Οι τύποι του πρώτου ραντεβού (+ τα θετικά και τα αρνητικά)

Αφού είπες το μεγάλο “ναι” για να βγείτε ραντεβού, πρέπει να αποφασίσεις τι θα κάνετε. Το να επιλέξεις πώς θα είναι το πρώτο ραντεβού είναι αρκετά δύσκολο αφού πρέπει να συνδυάσεις από το “περνάω καλά” μέχρι “νιώθω άνετα”. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να επιλέξεις σοφά, για να μη βρεθείς αντιμέτωπη με άβολες καταστάσεις.

Δες ποιοι είναι οι τύποι του πρώτου ραντεβού, καθώς επίσης τα θετικά και τα αρνητικά του καθενός. Έτσι, θα είσαι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο.

Ραντεβού με ποτό

Θετικά: Το αλκοόλ λύνει τη γλώσσα. Είναι πιο ρομαντικό από έναν καφέ και λιγότερο δεσμευτικό από ένα ποτό. Εύκολο να το παρατείνεις ή να το κάνεις πιο σύντομο μετά από το πρώτο ποτό.

Αρνητικά: Δεν πίνουν όλοι! Μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν θέματα προς συζήτηση αν δεν υπάρχει άμεση χημεία. Επίσης, υπάρχει ο φόβος του να πιει κάποιος παραπάνω.

Νηφάλιο ραντεβού

Θετικά: Δεν χρειάζεται να ανησυχείς μήπως το ποτό σου φέρει κάποια … διαταραχή ή σε κάνει παραπάνω εκδηλωτική. Τίποτα δεν πρόκειται να θολώσει την κρίση σου!

Αρνητικά: Δεν λένε τυχαία ότι το αλκοόλ χαλαρώνει! Επίσης, το μπαρ μπορεί να δώσει παράταση στο ραντεβού, σε αντίθεση με ένα καφέ ή εστιατόριο, όπου οι σερβιτόροι θα σκουπίζουν δίπλα σου!

Δραστήρια ραντεβού

Θετικά: Σπάει ο πάγος αφού κάνετε κάτι που αρέσει και στους δύο και είστε στην ίδια ομάδα. Επίσης, σας βγάζει από τη δύσκολη θέση της συζήτησης και των κλασικών ερωτήσεων του πρώτου ραντεβού.

Αρνητικά: Αν το ραντεβού είναι χάλια, είσαι υποχρεωμένη να μείνεις μαζί του μέχρι τη λήξη της δραστηριότητας.

Ραντεβού με μουσική ή σινεμά

Θετικά: Το ραντεβού για ταινία ή συναυλία αποτελεί  έναν πολύ καλό τρόπο για να εξερευνήσετε τα κοινά ενδιαφέροντά σας. Επίσης, με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, αν πρόκειται για κάτι που ήθελες απεγνωσμένα να δεις! Μετά το τέλος της παράστασης έχεις άπλετο υλικό για συζήτηση, όπως επίσης και κάτι να σας συνδέει.

Αρνητικά: Μια ταινία ή μία συναυλία σίγουρα δεν αποτελούν τον κατάλληλο τρόπο για να γνωρίσεις κάποιον, αφού μόλις χαιρετηθείς μαζί του θα αφοσιωθείτε σε αυτό που βλέπετε. Πιθανότατα να νιώσετε λίγο άβολα μετά και να πρέπει να βρείτε τρόπους για να σπάσει ο πάγος.

Περιπετειώδη ραντεβού 

Θετικά: Η συγκίνηση της ανακάλυψης μιας νέας γειτονιάς, ενός καφέ ή μιας γκαλερί μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να δεθείτε. Επίσης, θα είναι κάτι πρωτόγνωρο και για τους δυο σας!

Αρνητικά: Η εξερεύνηση μπορεί να είναι διασκεδαστική, αλλά το περπάτημα με τις ώρες μπορεί να φανεί κουραστικό, ειδικά αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον.

Ραντεβού για καφέ

Θετικά: Το καλύτερο σενάριο για ραντεβού για τα οποία δεν αισθάνεσαι σίγουρη. Ο καφές δεν χρειάζεται να διαρκέσει πάνω από μία ώρα, εκτός φυσικά αν υπάρχει σπίθα που τότε αλλάζουν όλα. Ένα ακόμη θετικό είναι ότι ένα φλιτζάνι καφέ είναι σχετικά ανέξοδο.

Αρνητικά: Δεν είναι σίγουρα ρομαντικό. Επίσης, ένα ραντεβού για καφέ είναι δύσκολο να καταλήξει σε φιλί, εκτός κι αν συνεχίσετε για ποτό, φαγητό, κάποια άλλη δραστηριότητα ή μείνετε στην καφετέρια με τις ώρες. Δεδομένου όμως ότι δεν είστε φοιτητές, ποιος άλλος μπορεί να μείνει για ώρες σε μία καφετέρια;