Εσύ και η ζάχαρη: Αυτή η σχέση πρέπει να λήξει!

Μπορεί να περνάτε γλυκές στιγμές μαζί αλλά αυτή η σχέση μόνο κακό σου κάνει. Δες για ποιους λόγους πρέπει να πεις το μεγάλο αντίο στη ζάχαρη μια για πάντα!

Τη λατρεύεις, δεν μπορείς χωρίς αυτήν, είσαι εθισμένη στη ζάχαρη. Τη βάζεις στον καφέ σου το πρωί και το απόγευμα, τη βρίσκεις σε αυτά τα νοστιμότατα ντόνατς που τσιμπάς το βράδυ, τη συναντάς στην αγαπημένη σου σοκολάτα. Βρίσκεται κρυμμένη ακόμα και στη σάλτσα ντομάτας, αλλά εσύ τη βρίσκεις. Η ζωή σου είναι συνυφασμένη με την ύπαρξή της. Ο έρωτας είναι μεγάλος. Είναι όμως και καταστροφικός. Και το ξέρεις. Για να λήξεις άμεσα αυτή τη σχέση πάθους, πρέπει να απαντήσεις στα παρακάτω τρία ερωτήματα:
Εκείνη σε αγαπάει; Εσύ τα δίνεις όλα, της δείχνεις το πάθος σου. Εκείνη; Τι σου δίνει πίσω; Περιττές θερμίδες, λίγη χαρά και αυτή προσωρινή, εξάρτηση, και την υπόσχεση ότι μαζί της θα γεράσεις γρήγορα. Δεν ακούγεται σαν ισορροπημένη σχέση, τι λες; Από την άλλη, το μαρούλι δεν κάνει την καρδιά σου να χτυπά αλλά σίγουρα σου προσφέρει βιταμίνες και την υπόσχεση για μια καλύτερη ζωή. Για σκέψου το.
Σέβεται τα όριά σου; Εσύ έχεις αποφασίσει να φερθείς ώριμα και να καταναλώνεις γλυκά μία φορά την εβδομάδα ή όταν η περίσταση το απαιτεί, π.χ. η κολλητή σου έχει γενέθλια. Αλλά η ζάχαρη τι κάνει; Σέβεται αυτή την απόφαση ή εμφανίζεται μπροστά σου κάτι βράδια που πεθαίνεις για μια κουταλιά προφιτερόλ ή για μια σοκοφρέτα; Φυσικά το δεύτερο. Κανένας σεβασμός.
Μπορείς να την εμπιστευτείς; Όσο αποφασισμένη και αν είσαι να τη βγάλεις από τη ζωή σου, το μεγάλο θέμα είναι ότι δεν υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη. Δεν είναι τυχαίο που η ζάχαρη θεωρείται μεγαλύτερη εξάρτηση και από την κοκαϊνη! Και ξέρεις τι πρέπει να λες όταν έχεις μπροστά σου μια εξάρτηση: Όχι!
Ο χωρισμός είναι μια δύσκολη απόφαση. Ο χωρισμός σου όμως από τη ζάχαρη θα σε κάνει άλλο άνθρωπο!