Μπορείς να τον κάνεις να σε αγαπήσει;

Η αλήθειά είναι ότι δεν περνάει από το χέρι σου το να σε αγαπήσει κάποιος. Δεν μπορείς να κάνεις έναν άντρα να σε αγαπήσει με το στανιό γιατί πολύ απλά δεν γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα. Αλλά (!) το να προσπαθήσεις να τον κάνεις να σε αγαπήσει, γίνεται! Καλέ, τι γίνεται; Απλά γίνεται; Ξεκίνα σου λέμε !…

Μην τον κυνηγάς.

Είναι πολύ πιθανότερο να λειτουργήσει μια σχέση αν του αφήσεις χώρο να κάνει την κίνηση του, να πάρει την πρωτοβουλία και άρα να αισθανθεί άνετα και ήσυχος ότι δεν του στερείς το ρόλο του. Με το να τον κυνηγήσεις εσύ του στερείς στην πραγματικότητα το ρόλο του «αρσενικού» και άρα μειώνεις την αυτοεκτίμηση και την τόλμη του. Σε εμάς μπορεί να φαίνεται ξεκάθαρο ότι έτσι του δείχνεις άμεσα ότι τον θέλεις και μάλιστα πολύ, αλλά σε εκείνους η αποφασιστικότητα σου αυτή ερμηνεύεται ως έλλειψη εμπιστοσύνης σε εκείνον και ανασφάλεια για το αν έχει το «πάνω χέρι». Ειδικά αν είναι κάποιος που σε ενδιαφέρει είναι σημαντικό μην τον πλησιάσεις με φόρα, αλλά πιο χαλαρά !

Να λες τι εννοείς και να εννοείς όσα λες. Ο γρηγορότερος τρόπος για να κάνεις έναν άντρα να σε αγαπήσει είναι να κερδίσεις το σεβασμό και το θαυμασμό του. Μια γυναίκα που ξέρει τι θέλει και μπορεί να το επικοινωνήσει άμεσα είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Πολύ συχνά νομίζουμε ότι στα αγόρια δεν αρέσουν συγκεκριμένα πράγματα και έχουμε την τάση να προσαρμοζόμαστε τόσο πολύ σε αυτά που σχεδόν χάνουμε τον εαυτό μας. Αλλά κάνουμε πολύ μεγάλο λάθος ! Ούτε εκτιμούν, ούτε τους φαίνεται ελκυστική μια γυναίκα που είναι «χαλί να την πατήσεις». Εκτός του ότι γίνεσαι σχεδόν βαρετή με το να μην του φέρνεις ποτέ καμία αντίρρηση, καταλήγεις να είσαι και θυμωμένη επειδή καταπιέζεις πολύ τον εαυτό σου για να το πετύχεις αυτό.

Σταμάτα να μιλάς και άκου. Οι γυναίκες έχουμε την τάση να θέλουμε να μιλάμε πολύ, μα πάρα πολύ σχεδόν για τα πάντα: τη σχέση μας, τις ανησυχίες μας, τις ανάγκες μας …
Για το λόγο αυτό ψάχνουμε πάντα έναν άντρα που να είναι καλός ακροατής. Αλλά ξεχνάμε ότι και ο ακροατής αυτός θέλει να μιλήσει κάποια ώρα και να ακουστεί! Μάλιστα έχε στο νου σου ότι αποκλείεται να διεκδικήσει από μόνος του το να σου μιλήσει, με τον τρόπο που το κάνεις εσύ, αλλά να είσαι σίγουρη ότι ελπίζει ότι θα τον ρωτήσεις πώς πήγε η μέρα του ή τι τον απασχολεί.

Αγάπα πρώτα εσύ τον εαυτό σου. Αν εσύ η ίδια δεν αγαπάς τον εαυτό σου, δεν θα το κάνει ούτε εκείνος. Το να είσαι μία μίζερη που δεν βρίσκει τίποτα καλό στον εαυτό της, αισθάνεται μονίμως κατώτερη και δεν έχει ίχνος αυτοεκτίμησης σίγουρα δεν το θέλεις εσύ! Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα το θέλει εκείνος ; Εσένα θα σου άρεσε ένας αντίστοιχος άντρας ; Δεν νομίζω. Γι ’αυτό ακόμα και αν έχεις τους λόγους σου που έχασες την αυτοπεποίθηση σου, κοίτα τι θα κάνεις για ν α την ξαναβρείς ! Και όσο πιο γρήγορα γίνεται !

Να είσαι ήρεμη. Αυτό είναι από τα πράγματα που θεωρούν πολύ σημαντικά σε μια γυναίκα που είναι δίπλα τους: η ηρεμία. Με αυτό θέλω να σου πω ότι για εκείνον μετράει πάρα πολύ το να είσαι ψύχραιμη και το να ξέρει ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις ακόμα και τα δύσκολα πράγματα που μπορεί να προκύψουν με ηρεμία, νηφαλιότητα και όχι με υστερίες ή γκρίνιες. Πολύ συχνά έχουν τόσο μεγάλο άγχος για το πώς θα χειριστούν τη συμπεριφορά μας ή την αντίδραση μας σε κάτι που προτιμούν να μας πουν ψέματα ή να μην μας μιλήσουν και καθόλου για κάτι που τους απασχολεί.

Αγαπημένη μου, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να καταβάλεις τη φιλότιμη προσπάθεια σου και να ελπίζεις για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα! Τι λες ;