Χαλάρωση τέλος! Συμβουλές για τέλειους τρικέφαλους

Η χαλάρωση στους τρικέφαλους, στο πίσω δηλαδή μέρος του χεριού (που κρεμάει) είναι σίγουρα κάτι το οποίο προβληματίζει όλους, ειδικά τις γυναίκες.Αυτό συμβαίνει είτε λόγω συσσώρευσης λίπους, είτε λόγω μυικής  ατονίας.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως  η συσσώρευση λίπους στη συγκεκριμένη περιοχή, είναι αποτέλεσμα συσσώρευσης λίπους σ΄όλο το σώμα και φυσικά δεν γίνεται να χάνουμε λίπος μόνο από συγκεκριμένες περιοχές!

Σημαντικό ρόλο βέβαια παίζουν και τα γονίδια όπου κάποιοι άνθρωποι κρατάνε λίπος σε συγκεκριμένες περιοχές. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως θα χάσουμε λίπος,μόνο από ‘κει που έχουμε το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν ειδικές ασκήσεις μόνο για να χάσουμε λίπος από την προβληματική περιοχή.

Αυτό που πρέπει αρχικά να κάνετε είναι να φτιάξετε τη διατροφή σας,καταναλώνοντας λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε.

Επίσης, για να χάσετε λίπος από όλο το σώμα επομένως και από τα χέρια σας, σημαντικό είναι να κάνετε αερόβια άσκηση (τζόκινγκ-διάδρομο-ποδήλατο-ελλειπτικό) 30-45 λεπτά 3-4 φορές την εβδομάδα, συν ασκήσεις μυικής τόνωσης με αλτήρες ή το βάρος του σώματος σας, λάστιχα κτλ.

Ας δούμε μερικές ασκήσεις τρικέφαλων,που θα δώσουν σχήμα και μυική τόνωση και θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση λίπους σε συνδυασμό σίγουρα με τη διατροφή και την αερόβια!

  • Πιέσεις τρικέφαλων με σχοινί: 3χ 12- 15 επαναλήψεις (ανοίγουμε μέχρι κάτω τα χέρια και αφήνουμε προς τα επάνω μέχρι κάνουμε μια ορθή γωνία η ως το στήθος μας.
  • Κάμψεις με κλειστά χέρια: 3χ15 (κλειστοί οι αγκώνες περνάνε δίπλα από πλευρά μας) είτε στα γόνατα είτε στις μύτες των ποδιών.
  • Κικ- μπακς: 3χ10-12 (χαμηλώνουμε το σώμα μας, σκύβοντας μπροστά,και κλειδώνουμε τους αγκώνες δίπλα στα πλευρά μας, και τεντώνουμε τα χέρια μας προς τα πίσω.

Για τη μυική ομάδα του τρικέφαλου,3-4 ασκήσεις από 12-15 επαναλήψεις είναι αρκετές. 1-2 φορές την εβδομάδα χωρίς βέβαια να παραλείπουμε τις υπόλοιπες μυικές ομάδες!

Καλή επιτυχία!