Διατροφή για sexy γοφούς -Ούτε ψωμάκια ούτε ζημιά!

Δίαιτα για γυναίκες με αναλογικά μεγαλύτερη συσσώρευση λίπους στο κάτω μέρος του σώματος και ιδιαίτερα γύρω από τη λεκάνη. Ξεκινήστε τώρα και το καλοκαίρι θα σας βρει σε… άλλες διαστάσεις!

Διαιτολόγιο υψηλό σε φυτικές ίνες, μέτριο σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες και πολύ χαμηλό σε λιπαρά.  Διαρκεί 3 εβδομάδες και υπόσχεται ότι θα χάσετε περίπου 4 κιλά και συνολικά τουλάχιστον 6 πόντους από τους γλουτούς και τους μηρούς.

Θα την κάνω γιατί: Το σώμα μου έχει σχήμα «αχλαδιού» και γιατί με ενδιαφέρει περισσότερο η απώλεια πόντων από τους γοφούς και τους μηρούς κι όχι η απώλεια βάρους από «οπουδήποτε».

Δεν θα την κάνω γιατί: Δεν έχω καλές σχέσεις με τις ζωικές τροφές, γιατί όταν τρώω πολλά λαχανικά φουσκώνω και πρήζομαι και γιατί όταν μειώνω την πρόσληψη λιπαρών το δέρμα μου ξηραίνεται.

Δευτέρα

Πρωινό: 1 φρυγανιά σίκαλης + 1 κτλ.σ. άπαχο τυρί κότατζ + 1 λ.φ. άπαχο ζαμπόν γαλοπούλας.

Ενδιάμεσο: 1 αχλάδι ή 1 ροδάκινο.

Μεσημεριανό: 2 αποφλοιωμένες ντομάτες + 1 μικρό αγγούρι + 1 μοσχαρίσιο μπιφτέκι.

Απογευματινό: 1 γιαούρτι 2%.

Βραδινό: Σαλάτα με μαρούλι, αγγούρι, αποφλοιωμένη ντομάτα και 1 κτλ.γ. ελαιόλαδο + 1 καλά στραγγισμένος τόνος από κονσέρβα ελαιολάδου.

 

Τρίτη

Πρωινό: 1 γιαούρτι 2% + 2 φρέσκα σύκα.

Ενδιάμεσο: 1 φρυγανιά σίκαλης + 1 βραστό αβγό.

Μεσημεριανό: 1 μερ. μπάμιες ή φασολάκια με 1 κτλ.γ. ελαιόλαδο + 1 μερ. ανθότυρο διαίτης + 1 λ.φ. πολύσπορο ψωμί.

Απογευματινό: 1 ροδάκινο ή 1 μήλο.

Βραδινό: 1 αγγούρι με 1 κτλ.γ. μηλόξυδο + 1 αποφλοιωμένη ντομάτα + 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας.

Τετάρτη

Πρωινό: ½ φλ. μούσλι + ½ ποτ. γάλα ως 2%.

Ενδιάμεσο: ½ φλ. ρόγες σταφυλιού.

Μεσημεριανό: 1 φλιτζάνι βρασμένα καρότα + 1 φλ. βρασμένο ρύζι με 1 κτλ.σ. τριμμένο τυρί και ½ άπαχο γιαούρτι.

Απογευματινό: 1 παξιμαδάκι αλειμμένο με 1 κτλ.σ. άπαχο τυρί κρέμα και 1 κτλ.γ. μαρμελάδα.

Βραδινό: Σαλάτα με αποφλοιωμένη ντομάτα, αγγούρι και πράσινη πιπεριά + 1 τόνος ή 1 μικρό σκουμπρί από κονσέρβα ελαιόλαδου.

Πέμπτη

Πρωινό: 1 μήλο + 1 ποτ. γάλα ως 2%.

Ενδιάμεσο: 1 φρυγανιά σίκαλης + 1 λ.φ. άπαχο τυρί του τοστ + 1 λ.φ. άπαχο ζαμπόν γαλοπούλας.

Μεσημεριανό: 2 μικρές ντομάτες γεμιστές με ρύζι + 1 μερ. τυρί φέτα + ½ λ.φ. πολύσπορο ψωμί.

Απογευματινό: ½ φλ. ρόγες σταφυλιού.

Βραδινό: 2 μικρές βραστές πατάτες + 1 βραστό αβγό + 2 κτλ.σ. τυρί κατίκι ή κότατζ + ½ λ.φ. πολύσπορο ψωμί.

Παρασκευή

Πρωινό: Χυμός από 1 πορτοκάλι αραιωμένο με νερό και ½ κτλ.γ. μέλι + 1 φρυγανιά σίκαλης με 1 κτλ.σ. άπαχο τυρί κρέμα.

Ενδιάμεσο: 1 μικρή μπανάνα + 1 γιαούρτι ως 2%.

Μεσημεριανό: 1 μερ. μακαρόνια σπαγγέτι με 1 κτλ.σ. σάλτσα ντομάτας και 1 κτλ.σ. ανάλατη μυζήθρα + ½ λ.φ. πολύσπορο ψωμί.

Απογευματινό: 1 λ.φ. πεπόνι γαρνιρισμένο με 2 κτλ.σ. άπαχο γιαούρτι και 1 κτλ.σ. τριμμένους ξηρούς καρπούς (π.χ. καρυδόψιχα).

Βραδινό: 1 μερ. χόρτα μόνο με λεμόνι + 1 αγγούρι με 1 κτλ.σ. λαδόξιδο + 1 φιλέτο ψαριού ψητό ή από κονσέρβα (π.χ. πέρκα, σκουμπρί ή σολομός).

Σάββατο

Πρωινό: 1 λ.φ. πολύσπορο ψωμί + 1 βραστό αβγό + 2 κτλ.σ. άπαχο τυρί κότατζ.

Ενδιάμεσο: 2 φρέσκα σύκα + ½ ποτ. γάλα ως 2%.

Μεσημεριανό: 1 μερ. λαδερά κολοκυθάκια ή φασολάκια με πατάτες + 1 μερ. τυρί μανούρι + ½ λ.φ. πολύσπορο ψωμί.

Απογευματινό: ½ φλ. ρόγες σταφυλιού + 1 γιαούρτι ως 2%.

Βραδινό: 1 μερ. κολοκυθάκια ή φασολάκια (από το μεσημέρι) + 2 μικρά μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς την πέτσα.

Κυριακή

Πρωινό: ½ φλ. δημητριακά πρωινού αναμιγμένα με ½ φλ. ρόγες σταφυλιού και ½ ποτ. άπαχο γάλα.

Ενδιάμεσο: 1 μήλο ή 1 λ.φ. πεπόνι.

Μεσημεριανό: Σαλάτα με αποφλοιωμένη ντομάτα, αγγούρι, κρεμμυδάκι και πράσινη πιπεριά + 1 μοσχαρίσιο μπιφτέκι + 1 βραστή ή ψητή πατάτα.

Απογευματινό: 1 γιαούρτι 0% αναμιγμένο με 3 κοπανισμένα καρύδια και 1 κτλ.γ. μέλι.

Βραδινό: 1 μερ. βρασμένα κολοκυθάκια ή φασολάκια ή μπάμιες με 1 κτλ.γ. ελαιόλαδο + 1 μερ. τυρί μανούρι ή ανθότυρο διαίτης + 1 μικρό παξιμάδι.

Συμβουλές για να πετύχει η δίαιτα:

  • Πριν αρχίσετε βεβαιωθείτε ότι είστε απόλυτα υγιείς. Αν πάσχετε από σοβαρού βαθμού παχυσαρκία (δείκτης μάζας σώματος πάνω από 30 ή περισσότερα από 20 παραπανίσια κιλά), συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.
  • Αυξήστε την κατανάλωση νερού σε σχέση με τις ποσότητες που πίνατε πριν αρχίσετε το πρόγραμμά σας. Προσπαθήσετε να πίνετε οπωσδήποτε μία ποσότητα νερού 5-10 λεπτά πριν από κάθε γεύμα και επίσης κάθε φορά που γυμνάζεστε ή πίνετε ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη (χωρίς ή με ελάχιστη ζάχαρη ή με γλυκαντικό)
  • Να χρησιμοποιείτε ελεύθερα λεμόνι, αρωματικά χορταρικά, βότανα και μπαχαρικά. Λίγη όμως αυτοσυγκράτηση στο αλάτι δεν θα σας έβλαπτε…
  • Επιλέγετε τροφές της καλύτερης δυνατής ποιότητας: Όσο λιγότερο επεξεργασμένες γίνεται κι όσο το δυνατόν πιο άπαχες – για παράδειγμα ψωμί και φρυγανιές ολικής άλεσης, ακαβούρντιστους κι ανάλατους ξηρούς καρπούς, βιολογικά φρούτα και προϊόντα δημητριακών, κρέας χωρίς ορατά λίπη και τυριά που από τη φύση τους έχουν λιγότερα λιπαρά.
  • Όπου δεν προσδιορίζεται ακριβής ποσότητα, το μέγεθος των μερίδων πρέπει να είναι 15-20% μικρότερο από ό,τι πριν την έναρξη του προγράμματος. Πρακτικά αυτό σημαίνει ρηχό πιάτο όχι υπερβολικά γεμάτο για τις φυτικές τροφές, μέγεθος περίπου όσο η παλάμη σας για τα κρεατικά και τα ψαρικά, μέγεθος σπιρτόκουτου για τα τυριά, το σύνηθες μέγεθος για τις τυποποιημένες τροφές (π.χ. συσκευασία γιαουρτιού των 200 γραμμ.) και το μικρότερο φυσικό μέγεθος για όλα τα υπόλοιπα (π.χ. φρούτα).
  • Για καλύτερα αποτελέσματα: Συνδυάστε το πρόγραμμα διατροφής με ήπια γυμναστική, όποια επιθυμείτε κι ό,τι μπορείτε.

Ιδιαίτερο σημείο προσοχής: Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος διατροφής και την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος, καλό είναι να μην αλλάξετε αμέσως και ριζικά τον τρόπο διατροφής σας, αλλά να βασιστείτε στον ίδιο σχεδιασμό γευμάτων, αντικαθιστώντας τροφές με ομοειδείς και αυξάνοντας ελάχιστα τις ποσότητες ώστε να προσαρμοστούν στις νέες θερμιδικές σας ανάγκες.

Διατροφικο προγράμμα μικρής διαρκείας που δεν υποκαθιστά, τις εξατομικευμένες συμβουλές ιατρών και διαιτολόγων. Πριν ακολουθήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα, συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.