Ο έρωτας περνάει από το στομάχι…όπως και το σεξ! Τι να τον κεράσεις

“Τρώγοντας έρχεται η όρεξη”, λέει ο σοφός λαός, ακόμα κι αν πρόκειται για τη σεξουαλική, προσθέτουμε εμείς.  Αν τώρα τελευταία δεν έχεις διάθεση για ερωτικές περιπτύξεις, ένταξε στη διατροφή σου τις κατάλληλες τροφές και δες τη λίμπιντό σου να αυξάνεται θεαματικά. Πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορεί να μειώσουν τη σεξουαλική σου όρεξη, όπως το άγχος ή κάποια φαρμακευτική αγωγή, αλλά ο πιο γρήγορος τρόπος για να την ανακτήσεις φαίνεται ότι είναι μέσω της διατροφής σου. Ήρθε η ώρα να δώσεις περισσότερη αξία στις παρακάτω τροφές:

Καρπούζι

Μερικά φρούτα, όπως το καρπούζι,  έχουν να πολλά περισσότερα να προσφέρουν σε ένα ζευγάρι από απλά θρεπτικά συστατικά. Περιέχει ένα αμινοξύ που ονομάζεται κιτρουλίνη, το οποίο αυξάνει την σεξουαλική σας ορμή, χαλαρώνοντας τα αιμοφόρα αγγεία σας.

Αβοκάντο

Αν περιμένεις τον φίλο σου για μία βραδιά ταινίας, καλύτερα να προσθέσεις αβοκάντο στο μενού. Είναι γεμάτο με βιταμίνη Ε, την οποία χρησιμοποιεί ο οργανισμός σου για να παράγει οιστρογόνα και άλλες ορμόνες που βοηθούν στη διαδικασία της λίπανσης.

Σοκολάτα

Θεωρείται ο βασιλιάς των αφροδισιακών και όχι άδικα. Περιέχει φαινυλαιθυλαμίνη, η οποία είναι γνωστή κι ως «χημικό της αγάπης” γιατί απελευθερώνει ντοπαμίνης στα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου και αυξάνεται κατά τη διάρκεια των οργασμών.

Αμύγδαλα

Λέγεται ότι το άρωμά τους ξυπνάει το πάθος, αλλά για να μιλήσουμε με αποδείξεις, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα αμύγδαλα παρέχουν υψηλές δόσεις βιταμίνης Ε, μαγνησίου, ακόμη και φυτικές ίνες, που μπορεί να βοηθήσουν στην ορμονική διέγερση.

Σκόρδο

Εάν δεν χρησιμοποιείς ωμό σκόρδο όταν μαγειρεύεις, ήρθε η ώρα να το προσθέσεις στα υπόλοιπα καρυκεύματά σου. Το σκόρδο περιέχει αλλισίνη, η οποία θεωρείται ότι αυξάνει τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα.

Μπανάνα

Οι μπανάνες δεν αποτελούν μόνο το κατάλληλο αντίδοτο στα πρωινά hangover, αλλά μμπορούν να κάνουν θαύματα για την σεξουαλική σου ορμή. Αν θέλεις να έχεις πιο έντονους οργασμούς, συμπεριέλαβέ τες στην διατροφή σου. Θα σου δώσουν μια ισχυρή δόση καλίου που θα αυξήσει τη δύναμη των μυών σου.

Τσίλι

Θέλεις να αυξήσεις τη θερμοκρασία στην κρεβατοκάμαρα; Δεν έχεις παρά να στραφείς στο τσίλι. Είναι φορτωμένο με καψαϊκίνη, μια χημική ουσία που απελευθερώνει τις ενδορφίνες που τροφοδοτούν τη λίμπιντο βοηθούν στην αύξηση της ροής του αίματος.