Συνταγή: Σουπιές τουρσί

Υλικά
1 κιλό σουπιές καθαρισμένες,
5 φλ. νερό (+ ½ φλ. νερό χλιαρό),
1 κουταλιά κόκκους μαύρου πιπεριού,
1 μεγάλο κλωνάρι σέλερι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια,
4 φύλλα δάφνης,
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο,
1 καυτερή πιπεριά τσίλι,
1 κουταλάκι σινάπι (σπόρους μουστάρδας),
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο,
1 φλ. άσπρο ξύδι,
1/2 φλ. ελαιόλαδο,
2 κουταλάκια αλάτι.

soupies
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αποστειρώνετε ένα μεγάλο βαζάκι ή 2 μικρότερα που κλείνουν αεροστεγώς. Ξεπλένετε τις σουπιές, τις στεγνώνετε με ένα χαρτί κουζίνας και τις κόβετε σε ροδέλες ή σε μέτρια κομμάτια.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε τα 5 φλιτζάνια νερό και την τοποθετείτε σε δυνατή φωτιά. Όταν κοχλάσει βάζετε το ένα κουταλάκι αλάτι, τη μισή κουταλιά από τους κόκκους μαύρου πιπεριού, το σέλερι και τα 2 φύλλα δάφνης.
Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτετε τις σουπιές. Αφήνετε να κοχλάσει ξανά το νερό και βράζετε για 5 λεπτά. Κατά διαστήματα ξαφρίζετε (με μία κουτάλα αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζετε στην επιφάνεια της κατσαρόλας).
Σουρώνετε τις σουπιές και τις βάζετε χωρίς τα αρωματικά στο αποστειρωμένο βαζάκι. Προσθέτετε τα υπόλοιπα φύλλα δάφνης, τα σκόρδα, την ψιλοκομμένη πιπεριά, το σινάπι, το μαϊντανό και το υπόλοιπο αλάτι. Κλείνετε το βαζάκι ανακινείτε καλά να πάνε παντού τα υλικά, ανοίγετε και ρίχνετε το ξύδι, το ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο. Αν υπάρχει αφρός πάνω από το ελαιόλαδο τον αφαιρείτε με ένα κουτάλι. Κλείνετε το βαζάκι, το ανακινείτε καλά και το βάζετε στο ψυγείο. Αφήνετε τις σουπιές να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 μέρα πριν τις χρησιμοποιήσετε. Ιδανικά θα πρέπει να τις αφήσετε 1 εβδομάδα και μετά να ανοίξετε το βάζο.

Source :
xrysessyntages.com