Το φυστικοβούτυρο παχαίνει! Γιατί πρέπει να το τρώμε;

Αν προσέχεις τη διατροφή σου και ενημερώνεσαι για τα σχετικά θέματα διατροφής και δίαιτας, σίγουρα θα ξέρεις ότι το φυστικοβούτυρο παχαίνει. Γιατί πρέπει να το τρώμε;

Και το αβοκάντο παχαίνει αλλά ξέρεις πόσο καλό κάνει στον οργανισμό σου και δεν το έχεις απορρίψει από τη διατροφή σου. Καιρός να εντάξεις άλλη μία δυναμωτική και θρεπτική τροφή: το φυστικοβούτυρο.

Το φυστικοβούτυρο είναι ο πολτός αλεσμένων φιστικιών και ακόμα και μία κουταλιά μπορεί να σου χαρίσει πρωτεϊνη και να σε κάνει να νιώθεις χορτασμένη.

Μία κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο έχει περίπου 90 θερμίδες ενώ δύο κουταλιές σου δίνουν τόσηπρωτεϊνη όση θα έπαιρνες από 30 γραμμάρια τυρί ή 1 αυγό.

Serving tips: Μπορείς να αλείψεις 1-2 κουταλιές σε μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως στην οποία θα βάλεις και ροδέλες μπανάνας για εξτρά γεύση και κάλιο. Απόλαυσέ το το πρωί και θα σε γεμίσει ενέργεια ενώ μπορείς να το φας και το απόγευμα μετά το γυμναστήριο– η πρωτεϊνη του κάνει τη φυστικοβούτυρο πολύ δημοφιλές σε όσους αθλούνται.

Προσοχή: Σε καμία περίπτωση μην πάρεις το κουτάλι και αδειάσεις με τη μία το περιεχόμενό του- εκτός κι αν πρέπει να πάρεις άμεσα κιλά!