Τι να κάνεις αν δεν συμπαθείς το σύντροφο της κολλητής σου

Σου έχει τύχει ποτέ να μην συμπαθείς καθόλου το σύντροφο της κολλητής σου; Μην πεις ψέματα… σίγουρα σου έχει τύχει. Και ξέρεις πολύ καλά, πόσο άβολο είναι να βρεθείς σε μια τέτοια θέση. Μπορεί να βλέπεις στ@ σύντροφο της φίλης σου ένα άτομο με χαρακτηριστικά που δεν εκτιμάς και καθώς θέλεις να προστατέψεις την κολλητή σου μπαίνεις σε μια δύσκολη θέση και οδηγείσαι σε αδιέξοδο. Ποια θα πρέπει λοιπόν να είναι η δική σου στάση σε αυτή την περίπτωση;

Εντόπισε το γιατί

Τι είναι αυτό που δεν σου αρέσει στη σχέση της φίλης σου; Είναι ένα άτομο που δεν ντύνεται ωραία; Ή δεν σου αρέσει η μουσική που ακούει; Στην περίπτωση αυτή τότε απλά κράτησε την άποψη σου για τον εαυτό σου. Και να παραβλέψεις αυτά τα μικροπράγραμματα.

Μπορεί ο/η σύντροφος της φίλης σου να έχει έναν χαρακτήρα με τον οποίο εσύ δεν ταιριάζει και πιστεύεις πως το ίδιο ισχύει και για τη φίλη σου. Θα πρέπει να αφήσεις τη φίλη σου να κάνει λάθη, έτσι ώστε να αναπτυχθεί μέσα από αυτά. Πρέπει κυρίως να θυμάσαι πως δεν είσαι η μαμά της, για να της υποδεικνύεις τι είναι σωστό να κάνει. Η δουλειά σου είναι να είσαι εκεί, να είσαι υποστηρικτική και αν δεν μπορείς να υποστηρίξεις τη σχέση αυτή, τότε καλύτερα απομάκρυνε τον εαυτό σου.

Αν παρατηρείς ότι η φίλη σου δεν είναι η ίδια από τότε που μπήκε σε αυτή τη σχέση και αυτός είναι ο λόγος της αντιπάθειας σου, μπορείς με διακριτικό τρόπο να εκφράσεις τη δυσαρέσκεια σου. Παράλληλα με τη διακριτικότητα πρέπει να έχεις και ειλικρίνεια, έτσι ώστε να μην κρατάς απόσταση με τη φίλη σου και χαλάσει η σχέση σας.

Αν διαπιστώσεις ότι αντιπαθείς αληθινά τ@ σύντροφο της φίλης σου, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να εντοπίσεις τι σου πυροδοτεί αυτά τα συναισθήματα. Μπορεί απλά να μην ταιριάζετε σαν χαρακτήρες και στην περίπτωση αυτή να πρέπει απλά να κάνεις τα στραβά μάτια. Από την άλλη, μπορεί να αισθάνεσαι ανασφάλεια κοντά σε αυτό το άτομο, μπορεί να είναι επικριτικό προς εσένα ή και τη φίλη σου, ή μπορεί να εντοπίζεις ότι είναι χειριστικό άτομο. Τότε είναι που θα πρέπει να λάβεις δράση.

Τι μπορείς να κάνεις αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα

Επικοινώνησε τους προβληματισμούς σου στην φίλη σου και πρότεινε τι θα ήθελες να συμβεί για να συνεχίσετε τη φιλία σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα θέλεις να βρίσκεστε μόνες σας, χωρίς την παρουσία του άλλου ατόμου. Εσύ ξέρεις πώς θα νιώθεις καλύτερα και εξήγησε στην φίλη σου το γιατί. Πίστεψε με, μια ειλικρινή και βαθιά συζήτηση είναι ικανή να ενδυναμώσει τη σχέση σας.

Στην περίπτωση που ο/η σύντροφος της φίλης σου στέκεται εμπόδιο στην καθημερινή σου ζωή ή είναι χειριστικός/ή τότε πρέπει να είσαι πιο σκληρή προς τις απόψεις σου, γιατί τίθεται θέμα ασφάλειας. Μίλα στην φίλη σου, όμως πρέπει να είσαι προετοιμασμένη στην περίπτωση που εκείνη δεν είναι έτοιμη να ακούσει όλα όσα έχεις να πεις, ίσως και να αποκτήσει αμυντική στάση απέναντι σου. Τότε θα πρέπει να είσαι διατεθειμένη να απομακρυνθείς.

Οι άνθρωποι τερματίζουν φιλίες για τέτοιου είδους πράγματα, αλλά είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσεις ότι οι άνθρωποι είναι ικανοί να αναπτυχθούν και να αλλάξουν, πράγμα που σημαίνει ότι ο/η σύντροφος της φίλης σου μπορεί να ωριμάσει ή να αλλάξει τους τρόπο στο μέλλον, ή ίσως το έχει ήδη κάνει!

Το να είσαι καλή φίλη σημαίνει, επίσης, ότι δεν πρέπει να την αφήσεις μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνείς με την επιλογή του ατόμου που έχει δίπλα της. Κι αν όντως βρίσκεται σε μια χειριστική σχέση τότε θα απομονωθεί ακόμα περισσότερο.

Οι φίλοι είναι απίστευτα κρίσιμοι για την ευημερία μας και για να μας βοηθούν να νιώθουμε ολοκληρωμένοι στη ζωή μας και δεν μπορούμε να αφήσουμε τους ρομαντικούς συντρόφους τους να καταστρέψουν τις σχέσεις μας μαζί τους – αυτή θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα σου!

Πηγή: loveyourself