Ζευγάρια: τα ερωτικά sms και ο φόβος του χωρισμού

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι προκλητικές φωτογραφίες και τα μηνύματα με σεξουαλικό περιεχόμενο είναι για τους περισσότερους «υποχρέωση» και όχι ένας διασκεδαστικός τρόπος φλερτ.

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι προκλητικές φωτογραφίες και τα μηνύματα με σεξουαλικό περιεχόμενο είναι για τους περισσότερους «υποχρέωση» και όχι ένας διασκεδαστικός τρόπος φλερτ.

 

Τα νεαρά ζευγάρια που βρίσκονται σε μόνιμη σχέση συχνά αποστέλλουν και λαμβάνουν τα λεγόμενα sexts (από το sex texts) από ανάγκη, και μάλιστα οι άνδρες είναι εξίσου απρόθυμοι με τις γυναίκες απέναντι σε αυτήν την ιδέα.

 

Οι Αμερικανοί επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη σχετική μελέτη διαπίστωσαν ότι κάποια ζευγάρια χρησιμοποιούν το διαδικτυακό σεξ και τα μηνύματα με σεξουαλικό περιεχόμενο όπως το κανονικό σεξ, αποκλειστικά και μόνο για να ικανοποιήσουν το σύντροφο.

 

Ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα πραγματοποίησαν δημοσκόπηση σε 155 προπτυχιακούς φοιτητές που βρίσκονταν σε μόνιμη σχέση. Τους ρώτησαν για τις συνήθειές τους στην ανταλλαγή ερωτικών sms και ανακάλυψαν ότι το sexting είναι αρκετά συχνό φαινόμενο μεταξύ των νεαρών ζευγαριών.

 

Η μελέτη, η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό Computers in Human Βehaviour, έδειξε ότι το 55% των γυναικών παραδέχθηκε ότι συμμετέχει στην ανταλλαγή μηνυμάτων ακόμη κι όταν δεν έχει διάθεση, ενώ το 48% των ανδρών δήλωσε πως το κάνει για τα ικανοποιήσει τη σύντροφό του.

 

Οι βασικοί λόγοι που οι συμμετέχοντες συναινούσαν στην ανταλλαγή ερωτικών φωτογραφιών ήταν «το φλερτ, τα προκαταρκτικά ή η ικανοποίηση των αναγκών του συντρόφου», αναφέρει η μελέτη.

 

Οι ερευνητές υποστηρίζουν επίσης ότι οι γυναίκες που έχουν ανασφάλειες για το μέλλον της σχέσης τους είχαν περισσότερες πιθανότητες να συμμετάσχουν στις ανταλλαγές μηνυμάτων, καθώς πίστευαν ότι με αυτό τον τρόπο θα κρατήσουν το σύντροφό τους.

Source :
onmed.gr