σας να στεγνώσουν και εφαρμόστε την ενυδατική κρέμα σας.

Και με αυτόν τον τρόπο, τα άκρα σας είναι τέλεια ακόμα και στο σπίτι!