Ένα λεπτό έντονης άσκησης ισοδυναμεί με 45!

Κάποιες έρευνες σχετικές με τη γυμναστική είναι πολύ καλές για να είναι αληθινές και εμείς σου παρουσιάζουμε ακόμα μία! Σύμφωνα λοιπόν με έρευνες που δημοσιεύτηκαν στη The New York Times, 1 λεπτό πολύ έντονης γυμναστικής ισοδυναμεί με μία 45λεπτη, χαμηλή σε ένταση προπόνηση. Αν έχουμε κερδίσει ήδη το ενδιαφέρον σου, διάβασε παρακάτω, και γιατί όχι, δοκίμασέ το κι εσύ!

Μετά από μελέτη που διήρκησε 12 εβδομάδες, η μία ομάδα «έκλεισε» 27 ώρες κάνοντας ποδήλατο, ενώ η άλλη ομάδα είχε γυμναστεί για 6 συνολικά ώρες, εκ των οποίων μόνο τα 36 λεπτά αντιστοιχούν σε έντονη γυμναστική. Τα αποτελέσματα; Και τα 2 γκρουπ, έδειξαν αύξηση στην αντοχή τους κατά 20%, ενίσχυση των μυών τους, αλλά και βελτίωση του επιπέδου των σακχάρων στο αίμα. Οι ομάδες απαρτίζονταν μόνο από άνδρες και ευελπιστούμε ότι όταν γίνει η ίδια μελέτη και στις γυναίκες, τα αποτελέσματα να είναι το ίδιο υποσχόμενα!

Αυτά είναι σίγουρα πολύ ευχάριστα νέα, σε έναν κόσμο που όλοι είναι πολυάσχολοι και δεν προλαβαίνουν να γυμναστούν! Τώρα όμως, δεν θα έχεις πια δικαιολογία για να αποφύγεις τη γυμναστική!