Τα λάδια που ομορφαίνουν: Αγνά & δραστικά

Τα λάδια ομορφιάς αποτελούν μια νέα αγαπημένη συνήθεια με πολλαπλή δράση ώστε να καλύψουν κάθε ανάγκη της επιδερμίδας: ενυδατική, αντιγηραντική, αντιρυτιδική και αναζωογονητική. Ξεπεράστε τους δισταγμούς σας και δοκιμάστε τα! Το αξίζουν!

Τα λάδια ομορφιάς έκαναν διστακτικά την εμφάνισή τους πριν από μερικά χρόνια, γρήγορα όμως κατέκτησαν το γυναικείο πληθυσμό χάρη στις μοναδικές καλλυντικές ιδιότητές τους και έγιναν ένα από τα πιο αγαπημένα και αξιόπιστα trends. Ενυδατώνουν, αναζωογονούν, θρέφουν το δέρμα ή τα μαλλιά και μάλιστα χωρίς να λαδώνουν, χάρη στη μοντέρνα ξηρή σύνθεσή τους.

Μα γιατί λάδι;

Τα λάδια υπήρξαν από τους αρχαίους χρόνους πολύτιμο καλλυντικό για πολλούς λαούς. Οι μεσογειακοί λαοί είχαμε το ελαιόλαδο, στα παράλια της Β. Αφρικής το έλαιο αργκάν, οι Ιάπωνες το λάδι μανόλιας, το jojoba στο Μεξικό, το έλαιο marula στην Α. Αφρική κ.ο.κ. Σήμερα η επιστημονική έρευνα έρχεται να πιστοποιήσει αυτό που η εμπειρία αιώνων μάς έχει δείξει. Τα φυτικά έλαια διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και φαίνεται ότι δρουν ενάντια στις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, καθότι είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα και βιταμίνες, ιδιαίτερα στην Ε. Έτσι καταπραΰνουν τυχόν ερεθισμούς και τονώνουν την επιδερμίδα, δημιουργούν στην επιφάνειά της ένα φιλμ προστασίας που εμποδίζει την αφυδάτωσή της και ενυδατώνουν σε βάθος, αφού χάρη στη λιποφιλική σύστασή τους μπορούν να διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα. Μάλιστα καθώς εισχωρούν στο δέρμα παρασύρουν μαζί τους τα θρεπτικά συστατικά της κρέμας μας, εντείνοντας τις καλλυντικές της ιδιότητες.

Να τα βάλω; Ακόμη αναρωτιέστε;

Οι γυναίκες ήμασταν ανέκαθεν διστακτικές στη χρήση των ελαίων ομορφιάς, κυρίως εξαιτίας της λιπαρότητας και της γυαλάδας που άφηναν στο δέρμα και στα μαλλιά μας. Σήμερα όμως η κοσμετολογία μάς τα παρουσιάζει σε μορφή ξηρού ελαίου, που απορροφώνται άμεσα προσφέροντας τις πολύτιμες για το δέρμα και τα μαλλιά μας ιδιότητές τους, χωρίς την τόσο απωθητική λιπαρότητα. Τα έλαια θα γίνουν ο καλύτερος φίλος της ξηρής επιδερμίδας, καθώς και αυτής άνω των 35, των νυχιών, των σκληρύνσεων του δέρματος (αγκώνες, γόνατα, φτέρνες), ενώ θα προστατεύσουν και θα ενυδατώσουν τα ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Χρησιμοποιήστε τα σωστά!

Επειδή τα λάδια ομορφιάς είναι ένα σχετικά νέο προϊόν, οι περισσότερες το χρησιμοποιούμε λανθασμένα, επιβαρύνοντας αντί να ενισχύουμε την επιδερμίδα μας. Μερικοί απλοί κανόνες χρήσης θα μας βοηθήσουν να εκμεταλλευθούμε τις ιδιότητές τους στο έπακρο.

* Οι ξηρές και αφυδατωμένες επιδερμίδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν 2-3 σταγόνες ελαίου για το πρόσωπο δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ. Εφαρμόζεται πάντα μετά την κρέμα ημέρας ή νύχτας, καθώς το αντίθετο εμποδίζει την απορρόφηση της κρέμας. Μια καινούργια τάση είναι η ανάμειξη του ελαίου με την κρέμα νύχτας πριν από την εφαρμογή. Τελευταία εφαρμόζεται πάντα η αντηλιακή κρέμα.

* Οι κανονικές επιδερμίδες καθώς και αυτές άνω των 35 μπορούν να το χρησιμοποιούν το βράδυ, ενώ οι λιπαρές περιστασιακά, όποτε το δέρμα «τραβά» είτε λόγω των εξωτερικών συνθηκών (π.χ. κρύο, άνεμος, θερμαινόμενοι χώροι κ.ά.) είτε εξαιτίας κούρασης, έλλειψης ύπνου, ελλιπούς διατροφής κ.ά. Φυσικά όσον αφορά τη σειρά εφαρμογής ισχύει ό,τι και για τις ξηρές.

* Τα ξηρά λάδια για τα μαλλιά είναι εξαιρετικά. Εφαρμόζονται σε νωπά μαλλιά πριν από το στάιλινγκ. Τα έλαια σφραγίζουν την υγρασία στο εσωτερικό της τρίχας και εμποδίζουν την αφυδάτωση και το σπάσιμο. Αν λοιπόν έχουμε ξηρά και ταλαιπωρημένα, ή με ψαλίδα ή σγουρά μαλλιά, τα λάδια είναι για μας! Μετά το λούσιμο και την εφαρμογή κοντίσιονερ ή μάσκας απλώνουμε κατά μήκος των νωπών μαλλιών μας κάποιο ειδικό leave-in ενυδατικό προϊόν και μετά το λάδι, επιμένοντας κυρίως στις άκρες. Αυτό θα τα ενυδατώσει σε βάθος, θα τους χαρίσει λάμψη και όγκο, ενώ θα τα προφυλάξει από τη θερμότητα του στάιλινγκ. Μπορούμε να απλώσουμε 2-3 σταγόνες ελαίου και σε στεγνά μαλλιά για φρεσκάρισμα και λάμψη.

* Πολύτιμο και το μασάζ με λίγο λάδι γύρω από τα νύχια. Θα μαλακώσει τις παρανυχίδες, θα τα ενυδατώσει και μακροπρόθεσμα θα τα βοηθήσει να δείχνουν πιο γερά και υγιή.

* Θα αποκομίσουμε περισσότερα οφέλη από τα λάδια σώματος αν τα απλώσουμε αμέσως μετά το ντους σε νωπό δέρμα. Αν νιώθουμε το δέρμα μας πολύ ξηρό, αναμειγνύουμε την ενυδατική μας κρέμα με λάδι σώματος σε ίσες ποσότητες και απλώνουμε.

* Και για μια εύκολη θεραπεία μαλλιών απλώνουμε ξηρό έλαιο στα μαλλιά πριν από το λούσιμο, τα καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη ή σκουφάκι μπάνιου και αφήνουμε για περίπου 15 έως 30 λεπτά.

Source :
womenolny.gr