Μεγάλη αλλαγή; Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν αποφασίσεις!

Οι αλλαγές είναι ωραίες, αλλά σίγουρα δεν είναι εύκολες. Στην αρχή υπάρχει το δύσκολο κομμάτι στο οποίο πρέπει να πάρεις την απόφαση για την αλλαγή που θέλεις να κάνεις και αμέσως μετά το ακόμα πιο δύσκολο κομμάτι της προσαρμογής σε αυτή. Ας κάνουμε focus στο πρώτο κομμάτι κι ας δούμε ποιες είναι οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου για να δεις αν είσαι πραγματικά έτοιμη να φέρεις τα πάνω κάτω!

Πόσο καιρό το σκεφτόμουν;

Είναι μια απόφαση της στιγμής ή υπήρχε στο μυαλό σου αρκετό καιρό; Αν συμβαίνει το δεύτερο είσαι σε καλό δρόμο. Αν, όμως βρίσκεσαι στην πρώτη κατηγορία τότε πρέπει να καταλάβεις αν αυτό που πας να κάνεις είναι μια παρόρμηση ή κάτι που πραγματικά θέλεις.

Πόσο αφοσιωμένη μπορώ να είμαι σε αυτή την αλλαγή;

Ωραίες οι αλλαγές, αλλά μπορείς να της υποστηρίξεις; Δεν αρκεί μόνο να πάρεις την απόφαση, αλλά πρέπει να αφοσιωθείς σε αυτή την αλλαγή ώστε να σου φέρει τα αποτελέσματα που θέλεις. Είσαι έτοιμη;

Όταν το σκέφτομαι πως αισθάνεται το σώμα μου;

Μπορεί να σου φαίνεται μπούρδα, αλλά έτσι είναι! Πως αντιδράει το σώμα σου στη σκέψη της αλλαγής; Σου δημιουργεί άγχος, νευρικότητα, χαρά και κέφι; Εντόπισε αυτό που νιώθεις ακριβώς και θα σου δείξει προς τα που πρέπει να πας.

Έχω εναλλακτικές;

Αυτό το άτιμο Plan B! Υπάρχει; Αν αποτύχει αυτή η απόφαση, μετά τι; Κι αν δεν πάρεις το ρίσκο μένεις στα ίδια ή πρέπει να βρεις κάτι άλλο; Πολλές ερωτήσεις μαζεύτηκαν, όμως μόνο μέσα από αυτές θα βγάλεις άκρη.

Θα το χαρώ;

Στην αρχή σίγουρα όχι! Η αλλαγή θα σου φέρει άγχος και προβληματισμό, αλλά αν καταφέρεις να τα ξεπεράσεις και μείνεις πιστή στο στόχο σου θα έχεις δυο σημαντικούς λόγους να χαίρεσαι! Ο πρώτος είναι γιατί θα τα έχεις καταφέρει και ο δεύτερος γιατί θα δεις τα αποτελέσματα της αλλαγής που τόλμησες να πάρεις! Και αν το ρίσκο σου βγει σε καλό ετοιμάσου για μεγάλα χαμόγελα.