Συγκλονιστικό βίντεο – 23χρονη από τη Λεμεσό βρήκε τη βιολογική της μητέρα μέσα από το Πάμε Πακέτο

Μια συγκινητική ιστορία με πρωταγωνίστρια 23χρονη από τη Λεμεσό, προβλήθηκε στην εκπομπή «Πάμε Πακέτο».

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου φιλοξένησε στο στούντιό της την Αλεξάνδρα, που μεγάλωσε στην Κύπρο αλλά κατάγεται από τη Ρουμανία.

Η βιολογική της μητέρα, την άφησε όταν ήταν πολύ μικρή σε ένα ορφανοτροφείο στη Ρουμανία, όπου η Αλεξάνδρα έζησε εμπειρίες που την στιγμάτισαν.

«Εκεί στο ίδρυμα μας έδιναν ξύλο. Πολλές φορές δεν είχαμε να φάμε και μας πότιζαν με νερό, μια φορά σε σημείο που έκανα εμετό. Άλλη μια φορά με έσπρωξαν σε μια σόμπα και κάηκα. Έχω ακόμη τα σημάδια.»

Στα 5 της χρόνια, η Αλεξάνδρα υιοθετήθηκε από μια οικογένεια στην Κύπρο και μια καινούρια ζωή γι’ αυτήν ξεκίνησε στη Λεμεσό.

«Ήρθα στην Κύπρο φέρνοντας μαζί μου ανησυχίες, φοβίες. Δεν ήξερα ούτε τη γλώσσα, μιλούσα ρουμάνικα. Στο σχολείο δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ στα μαθήματα, είχα πολλά προβλήματα. Οι νέοι μου γονείς ήταν αυστηροί.» περιγράφει η Αλεξάνδρα, εκφράζοντας το παράπονο ότι ποτέ δεν τους ένιωσε κοντά της. «Από την αρχή δεν ένιωσα μαζί τους άνετα γιατί η μητέρα ήταν αυστηρή και αυταρχική. Δεν μου έδωσε να καταλάβω ότι ήθελε να νιώθω άνετα μαζί της.»

Ως αποτέλεσμα, η Αλεξάνδρα δεν μπορούσε ποτέ να νιώσει ασφάλεια κοντά τους και ό,τι συνέβαινε στη ζωή της το κρατούσε μέσα της, δεν το μοιραζόταν ποτέ μαζί τους.

Στα 19 της, η θετή της μητέρα την έβγαλε στο δρόμο και της έδωσε μόνο 2 ευρώ. Τότε η Αλεξάνδρα αναζήτησε βοήθεια σε μια γειτόνισσα την οποία νιώθει πολύ κοντά της και την αποκαλεί «θεία».

Η Αλεξάνδρα είναι συνειδητοποιημένη και νιώθει σεβασμό απέναντι στους θετούς γονείς της, καθώς, όπως λέει, μπορεί να συναντούσε πολύ χειρότερα πράγματα στη ζωή της εάν δεν την έπαιρναν από το ορφανοτροφείο: «Είχα πάντα καθαρά ρούχα, φαγητό και μια στέγη».

Η ομάδα της εκπομπής κατάφερε να βρει τα ίχνη της μητέρας της, που κατοικεί σήμερα στη Ρουμανία.

Η μητέρα ταξίδεψε στην Ελλάδα και στο στούντιο του Πάμε Πακέτο είδε ξανά, μεγάλη γυναίκα πια, το κοριτσάκι της που είχε αφήσει μια μέρα σε ένα ορφανοτροφείο στη Ρουμανία πριν από μια 20ετία.

Τότε, όταν τη γέννησε, της είχε δώσει το όνομα «Κωνστάντζα». Αλλά ήταν πολύ φτωχοί εκείνη και ο σύζυγός της και η Πρόνοια διαπίστωσε ότι οι συνθήκες διαβίωσης δεν ήταν οι κατάλληλες για να μεγαλώσουν την Κωνστάντζα, αναγκάζοντάς τους να της δώσουν σε ίδρυμα.

Η μητέρα, συγκινημένη που είδε για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια την κόρη της, της είπε πως εάν θέλει, μπορεί να μετακομίσει μαζί της, στο σπίτι της στη Ρουμανία.

Source :
like.philenews