Το σώμα του θα σου πει αν σε θέλει!

Couple in bed man cheating on mobile sms

Κάθεται τώρα αυτός ο ωραίος τύπος απέναντι σου ή δίπλα σου στο ραντεβού που βγήκατε και εσύ ακούς στην πραγματικότητα τα μισά από όσα σου λέει γιατί μέσα σου βγάζεις τη λύσσα να καταλάβεις αν σε θέλει. Είναι από τις στιγμές που σου φαίνεται ότι ιδανικό θα ήταν να μπορείς τουλάχιστον να διαβάσεις το μυαλό του γιατί οτιδήποτε άλλο απλώς δεν αρκεί για να σε…

… πείσει ως προς το τι συμβαίνει!  Τι να σου πω; Ότι είσαι τρελή; Ότι δεν σε καταλαβαίνω; Ξέρω τι περνάς ακριβώς αγαπημένη φίλη μου, και γι’αυτό το λόγο έκανα την «περατζάδα» μου στις έρευνες της φίλης επιστήμης μπας και βγάλουμε καμιά άκρη!

Για ακόμα μια φορά σου λέω ότι κάνουμε πολύ καλά που την έχουμε φιλενάδα μας  γιατί άκου τι είπε: η επιθυμία μας και τα σήματα που στέλνουμε εκφράζονται κατά 7 % από τα λόγια μας, 38 % από την χροιά και τον τόνο της φωνής μας και κατά 55 % από το σώμα μας. Δηλαδή; Αντί να περιμένεις να σου πει ότι σε θέλει, δώσε προσοχή στο τι σου λέει η γλώσσα του σώματος του! Καλέ,  55% είναι αυτό, δεν έχεις τίποτα να χάσεις !

Ακουμπάει το πρόσωπο του. Είτε σου μιλάει είτε του μιλάς εσύ, αυτός αγγίζει συχνά και χωρίς κανένα λόγο το πρόσωπο του: ακουμπάει τα μάγουλα του, δαγκώνει ή υγραίνει τα χείλη του, περνάει τα δάχτυλα του από τα μαλλιά του … Το πιο συχνό που ισχύει για άντρες και γυναίκες είναι η ενασχόληση με τα χείλη, επειδή είναι ερωτογενής ζώνη και υποσυνείδητα έτσι εκφράζουμε την επιθυμία μας να φιλήσουμε τον άλλο!

Είναι πολύ εκφραστικός. Να σου ο επιστήμων πάλι που σου λέει ότι  όταν κάποιος είναι ενθουσιασμένος με κάτι, έχει την τάση να ανοίγει πάρα πολύ τα μάτια του ώστε να μπορεί να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από το περιβάλλον του. Ακόμα και αν δεν είναι γενικά πολύ εκφραστικός σαν συνομιλητής, είναι πολύ πιθανό να διαπιστώσεις ότι όταν μιλάει σε σένα ανεβοκατεβάζει συχνά τα φρύδια του, έχει έντονες εκφράσεις προσώπου ή κάνει ακόμα και υπερβολικές χειρονομίες.

Παίζει με αντικείμενα. Μπορεί να κάθεται απέναντι σου και να παίζει συνέχεια με κάτι ώστε να έχει τα χέρια του απασχολημένα. Εσύ πιθανότατα σκέφτεσαι ότι μπορεί και να σε βαριέται αλλά (!) κάνεις πολύ μεγάλο λάθος! Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όταν οι άντρες έχουν σεξουαλική διάθεση συνηθίζουν να παίζουν με αντικείμενα: το ποτό τους, τα τσιγάρα τους, τη γραβάτα τους …. Αν ο δικός σου παίζει με το κινητό του, δεν μετράει! Σήκω και φύγε!

Γέρνει προς το μέρος σου. Ασυναίσθητα όλοι οι άνθρωποι έχουμε την τάση να γέρνουμε σωματικά προς ό,τι τραβάει το ενδιαφέρον μας και έχει την προσοχή μας. Μπορεί να το έχεις δει σε μια παρέα αντρών που βλέπουν αγώνα ποδοσφαίρου: όσο πιο πολύ τους ενδιαφέρει η φάση τόσο περισσότερο πλησιάζουν την τηλεόραση. Στο γκολ σχεδόν την έχουν αγκαλιάσει! Αυτό φυσικά ισχύει και για τους ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν και προσέχουμε. Μάλιστα έχει αποδειχτεί και από σχετικές έρευνες ότι οι άντρες που έλκονται από μια γυναίκα υποσυνείδητα γέρνουν προς αυτή ή έχουν στραμμένα συχνά προς αυτήν τα πόδια ή το στέρνο τους.

Σε ακουμπάει. Ακόμα κι αν δεν σου φαίνεται πως είναι ο πιο τρυφερός ή ο πιο εκδηλωτικός τύπος άντρα, κάθε τόσο βρίσκει μια ευκαιρία να σε ακουμπήσει. Μπορεί να είναι ένα χάδι την ώρα που σου δίνει τον αναπτήρα του, το να προσπαθήσει ο ίδιος να βγάλει τη βλεφαρίδα που έχει πέσει στο μάγουλο σου, να σε σπρώξει ελαφρά ή να ακουμπήσει το πόδι σου όταν λέτε ένα αστείο και γελάτε, να διορθώσει τα μαλλιά σου που πέφτουν στο πρόσωπο σου…. Κοίτα λίγο πιο προσεκτικά και θα το παρατηρήσεις και η ίδια!

Όπως καταλαβαίνεις ευτυχώς τα λόγια δεν είναι περιττά μόνο την ώρα που χωρίζετε, αλλά (!) και την ώρα που σε θέλει και αυτό, κάπου αν θες, είναι και το καλύτερο!