Πες «ναι» στο τσιμπολόγημα και χάσε βάρος!

Μπορεί να έχεις ακούσει ότι το να τσιμπάς κάτι ανά τακτά χρονικά διαστήματα μεσα στην ημέρα, σε παχαίνει. Άκου τώρα ποια είναι η αλήθεια και θα…τσιμπιέσαι!

Το μυστικό για να χάνεις κιλά είναι να μην αφήνεις τον οργανισμό σου να πεινάσει. Εάν φτάσεις σε σημείο λιμοκτονίας, δύσκολα θα συγκρατηθείς από το να φας κάτι παχυντικό και βλαβερό για την υγεία σου (μια σακούλα πατατάκια, για παράδειγμα ή σοκολατάκια).

Ναι, λοιπόν, στο τσιμπολόγημα, ναι στο φαγητό πολλές φορές μέσα στην ημέρα αλλά προσοχή στην ποιότητα των σνακ που καταναλώνεις! Λίγο καρότο ή αγγούρι, μια χούφτα καρύδια ή αμύγδαλα (κατά προτίμηση ανάλατα και ωμά), ένα τοστ με μαύρο ψωμί ολικής άλεσης γαλοπούλα και άπαχο τυρί, ακόμα και υγιεινά μπράουνις φτιαγμένα από εσένα στο σπίτι (πιθανότατα με στέβια που έχει λιγότερες και καλύτερες θερμίδες) ή μικρές μπάρες δημητριακών, είναι ιδανικές επιλογές. Αυτό είναι το κόλπο! Απλό και νόστιμο!

Καλό ειναι μέσα στην τσάντα σου να έχεις πάντοτε μικρές ποσότητες από υγιεινά σνακ που δεν χρειάζονται ψυγείο (ειδικά όσο ο καιρός ζεσταίνει) έτσι ώστε πάντα να έχεις κάτι φαγώσιμο διαθέσιμο και να μην καταφεύγεις σε γρήγορες λύσεις που μπορεί να περιέχουν συστατικά που θα “τινάξουν” τη διατροφή σου στον αέρα.