Διακοπές και δουλειά μαζί; Γίνεται, αλλά βάλε τα όρια σου

Σου ζήτησαν να αφιερώσεις μερικές ώρες από τις διακοπές σου για τη δουλειά σου κι έχεις τρελαθεί; Ήρεμα κορίτσι μου! Μην αρπάζεσαι αμέσως και σκέψου πως αυτά είναι τα νέα δεδομένα στα οποία πρέπει να προσαρμοστείς και πως αυτό συμβαίνει γιατί είτε εργάζεσαι σε έναν χώρο που θα συνεχίσει να λειτουργεί όσο θα πας για τα μπάνια σου, είτε γιατί αφού δεν υπάρχουν χρήματα για εποχιακό προσωπικό εσύ θα κάνεις τη βρώμικη δουλειά. Και μπορείς να το κάνεις χωρίς να πάθεις νευρικό κλονισμό, αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα και να βάλεις τα όρια σου πριν φύγεις από το γραφείο.

Μόνο τα βασικά και έξω από την πόρτα.

Το πρώτο πράγμα που θα κανονίσεις πριν συμφωνήσεις να δουλέψεις στις διακοπές σου είναι πως τις ημέρες της άδειας σου θα κάνεις τα πολύ βασικά κι αυτά όχι για πολύ ώρα. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τα κάνεις σωστά. Απλά θα βάλεις ψηλά στη λίστα τα πιο σημαντικά, από τα οποία κρίνεται η ροή της ημέρας και τα υπόλοιπα ας τα αναλάβουν αυτοί που θα μείνουν στο γραφείο.

Δε θα μιζεριάσεις.

Τώρα έγινε! Όσο και να βρίζεις όλη την ημέρα και να κατεβάζεις καντήλια δεν θα αλλάξει τίποτα. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χαλάσεις τις διακοπές, το κέφι της παρέας και από την ένταση να μην ξεκουραστείς. Για αυτό κάνε τη δουλειά σου, στο χρόνο που θα ορίσεις και μετά ξεκούραση στην παραλία.

Κάνε το σωστό πρόγραμμα.

Ναι, οι διακοπές δε θέλουν πρόγραμμα, αλλά είσαι αναγκασμένη. Βρες το πρόγραμμα που θα σε βολέψει για να τελειώνεις τη δουλειά σου όσο πιο νωρίς γίνεται για να απολαύσεις την ημέρα σου και να μην νευριάσεις και την παρέα σου.