Τα πρώτα 3 πράγματα που προσέχει κάποιος όταν σε βλέπει πρώτη φορά

Όχι, τα 3 πρώτα πράγματα που προσέχει κάποιος όταν σε βλέπει πρώτη φορά δεν είναι αυτά που νομίζεις. Δεν είναι τα μάτια σου, δεν είναι το στήθος σου, ούτε το σώμα σου.

Σύμφωνα με την επιστήμονα βιολογικής ανθρωπολογίας Helen Fisher που μίλησε στο ντοκιμαντέρ ‘Swiped’ του αμερικάνικου ABC «το φλερτ έχει αλλάξει περισσότερο τα τελευταία 10 χρόνια από ότι τα τελευταία 10 χιλιάδες χρόνια. Οι πρόγονοί μας ζούσαν σε κοινότητες και υπήρχαν πολλά συνοικέσια. Σήμερα παντρευόμαστε για να ευχαριστήσουμε τον εαυτό μας και φλερτάρουμε μέσω Internet».

Σύμφωνα με την ειδικό, βέβαια,  πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν 3 πράγματα τα οποία κάποιος προσέχει πάνω μας όταν μας πρωτογνωρίζει. Τρία χαρακτηριστικά μας που αμέσως λένε στον άλλο αν είμαστε οι κατάλληλοι σύντροφοι για αυτόν:

1.Τα δόντια: «Τα δόντια δείχνουν την ηλικία σου και την υγεία σου» λέει η Fisher. Πράγματι, τα δόντια δείχνουν σε κάποιον όχι μόνο την ηλικία και την υγεία, αλλά και τον τρόπο ζωής που ακολουθούμε, την ψυχολογική μας κατάσταση, ακόμα και στοιχεία του χαρακτήρα μας (αν είμαστε νευρικοί κ.λ.π.).

2.Ο τρόπος που μιλάς: Τα «μαργαριτάρια» που πετάμε κάθε φορά που μιλάμε δεν λειτουργούν θετικά ούτε στο φλερτ, αφού δείχνει όχι μόνο την παιδεία σου αλλά και το κοινωνικό σου υπόβαθρο.

3.Η αυτοπεποίθησή σου: Μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση είναι περισσότερο εντυπωσιακή κι επιπλέον, όπως λέει η Fisher, δείχνει και την συναισθηματική σου κατάσταση. Η σχέση που έχεις με τον εαυτό σου, εξάλλου, μπορεί να δείξει σε κάποιον και τι είδος σχέση θέλεις να έχεις και με τον σύντροφό σου.