Τι χρώμα έχει η γιορτή;

Είναι λογικό να θέλουμε να ξεχωρίζουμε με την εμφάνισή μας στις γιορτές και η αιώνια ερώτηση ՛՛Τι να φορέσω;” και το απελπιστικό ՛՛Δεν έχω ρούχα!” αποκτούν μια πιο έντονη απόχρωση. Ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή των ρούχων μας έχουν τα χρώματα. Η αναγνώριση τους συνδέεται με βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου.

Κάποια χρώματα απωθούν και κάποια άλλα προσελκύουν. Κάθε χρώμα επιδρά με συγκεκριμένο τρόπο στους γύρω μας και για αυτό έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχοσυναισθηματική μας αντίληψη. Ο Καρλ Γιουνγκ μάλιστα, πίστευε πως τα χρώματα είναι η μητρική γλώσσα του υποσυνείδητου μας. Καθώς λοιπόν τα χρώματα που θα επιλέξουμε, παίζουν μεγάλο ρόλο στη μη λεκτική επικοινωνία, ποια είναι τα μηνύματα που μεταφέρουν στους ανθρώπους γύρω μας ;

Το κόκκινο, το χρώμα του πάθους, είναι από τα πιο συναισθηματικά έντονα και επιθετικά χρώματα. Δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Δηλώνει αυτοπεποίθηση και δύναμη.

Το λευκό συμβολίζει την αγνότητα και την τελειότητα. Οι άνθρωποι που επιλέγουν το λευκό χρώμα είναι τίμιοι και ειλικρινής.

Το μαύρο συμβολίζει την εξουσία και τη δύναμη και πολλές φορές μπορεί να μας κάνει να δείχνουμε απρόσιτοι, επίσης θεωρείται από τα πιο μυστηριώδες χρώματα.

Το χρυσό χρώμα συμβολίζει την πολυτέλεια και την τελειότητα. Ενσαρκώνει την επιθυμία για εξουσία και ανωτερότητα.

Το ασημί εκφράζει την επιθυμία για ελευθερία.

Το κίτρινο τραβάει την προσοχή και δείχνει έναν άνθρωπο που θέλει να μαγνητίζει τα βλέμματα.

Το μπλε είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα, συμβολίζει την αφοσίωση και την ηρεμία.

Ότι χρώμα και να επιλέξετε να μην ξεχάσετε το πιο σημαντικό αξεσουάρ- το χαμόγελο και την γιορτινή διάθεση! Καλή χρονιά!

Γράφει η Ιλόνα Μαρκοσιάν, Ψυχολόγος Μόδας