“Μια διαφορετική και γεμάτη πρεμιέρα”

“Η νεα δουλεια της Χρυσταλλας Καλλενου”

Γραφει ο Οξυ-γονος.

Τετάρτη βράδυ βρέθηκα σε ένα γνώριμο χώρο, για μένα, το Verochino στην Ορόκλινη, για μια διαφορετική εκδήλωση.
Παρουσίαση βιβλίου”Σεμπρεβίβα” του Γιάννου Σταυρινού.
Μια πρωτότυπη και μοναδική παρουσίαση βιβλίου.
Η σκηνοθέτις, Χρυστάλλα Καλλένου, πήρε μερικές από τις ιστορίες του βιβλίου “Σεμπρεβίβα” και με πολύ όμορφο τρόπο τις έβαλε σε σειρά.


Το όλο δρώμενο δεν με άφησε αδιάφορο, αντιθέτως με συγκίνησε, μου ξύπνησε αναμνήσεις και θύμισες παιδικών χρόνων, ένα δάκρυ κύλησε σε κάποια φάση, σχεδον αμέσως γέλασα με την επόμενη ιστορία ενώ κάποιες άλλες με προβλημάτισαν για τις θεωρίες της ζωής μου.


Η ζεστασιά του καφενείου, οι υπέροχες ιστορίες του Γιάννου Σταυρινού, η σαγηνευτική μουσική του Παναγιώτη Τσαππή και τέλος η ομάδα του εργαστηρίου της Χρυστάλλας Καλλένου, με ταξίδεψε, με έβαζε σε κάθε ιστορία τους.
Τελείωσε και ένιωθα ότι ήθελα κι άλλο. Ήταν μικρό γιατί δεν με κούρασε ούτε δευτερόλεπτο.


Όταν τελείωσε σε χρόνο dd, οι καρέκλες που ήταν τοποθετημένες όπως σε ένα σινεμά, μετακινήθηκαν και μπήκαν τραπέζια. Εκεί μιλήσαμε και γνώρισα τα παιδιά που έπαιζαν, την Χρυστάλλα Καλλένου, την Ευτυχία Θουπή, την Μαρία Ζορλή, τον Ορφέα Ορφέου,τον Αγαμέμνονα Παττίχη και τον Ελένιο Ισιδώρου.
Ξέχασα να αναφέρω ότι εγώ πήγα χθες εκεί δυστυχώς χωρίς να κάνω κράτηση. Εσείς όταν θα πάτε κάντε μια κράτηση γιατί θα βρεθείτε να κάθεστε στην σκάλα, όχι ότι ήταν άσχημα αλλά θα μπορούσε να ήμουν πιο άνετα.

 

* Έχουν επίσης παραστάσεις στις 2/8, 16/8 και 30/8.
** Κάθε βιβλίο είναι διαφορετικό από τα άλλα και τα καθαρά έσοδα από την πώληση θα δωθούν για φιλανθρωπικό σκοπό στον Άγιο Λάζαρο.