Οικοκυρικά: Είναι αυτή η πιο hot τάση στην άσκηση;

Μπορεί το πλυντήριο πιάτων ή ρούχων να είναι υπεύθυνο για τα περιττά κιλά σου; Εάν αυτό σού ακούγεται λίγο εξτρίμ και εξεζητημένο, αξίζει να διαβάσεις παρακάτω!

Μία έρευνα δείχνει πως οι γυναίκες κουράζονται πολύ λιγότερο σήμερα από τις δουλειές του σπιτιού σε σχέση με το παρελθόν και ίσως είναι και αυτός ένας λόγος που η παχυσαρκία είναι πιο αυξημένη στις μέρες μας.

Η έρευνα μελέτησε γυναίκες ηλικίας 19-64, οι οποίες έζησαν μεταξύ του 1965 και του 2010. Πιο συγκεκριμένα μελέτησε την προετοιμασία του φαγητού και το χρόνο που κατανάλωναν σε αυτή, το πλύσιμο των πιάτων μετά, τη γενική καθαριότητα του σπιτιού και το πλύσιμο των ρούχων.

Ενώ οι γυναίκες έκαιγαν 4.663 θερμίδες την εβδομάδα (666 θερμίδες την ημέρα) κάνοντας όλες τις παραπάνω δουλειές το 1965, το 2010 οι θερμίδες που κατανάλωναν εβδομαδιαίως έπεσαν στις 2.806 (400 θερμίδες την ημέρα).

Τι σημαίνει αυτό; Οι ερευνητές λένε πως η τεχνολογική πρόοδος και η εμφάνιση των φούρνων μικροκυμάτων και των πλυντηρίων πιάτων έχουν κάνει τις δουλειές του σπιτιού πολύ πιο εύκολες.

Πέρα από αυτό, σίγουρα παίζει ρόλο και το γεγονός ότι στις μέρες μας οι άντρες βοηθούν πολύ στις δουλειές του σπιτιού.

Η έρευνα που έγινε έδειξε επίσης ότι η ενασχόληση με τον υπολογιστή και την τηλεόραση το 2010 ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με το 1965.

Στην πραγματικότητα σήμερα οι γυναίκες ξοδεύουν πολύ περισσότερο χρόνο μπροστά σε μία οθόνη από ότι στο μαγείρεμα, το καθάρισμα και το πλύσιμο.

Η αλήθεια είναι πως είναι προτιμότερο να χάσεις τις θερμίδες που θέλεις πηγάινοντας στο γυμναστήριο από το να πέσεις κάτω και να αρχίσεις να τρίβεις τα πατώματα. Πέρα, όμως, από αυτό, η έρευνα δεν έλαβε καθόλου υπόψην της τη φροντίδα των παιδιών η οποία και σήμερα όπως και πριν από χρόνια αποτελεί κουραστική και πολύ έντονη άσκηση.