Έκανες δίαιτα και… πήρες κιλά; Τι σε παχαίνει και πώς θα το αντιμετωπίσεις!

Ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε περίοδο αυστηρής δίαιτας τουλάχιστον το ένα τρίτο των γυναικών αντί να αδυνατίσει… παίρνει περίπου δύο επιπλέον κιλά.

Ο βασικός λόγος για τον οποίο οι γυναίκες αποτυγχάνουν παταγωδώς στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρος είναι η ακαταμάχητη έλξη προς απαγορευμένες τροφές η οποία λόγω της στέρησης μετατρέπεται σε μανία. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι ο πειρασμός στον οποίο οι περισσότεροι δεν μπορούν να αντισταθούν είναι με διαφορά η σοκολάτα (48%). Ακολουθούν τα πατατάκια (31%), τυρί (26%), ψωμί (26%) και κρασί (23%). Υπήρχαν επίσης γυναίκες που υπέκυπταν στη θέα μπισκότων, κέικ, ινδικής και κινέζικης κουζίνας!

Οι περισσότερες παραδέχτηκαν ότι προσπάθησαν κατά τη διάρκεια της δίαιτας να βασανίσουν τον εαυτό τους για να μην παρασυρθεί. Άλλες πετάνε τα τρόφιμα στα σκουπίδια, άλλες τρώνε μόνες τους στο μπαλκόνι για να μην δελεαστούν από όσα υπάρχουν στο οικογενειακό τραπέζι ενώ πολλές κλειδώνουν τα ντουλάπια ή αγοράζουν ρούχα δύο νούμερα μικρότερα για να υποχρεωθούν να αδυνατίσουν…

Αν όλα αυτά κάτι σας θυμίζουν δείτε και τη λίστα με τις αφορμές που σπρώχνουν τη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών σε δίαιτα, σκέψου αν αξίζει πραγματικά τον τρόπο και… εκβίασε τις καταστάσεις (ανέβασε για παράδειγμα μια φωτογραφία σου που δεν σου αρέσει, στο facebook!).

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΙΑΙΤΑ

  1. Σε ρωτάνε αν είσαι έγκυος (ενώ δεν είσαι)
  2. Σε απατά ο άνδρας σου
  3. Έχεις την υποψία ότι σε απατά
  4. Η σεξουαλική σου ζωή είναι τραγική
  5. Μόλις βγήκες από έναν χωρισμό και αναζητάς σύντροφο
  6. Σε κάλεσαν σε σχολικό re-union!
  7. Είδες μια χάλια φωτογραφία σου στο Facebook
  8. Θέλεις να αγοράσεις καινούριο μαγιό
  9. Μια καλή σου φίλη έχασε κιλά και δείχνει υπέροχη
  10. Μόλις ξεφύλλισες ένα παλιό φωτογραφικό άλμπουμ