Πώς θα γίνεις ιδιοφυΐα στο κρεβάτι!

Couple Kissing Passionately On Bed

Θα το έχεις ακούσει / συζητήσει / διαπιστώσει ότι εκτός από «χημεία» και πάθος, το πραγματικά καλό σεξ είναι θέμα εξάσκησης. Ωστόσο, η… εξάσκηση μπορεί να εξαντλήσει το απόθεμα γνώσεων σου γύρω από το αντικείμενο.

Από την Έλενα Καλογερά

Μπορεί επίσης, να σε… απελπίσει, καθώς όταν έχεις δοκιμάσει μία τεράστια γκάμα προτάσεων που εκτείνεται από την εξώπορτα έως το σαλόνι και από το σαλόνι μέχρι την κρεβατοκάμαρα, άνθρωπος είσαι και λυγάς, θες μια «βοήθεια».

Γιατί – και ειδικά αν έχεις μακροχρόνια σχέση – το σεξ από ένα σημείο και μετά θέλει… συνταγή, είναι σα να απαντάς στην ερώτηση «τι θα μαγειρέψουμε σήμερα;», χρειάζεται ένα εύρημα, κάτι καινούριο, μια διαφορετική προσέγγιση για να το θέσουμε πιο καλλιτεχνικά.

Για να μην ξεμένεις ποτέ από ιδέες, για να μη βαρεθείς ποτέ εσύ εκείνον (και εκείνος εσένα) και για να μείνεις στο μυαλό του «καρφωμένη» ως μία μικρή ιδιοφυΐα του σεξ, δες μια ματιά σε όσα θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου: όχι 1 ώρα πριν βρεθείς μαζί του στο κρεβάτι, αλλά σε συστηματική βάση. Γιατί, αν νομίζεις ότι οι… «γκουρού» του σεξ, γεννήθηκαν έτσι και δεν έγιναν στην πορεία (με πολύ… διάβασμα και μεγάλη παρατηρητικότητα) είσαι γελασμένη.

Βάλε την ερωτική λογοτεχνία στη ζωή σου: Μη γελάς, δεν είναι αστείο. Υπάρχει λόγος που αυτά τα βιβλία βρίσκονται –βρέξει – χιονίσει- στις κορυφές των best seller. Ακόμη κι αν εσένα σου αρέσουν τα φιλοσοφικά δοκίμια ή τα αγωνιώδη μυθιστορήματα, κάνε μία… έκπτωση (αλλαγή, για την ακρίβεια) και διάλεξε ένα τέτοιο βιβλίο για bedtime story. Μπορεί στην αρχή (ή από την αρχή μέχρι το τέλος) να γελάς, να σου φαίνονται αστείες ή αφελείς οι περιγραφές, αλλά όσο κι αν δεν το πιστεύεις, θα πάρεις ιδέες, θα «ξεσηκώσεις» ατάκες για dirty talking, θα αρχίσεις να «σκηνοθετείς» στιγμές με τον καλό σου, που θα έχουν κάτι από το ερωτικό κλίμα του βιβλίου. Και πολλοί μπορεί να γέλασαν με την… παιδαριώδη υπόθεση του “Fifty Shades Of Grey”, αλλά αν το διαβάσεις θα καταλάβεις και γιατί «τρέλανε» τις απανταχού αναγνώστριες και γιατί έγινε ταινία.

«Στήσε αυτί» στις αντροκουβέντες: Μη βιάζεσαι να εξαφανιστείς από το σπίτι κάθε φορά που ο καλός σου κουβαλάει την «παλιοπαρέα» για πίτσα και μπύρα. Πες ότι θα κάνεις beaute και δεν θα ενοχλήσεις ή ότι θα πέσεις να κοιμηθείς και «στήσε αυτί» (σ.σ.: ναι, εδώ επιτρέπεται να κρυφακούς). Δώσε βάση στο πώς συζητάνε για τις κοπέλες τους, τι… συμπεράσματα βγαίνουν για τις προτιμήσεις τους, τι τους ενοχλεί και τι τους «φτιάχνει» και μέσα σ’ όλα τα άλλα, μάθε και πώς εκφράζεται ο «λατρεμένος» σου, όταν δεν είσαι εσύ μπροστά. Φυσικά, όλο αυτό μπορεί να καταλήξει σε φιάσκο, διότι η «παλιοπαρέα» μπορεί να γυρίσει την κουβέντα στα ποδοσφαιρικά, στο playstation ή ακόμη χειρότερα στα επαγγελματικά. Μην απελπίζεσαι, όμως. Κάνε την ίδια εξάσκηση στο… «αυτί» με την αντροπαρέα στην καφετέρια, με τους συναδέλφους που μιλάνε στο διάδρομο και πάει λέγοντας.

Διάβασε αντρικά περιοδικά: Ρίξε μια γερή ματιά στη ντάνα των περιοδικών που «φυλάει» στο συρτάρι του ή στο κάτω μέρος του τραπεζιού στο σαλόνι. Αν τα ξεφυλλίσεις, θα δεις ότι εκτός από εξώφυλλα με σούπερ αθλητές με γράμμωση, όλα τα αντρικά περιοδικά που σέβονται τον εαυτό τους (και τους αναγνώστες τους) έχουν στήλη με απορίες και προβληματάκια που αφορούν (τι άλλο;) το σεξ. Διάβασε αυτά που ρωτάνε οι άλλοι, δες τις απαντήσεις που τους δίνουν και πάρε μια ιδέα για το τι μπορεί να έχει στο μυαλό του, όταν σου ζητάει στο κρεβάτι πράγματα. Α, και μην προσπερνάς τις φωτογραφίες και τα… γραφικά με περιφρόνηση και «σηκωμένη μύτη». Είναι μια χαρά τρόπος για να «ξεπατικώσεις» στάσεις, τάσεις, «αγαπημένα», «απαγορευμένα» και ό,τι τελοσπάντων θα προσπαθούσε να σου εξηγήσει ένας άντρας με λόγια, αλλά δεν θα κατάφερνε (και μπορεί να προκαλούσε και καβγά…).

Μη λες «όχι» στις αισθησιακές ταινίες: Είτε μόνη σου είτε μαζί του, ποτέ δεν είναι αργά και κυρίως ποτέ δεν θα είναι ντροπή να βάλεις στο dvd ένα sex movie, με υπόθεση ή χωρίς. Αν δεν σ’ αρέσουν, παρακολούθησε τις, ακόμη και για να τις… κανιβαλίσεις που λέει ο λόγος, αλλά στο μεταξύ τα μάτια και το υποσυνείδητο σου παίρνουν ιδέες, αλλάζουν (σεξουαλικές) παραστάσεις, σε «εμπνέουν» για πράγματα που είτε δίσταζες να δοκιμάσεις είτε δεν υποψιαζόσουν καν ότι υπάρχουν. Επίσης, να μην ξεχνάμε το σοφό κλισέ που λέει ότι «τρώγοντας, έρχεται η όρεξη». Ακόμη κι αν νιώθεις ότι η σεξουαλική σας ζωή έχει βαλτώσει, ότι ψιλοβαριέσαι (τα ίδια και τα ίδια) και ακόμη κι αν δεν το παραδέχεσαι, ναι, είναι ξεσηκωτικό να βλέπεις (και να ακούς) τι συμβαίνει όταν δύο άνθρωποι –έστω και επαγγελματίες του είδους – περνάνε καλά στο κρεβάτι.

Άσ’ τον να σου μιλήσει για τις φαντασιώσεις του: Κι όταν λέμε φαντασιώσεις, δεν εννοούμε τα στερεότυπα που θέλουν εκείνον δάσκαλο κι εσένα μαθήτρια, εκείνον ασθενή και εσένα νοσοκόμα. Μιλάμε για την «άλλη», την πιο… dirty πλευρά του, αυτή που αναγκάζεται ή να σου κρύβει ή να χαλιναγωγεί, επειδή φοβάται τις αντιδράσεις του. Βρες την κατάλληλη στιγμή (όχι, δηλαδή, την ώρα που ψωνίζετε απορρυπαντικά στο supermarket) και ρώτησε τον, τι φαντασιώνεται να (σου) κάνει, αλλά δεν έχει τολμήσει ποτέ ούτε να σ’ το πει. Ακόμη κι αν η φαντασίωση περιλαμβάνει μια άλλη γυναίκα, τη Μόνικα Μπελούτσι ή το κορίτσι της καντίνας στην Εθνική οδό, ας πούμε, μην αντιδράσεις σπασμωδικά. Άκουσε προσεκτικά γιατί έχει φαντασίωση με αυτή τη γυναίκα (όχι τη Μπελούτσι. Αυτό το καταλαβαίνεις. Την άλλη, λέμε…) και προσπάθησε να «δανειστείς» κάποιο από αυτά τα στοιχεία που τον «εξιτάρει» τόσο. Μην εκπλαγείς, αν η φαντασίωση του είναι με μία κοπέλα ασχημούλα ή κάποια που στα δικά σου μάτια (και όλων των άλλων) φαντάζει… «δεύτερη». Υπάρχει λόγος που σε αρκετούς άντρες αρέσει αυτός ο τύπος γυναίκας, οπότε φρόντισε να τον μάθεις από το δικό του στόμα!

«Μυήσου» σε θεωρίες, τάσεις, παλιές συνταγές: Κοινώς, ρίξε μια γερή ματιά στα μυστικά του Κάμα Σούτρα, ενημερώσου για το ταντρικό σεξ, μην κάνεις την αδιάφορη, όταν ακούς να μιλάνε για ασκήσεις Keggel. Ειδικά οι… εσωτεριστικές διδασκαλίες της τάντρα για… εραστές που λιώνουν ο ένας μέσα στον άλλο, οι απεικονίσεις και οι γκραβούρες σε παλιά βιβλία, μπορούν να σε μάθουν πολλά για τον αισθησιασμό ανθρώπων που έζησαν αιώνες πριν από εσένα, αλλά βρήκαν τον καλύτερο τρόπο για να βάλουν το λιθαράκι τους στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Μίλα (και) με τις φίλες σου: Μην τις «πρήζεις» μόνο για τις στιγμές που υποψιάζεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου μαζί του ή για να γκρινιάξεις που πάλι άφησε το άδειο μπουκάλι γάλα στο ψυγείο. Μάθε τι κάνουν εκείνες και είναι ευτυχισμένες. Κι αν δεν είναι, μάθε τι κάνουν λάθος και προσπάθησε να το αποφύγεις εσύ (αφού, πολύ χριστιανικά, το επισημάνεις και σ’ εκείνες, μπας και σώσουν τον δεσμό τους).

Το να γίνεις ιδιοφυΐα στο κρεβάτι δεν είναι ένα μυστικό που το μαθαίνεις μόνο αν προσχωρήσεις σε κάποιο prive club, όπως αυτό που μπήκαν (και μετά δεν ήξερα πώς να βγουν), ο Κρουζ και η Κίντμαν στο «Μάτια Ερμητικά Κλειστά».

Ας πούμε, ότι είναι ένας συνδυασμός εξάσκησης και πληροφοριών, που μπορείς να αντλήσεις από παντού και ανά πάσα στιγμή. Οπότε, μην αφήνεις ούτε ψίθυρο να πηγαίνει χαμένος και ούτε νύχτα που να μη δοκιμάζεις κάτι καινούριο. Το σίγουρο είναι ένα (εκτός από το ότι θα βρεις το… στιλ που σου πηγαίνει περισσότερο): θα γίνεις εξπέρ και θα αποκτήσεις… γνώσεις που θα σου είναι πάντα χρήσιμες!