Πρώτη συνάντηση, σπίτι του;

Και τι είναι οι σχέσεις πλέον στις μέρες μας; Friend request, Accept, Like, καρδούλες και ξαφνικά αν είσαι τυχερός ίσως και κάποιο σχόλιο κάτω από κάποια φωτογραφία. Και όταν γίνει αυτό, ξέρεις πλέον ότι ο τύπος σε θέλει «τρελά». Του αρέσεις ρε παιδί μου, έκανε 25 λαικ, 78 καρδούλες και πάνω από 30 wow. Αποφασίζεις, αφού θεωρείς ότι το πρώτο βήμα έχει γίνει, να ανταποκριθείς. Ξεκινάς μια κουβέντα επ’ αορίστου θέματος… και αν δεις ότι τραβάει η συζήτηση, επικοινωνείς και για πιο προσωπική θεματολογία. Και κάπου εκεί,κόβει την συζήτηση και σου προτείνει να βρεθείτε σπίτι του. Σπίτι του;;; Μα τόσο εύκολα σπίτι του; Χωρίς μια διεκδίκηση; Ένα ρομαντικό ραντεβού σε κάποιο εστιατόριο; Μία χαλαρή βόλτα στη παραλία; Έστω ένα ποτό;

Μάλλον έχω μεγαλώσει αρκετά και δεν μπορώ να ανταποκριθώ στη νέα εύκολη μόδα των πραγμάτων. Κύριοι και κυρίες της γενιάς μου, θυμάστε τις κλεφτές ματιές, τις πρώτες λίγο αμήχανες κουβέντες; Τον ενθουσιασμό του πρώτου εκείνου ραντεβού;

Για να μην τα πολυλογώ, αρχικά μη παρεξηγείτε το κόσμο και μην τον κατακρίνετε. Ο καθένας δικαιούται να θέλει, ότι μπορεί να δώσει.
Όταν κάποιος σας πει να πάτε σπίτι του. Κάντε ξεκάθαρες ερωτήσεις και ας τον φέρετε σε αμήχανη θέση. Συνήθως το τελικό αποτέλεσμα της συζήτησης σας, θα είναι να σας πει, ότι ναι δεν θέλει να χάνει χρόνο, αν και του αρέσετε. Δεν είναι σε φάση τώρα για σχέση, έχει πολλές δουλειές, νιώθει πίεση, κούραση, δεν βρίσκει κανέναν λόγο να βγείτε και… πλέον ζητάει ξεκάθαρα απλά να περνάει καλά, (κοινώς να κάνει σ3ξ), χωρίς καμία επιπρόσθετη προσπάθεια, ούτε καν το στοιχειώδες φλερτ.

Σύμφωνα με τον  Co founder του couplegoals.gr και Mindset coach Γιώργο Γεωργίου, «το φαινόμενο “αρπαχτή” δεν είναι νέα μόδα. Πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει σε έναν βαθμό. Το θέμα είναι ότι, ιδιαίτερα μετά την καραντίνα και το κοινωνικό αποκλεισμό, οι άνθρωποι μάθαμε στο “μόνοι μας”, ίσως και να αγαπήσαμε αυτή την επιλογή λίγο πιο ανησυχητικά πολύ, από το σύνηθες».

Συγκεκριμένα ο Mindset coach μας συμβουλεύει, ότι το να νιώσουμε μια ασφαλή συνθήκη και να  θέλουμε να μας χαλαρώσει ο άλλος άνθρωπος, δεν είναι πολυτέλεια και ούτε θα έπρεπε να το θεωρούμε σαν κάτι ξεχωριστό. Είναι το δεδομένο και το αναμενόμενο.  Δεν είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε  μια συνθήκη που δεν μας ταιριάζει. «Και τι μπορείς να κάνεις; Να αντιδράσεις φυσικά. Να το πεις με κάθε τρόπο, ότι αυτό το γεγονός καθ’ αυτό δεν σου είναι αρεστό- είναι ίσως και ο πιο ευγενικός τρόπος για να μεταδώσεις τη δυσαρέσκειά σου.

Με λίγα λόγια, αν δεν σου κάνει ένα μοτίβο μην εξαντλήσεις την ενέργεια και τον χρόνο σου στο να το αλλάξεις. Τζάμπα θα ναι. Απλά φύγε και πήγαινε εκεί που θα σε κάνει να νιώσεις όλα όσα θα ήθελες και θα ζητούσες, χωρίς καν να τα ζητήσεις».

Από την άλλη, μήπως υπάρχουν και εξαιρέσεις και όντως κάποιος μπορεί να σε θέλει σπίτι του με ρομαντική διάθεση; Εσύ το πρώτο ραντεβού σου, το θες σπίτι σου, σπίτι του ή και κάπου αλλού;