Τα σπας ή φεύγεις; Πώς να χειριστείς την απιστία!

Στις σχέσεις μπορούν να συμβούν τα πάντα. Μία σχέση μπορεί να πάει καλά, μία άλλη όχι. Γενικά το να απατήσεις το σύντροφό σου, ή αυτός εσένα είναι κάτι που σίγουρα δεν ευχόμαστε! Το «κέρατο» για κάποιους δεν σημαίνει τίποτα και για άλλους σημαίνει πολλά! Δεν το δικαιολογούμε, ούτε το καταδικάζουμε, μαθαίνουμε πώς να το χειριστούμε.

Εάν υποψιαζόμαστε ότι ο σύντροφός μας, μας έχει απατήσει, καλό είναι πρώτα να διασταυρώσουμε τα στοιχεία μας! Το να κάνουμε μία σπασμωδική κίνηση ή να κατηγορήσουμε κάποιον άδικα, σίγουρα δεν μας τιμά. Τις υποψίες μπορούμε να τις εξακριβώσουμε απλά συζητώντας το μαζί του. Αν δεν μιλήσουμε στον σύντροφό μας, για τους προβληματισμούς μας, σε ποιον θα μιλήσουμε;

Δεν είναι εύκολο να το παραδεχτεί, αν όντως το έχει κάνει και δεν μας το έχει πει. Όλες όμως οι γυναίκες καταλαβαίνουμε αν ο σύντροφός μας, μας λέει ψέματα! Δεν χρειάζεται να ξεκινήσουμε τις υστερίες. Θέλουμε απλά να μάθουμε την αλήθεια. Ίσως αυτό μας φέρει σε μία συναισθηματική πίεση.

Αν το ξέρουμε ήδη, οι επιπόλαιες και σπασμωδικές κινήσεις είναι οι χειρότερες αντιδράσεις. Αρχικά χρειαζόμαστε χώρο για τα συναισθήματά μας, για τον ψυχικό μας κόσμο! Αυτά τα συναισθήματα πρέπει να βγουν και να απεγκλωβιστεί η κακιά ενέργεια! Τότε θα νιώσουμε άνετες και ανάλαφρες, ώστε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Ίσως χρειαστεί να απομακρυνθούμε από τον σύντροφό μας και να πάρουμε τον χρόνο μας κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Ας μην ρίξουμε ευθύνες στον εαυτό μας! Το κέρατο και η εξαπάτηση για κάποιους δεν σημαίνει τίποτα! Εμείς δεν είμαστε υπεύθυνες για κάτι. Σίγουρα όλες οι σχέσεις μετά από κάποιο διάστημα περνάν σκαμπανεβάσματα και ίσως πέσουν σε λήθαργο. Είναι φυσική ροή του ανθρώπου, τότε να ψάξει για κάποια ίντριγκα και παιχνίδι, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη αιτία και λόγος. Άρα το κέρατο είναι προσωπική υπόθεση του καθένα.

Ας μην μπούμε στην κλίμακα σύγκρισης και ξεκινήσουμε τις ερωτήσεις τύπου «πως» και «γιατί» Αν δεν είμαστε έτοιμες να το συζητήσουμε με τον σύντροφό μας, ας το συζητήσουμε με μία φίλη. Αν θέλουμε να μιλήσουμε μαζί του, ας ακούσουμε τι έχει να μας πει. Ο πόνος και ο θυμός θα είναι συχνοί επισκέπτες, δεν πρέπει όμως να αφήσουμε τον εαυτό μας να πέσει.

Ας μας επιτρέψουμε να το βιώσουμε με τον τρόπο που θέλουμε, χωρίς όμως να αυτοδηλητηριαζόμαστε! Η εκδίκηση είναι κακιά σύμβουλος, που μόνο σε μπελάδες και προβληματισμούς μας ανακατεύει! Η τελική απόφαση είναι δική μας. Αν θελήσουμε να συνεχίσουμε την σχέση πρέπει να ρωτήσουμε τον εαυτό μας, αν μπορούμε. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο μπορώ και στο θέλω. Αν η απάντηση είναι όχι, τότε για καλό και των δύο ένας χωρισμός δεν είναι απαραίτητα κακός.

Αν νιώθουμε πως δεν έχει χαθεί κάτι μεταξύ μας, τότε συνεχίζουμε…