Πώς να χάσεις έναν άντρα σε 10 λεπτά!

Θα θυμάσαι την ταινία How to lose a guy in 1o days, όπου η  Kate Hudson έδειξε ως Andie Anderson τι δεν πρέπει να κάνεις αν θέλεις να κρατήσεις έναν άντρα. Από τη φτέρη που έφερε για να δοκιμάσει τη σχέση της με τον Matthew McConaughey έως το σημειωματάριο με τα πιθανά ονόματα παιδιών -τη στιγμή που τον ήξερε ελάχιστα- ήταν αρκετά για να τον κάνουν να θέλει να εξαφανιστεί.

Πολλές φορές όμως η συμπεριφορά μας αρκεί για να χάσουμε έναν άντρα σε λιγότερο από δέκα ημέρες. Η πρώτη εντύπωση μετράει, γι’ αυτό αν όντως σε ενδιαφέρει και θέλεις να τον κρατήσεις, μάθε τι δεν πρέπει να κάνεις στο πρώτο ραντεβού.

1. Μιλάς μόνο για εσένα

Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να ξενερώσει είναι να μιλάς συνεχώς για εσένα, τη δουλειά, την οικογένεια και τους φίλους σου χωρίς να του κάνεις ούτε μία ερώτηση. Κάνε διάλογο κι όχι μονόλογο κι αφιέρωσε χρόνο να τον ακούσεις.

2. Ρωτάς τα πάντα γι΄αυτόν

Δεν κάνεις ανάκριση. Η λύση είναι πάντα κάπου στη μέση. Μην τον βομβαρδίζεις με ερωτήσεις αφού θα τον κάνει να αισθανθεί άβολα και να σε περάσει το λιγότερο για αδιάκριτη.

3. Παρατηρείς τους γύρω σου

Αν κοιτάς συνεχώς αλλού, θα νομίσει ότι δεν είναι αρκετό για εσένα ή ότι βαριέσαι. Κράτα οπτική επαφή και δείξε προσοχή σε αυτόν που έχεις απέναντί σου κι όχι σε όποιον μπαινοβγαίνει στο μαγαζί.

4. Λες ότι τα πας καλά με τα αγόρια

Αν λες συνεχώς ότι έχεις φίλους αγόρια κι είσαι “ένα” με την παρέα, θα νομίζει ότι δεν τα πας καλά με τις άλλες γυναίκες κι αυτό είναι κόκκινο πανί. Εξέφρασε με προσοχή αυτό που θέλεις να πεις, ότι πχ σου αρέσει κάποιο άθλημα.

5. Το “τσούζεις” λίγο παραπάνω

Αν θέλεις να δώσεις συνέχεια σε αυτή τη γνωριμία, μην το παρακάνεις με το ποτό. Απόλαυσέ το αλλά με μέτρο αφού μπορεί να δώσεις λάθος εντύπωση ή να μην είσαι σε θέση για κουβέντα.

6. Αναφέρεσαι  στον πρώην

Αν σε ρωτήσει για προηγούμενες σχέσεις, απάντησε ευγενικά και σύντομα. Άφησε έξω από τη συζήτηση το παρελθόν κι εστίασε στο παρόν.

7. Επιμένεις να πληρώσεις

Το να προσφερθείς  μία ή δύο φορές να πληρώσεις  είναι φυσιολογικό. Αν επιμείνεις υπερβολικά  όμως,  θεωρείται αγένεια. Δέξου το κι ευχαρίστησέ τον για να μην προσβάλλεις τον εγωισμό του.

8. Γελάς υπερβολικά

Το να γελάς κάποιες στιγμές κατά τη διάρκεια της συζήτησης δείχνει θετική στάση. Το χαχανητό χωρίς σταματημό όμως καταντάει εκνευριστικό. Χαλάρωσε και παράμεινε ο εαυτός σου.

9. Γκρινιάζεις για τη δουλειά σου

Κάθε δουλειά έχει τα μειονεκτήματά της, αλλά το να γκρινιάζεις σε έναν που μόλις γνώρισες, δεν είναι και ότι πιο φυσιολογικό. Εστίασε στα θετικά κι αν δεν μπορείς άλλαξε κουβέντα.

10. Μιλάς για τα κατορθώματά σου

Μπορεί να νομίζεις ότι περιγράφεις το παρελθόν σου, αλλά μιλώντας για τα επιτεύγματά σου μπορεί να ακουστεί αλαζονικό. Μετέφερε τις εμπειρίες σου, αλλά μην ξεχνάς να ακούς και τις δικές του και να τον ρωτάς για τις δικές του ικανότητες.