Επτά τρόποι για να ενισχύσεις την ερωτική σου ζωή (πιάνουν!)

Οι φίλες σου έχουν κουραστεί να ακούν για τον πρώην σου, εσύ βλέπεις ζευγάρια να φιλιούνται γύρω σου κι αναρωτιέσαι γιατί είναι τόσο δύσκολο να στεριώσει και η δική σου σχέση και σκέφτεσαι πόσο δύσκολη είναι πια αυτή η αγάπη. Το θέμα όμως είναι πώς έχεις τελικά την αγάπη σου μυαλό σου. Η αγάπη δεν είναι να αναζητάς και τελικά να βρίσκεις κάποιον που θα καταφέρει να ανοίξει την καρδιά σου, αλλά μία κατάσταση για την οποία θα πρέπει εσύ να δημιουργήσεις τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

1. Γίνε η αγάπη που ψάχνεις

Με το να είσαι ευγενική και θερμή με τους ανθρώπους που συναντάς κάθε μέρα, δημιουργείς θετική ενέργεια και ενισχύεις την ικανότητά σου για αγάπη. Δώσε ένα χεράκι όταν χρειάζεται. Αντί να κρατάς την αγάπη σου για εκείνον τον ‘ξεχωριστό’, συμπεριφέρσου στον κόσμο όπως στον αγαπημένο σου και δεν θα μείνεις ποτέ μόνη.

2. Αποδέξου τον εαυτό σου 100%

Όταν σέβεσαι, αγαπάς κι εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου, δεν ψάχνεις από τους άλλους να καλύψουν τις ανασφάλειες ή να γιατρέψουν τις πληγές σου. Η οικειότητα με κάποιον άλλον προκύπτει όταν μπορείς να είσαι ευάλωτη, δείχνεις ποια πραγματικά είσαι και αποκαλύπτεις τον αληθινό σου εαυτό. Όλα ξεκινούν χτίζοντας μια σχέση αγάπης με τον εαυτό σου. Το να δείξεις στους άλλους πως να σου συμπεριφέρονται ξεκινά με το πώς συμπεριφέρεσαι εσύ η ίδια στον εαυτό σου.

3. Ζήσε τη ζωή που αγαπάς

Όταν ακολουθείς τα πάθη σου και γεμίζεις τη ζωή σου με διασκέδαση και τονωτικές δραστηριότητες, αισθάνεσαι μια αγάπη για τη ζωή σου που δεν μπορεί να σβήσει. Και σαν επιπλέον μπόνους, γνωρίζεις και ομοϊδεάτες. Μην περιμένεις λοιπόν. Ρώτα τον εαυτό σου τι είναι αυτό που σε κάνει ευτυχισμένη και απλά κάντο.

4. Δες κάθε ραντεβού σαν μία νέα εμπειρία

Λένε ότι ο κάθε άνθρωπος έρχεται στη ζωή μας για να μας διδάξει κάτι. Ακόμη κι αν ο ξάδερφος της κολλητής σου δεν φαίνεται να είναι ο τύπος σου, δώσε μία ευκαιρία. Με το να έχεις ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα για το ποιον και τι θέλεις, απομακρύνεσαι από το να βιώσεις νέες εμπειρίες. Άφησε κατά μέρος τις προκαταλήψεις και δώσε ευκαιρίες στους άλλους.

5. Εστίασε σε ό,τι θέλεις περισσότερο

Για να προσελκύσεις θετικά πράγματα στη ζωή σου, θα πρέπει να εστιάσεις σε όλα όσα είσαι ευγνώμων μέχρι τώρα. Σκέψου τα πέντε πράγματα που πάνε καλά στη ζωή σου και πες “ευχαριστώ”.  Σκέψου πέντε λόγους για τους οποίους είσαι ευγνώμων για μια δύσκολη περίοδο στη ζωή σου. Το να είσαι χαρούμενη δεν σημαίνει να τα έχεις όλα αλλά να τα εκτιμάς όλα.

6. Αγκάλιασε την ήρεμη ενέργεια

Τα πάντα γύρω μας αποτελούνται από ενέργεια. Αν κινείσαι με εξοντωτικούς και γρήγορους ρυθμούς, τότε ζεις μία φρενίτιδα. Αν είσαι ήρεμη έτσι θα είναι και η ζωή σου. Η ηρεμία είναι το αποτέλεσμα της επιβράδυνσης του εσωτερικού σου κόσμου.

7. Συγχώρεσε τους άλλους και τον εαυτό σου

Όταν αφήνεις πίσω σου τη δυσαρέσκεια, την πίκρα και τον πόνο που σε κρατούν μακριά από την αγάπη, μπορείς να δημιουργήσεις χώρο για περισσότερη. Για να ξεκινήσεις τη διαδικασία της συγχώρεσης, θα πρέπει πρώτα να δώσεις στον εαυτό σου την άδεια, φωναχτά, να θεραπεύσει, να αφήσει πίσω του και να προχωρήσει.