Δεν έχεις χρόνο για γυμναστική; Ασκήσεις για τέλειους γλουτούς μόνο με 5 λεπτά τη μέρα!

Sexy woman back on sea background

Έχετε ζηλέψει τους τέλειους γλουτούς της Γκουέν Στεφάνι; Ο προπονητής της αποκαλύπτει τρεις ασκήσεις-κλειδιά από το πρόγραμμά της.

Οι συστάσεις με τον προπονητή Γκούναρ Πέτερσον φαντάζουν περιττές ρίχνοντας μια ματιά στο διάσημο πελατολόγιό του. Η Χάλι Μπέρι, η Γκουέν Στεφάνι και η Κιμ Καρντάσιαν έχουν ακολουθήσει τις συμβουλές και τα αποτελεσματικά προγράμματά του και όπως θα έχετε διαπιστώσει δεν έχουν βγει χαμένες.
Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, «αντίθετα από ό,τι πιστεύετε, οι γυναίκες δεν χρειάζεται να σηκώνουν βάρη και να κάνουν χιλιάδες επαναλήψεις σε κάθε άσκηση. Είναι καλύτερο να αθλείστε λίγο κάθε μέρα αντί να ακολουθείτε ένα υπερεντατικό πρόγραμμα μια στο τόσο».
Σε αυτή τη φιλοσοφία, ο διάσημος γυμναστής και συγγραφέας του βιβλίου του The Workout: Core Secrets from Hollywood’s #1 Trainer (Πρόγραμμα γυμναστικής: Μυστικά από το Νο 1 προπονητή του Χόλιγουντ, εκδ. Collins Living) μας προτείνει τρεις απλές και γρήγορες ασκήσεις, που μπορούμε να κάνουμε καθημερινά. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε λιγότερο από ένα μήνα μπορούμε να δούμε ορατό αποτέλεσμα στους γλουτούς αλλά και μείωση πόντων στην περιφέρεια.

Με τα χέρια στη μέση βάλτε το δεξί πόδι σε ένα σκαλοπάτι. Με μία κίνηση ανεβείτε το, ώστε να τεντωθεί το πόδι σας, ενώ πιέζετε τους γλουτούς και να σηκωθεί το αριστερό πόδι όσο πιο μακριά γίνεται. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση.

 

Σταθείτε όρθιες και φέρτε το ένα πόδι μπροστά από το άλλο, χαμηλώνοντας τη λεκάνη προς το έδαφος. Μείνετε 3» σε αυτήν τη στάση, μετά σηκωθείτε τραβώντας το πίσω πόδι τεντωμένο προς τα έξω. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση και επαναλάβετε με το αντίθετο πόδι αυτήν τη φορά.

Σταθείτε όρθιες με σφιγμένους τους κοιλιακούς. Με το δεξί πόδι κάντε ένα βήμα προς τα πίσω και χαμηλώστε το γόνατο προς το έδαφος. Καθώς χαμηλώνετε, σφίξτε τους γλουτούς και πατώντας δυνατά το αριστερό πέλμα κάτω σηκωθείτε ξανά, κλοτσώντας με το δεξί πόδι προς τα εμπρός. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση και επαναλάβετε με το άλλο πόδι.