Δεν βρίσκεις άντρα; Κάνε το πείραμα του… ραντεβού για 40 ημέρες με τον κολλητό σου!

Πιθανότατα, να έχεις ανταλλάξει και εσύ με τον κολλητό σου την «κλασική» (έως και γραφική) συμφωνία: «αν στην ηλικία X κανείς από τους δυο μας δεν έχει παντρευτεί, θα το κάνουμε μεταξύ μας». Και έπειτα, δώσατε και τα χέρια!

Ε, λοιπόν, πριν φτάσεις εκεί, έχω να σου πω ότι υπάρχει ένα ακόμα στάδιο που θα μπορούσες να δοκιμάσεις με τον κολλητό σου: αυτό του dating (ναι, να βγείτε ραντεβού!). Σου ακούγεται αστείο, προφανώς. Με τον κολλητό έχεις κάνει διακοπές, ξενύχτια, φαγοπότια κ.ά. Πώς θα τον δεις ξαφνικά ως… το-γκομενάκι-που-πρέπει-να-ρίξω;

Και, όμως, δύο φίλοι από τη Νέα Υόρκη, τα έβαλαν κάτω τα πράγματα και είπαν «ξέρεις κάτι; Θα πειραματιστούμε!». Η Jessica Walsh και ο Timothy Goodman, και οι δύο γραφίστες στο επάγγελμα, σκέφτηκαν και εφάρμοσαν στους εαυτούς τους και στη σχέση τους το πείραμα του ραντεβού για 40 ημέρες (40 days of dating). Αυτό που συμφώνησαν να δοκιμάσουν οι δύο φίλοι είναι το πώς θα αλλάξουν τη συμπεριφορά τους αναφορικά με το άλλο φύλο και πώς θα διορθώσουν τα λάθη που κάνουν όταν βγαίνουν ραντεβού με κάποια/-ον , βγαίνοντας ραντεβού μεταξύ τους για 40 ημέρες! Μπήκαν δηλαδή κανονικά στη διαδικασία του dating, και τις εμπειρίες τους κατέγραφαν καθημερινά σε ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο το οποίο ανέβασαν μόλις ολοκληρώθηκε το project τους (θα το βρείτε στη σελίδα http://fortydaysofdating.com/).

Το project τους, μάλιστα, είχε και αυστηρούς κανόνες, όπως ότι όσο βγαίνουν μεταξύ τους δεν θα βλέπουν, φλερτάρουν, κάνουν sex με άλλα πρόσωπα ή ότι θα βρίσκονται τρεις φορές την εβδομάδα ή ακόμα και ότι θα συμβουλεύονται ένα ψυχολόγο μια φορά την εβδομάδα. Επίσης, το ηλεκτρονικό τους ημερολόγιο φιλοξενεί video και φωτογραφίες από τα ραντεβού τους.

Η Jessica και ο Timothy, με την ολοκλήρωση του πειράματός τους, δεν κατέληξαν ζευγάρι, αλλά εξαρχής δεν ήταν αποκλειστικά αυτό το ζητούμενό τους. Ωστόσο, όπως δήλωσαν σε αμερικανική εκπομπή, αυτό τους βοήθησε πολύ να βελτιώσουν τις συνήθειες τους στις σχέσεις και να μάθουν πράγματα για τον εαυτό τους, και επίσης, μετά απ’ αυτό, εξακολουθούν να είναι φίλοι!

Η ιδέα τους, πάντως, έχει ήδη ξεσηκώσει τους σεναριογράφους στο Hollywood (κάτι που μάλλον θα τους αποφέρει πολλά λεφτά!). Εσείς πάλι μπορείτε να το δοκιμάσετε και να καταλήξετε απλά με… πολλή ευτυχία! Ή και όχι! Τέλος πάντων, θα περάσετε καλά, τώρα που δεν έχετε και δεν έχει γκόμενο (και μετά το βλέπετε!)

Γνωρίστε τη Jessica και τον Timothy στο video που ακολουθεί…