Μα γιατί δεν σου τηλεφωνει;

Γνωρίζεις έναν τύπο, τον συναντάς για ένα καφέ ή φαγητό, έχετε ένα πολύ ωραίο πρώτο ραντεβού, είναι καλός συνομιλητής,  έχει αίσθηση του χιούμορ και «καλές» απαντήσεις για όλες τις ερωτήσεις σου. Περνάνε, όμως, και οι τρεις μέρες του γνωστού πιο μαλακισμένου κανόνα που γέννησε ο ανθρώπινος νους και πάλι δεν σε παίρνει. Και τώρα; Τι σημαίνει αυτό και πώς πρέπει να κινηθείς;

 

Να περιμένεις και άλλο; Αν ναι, πόσο ακόμα; Να του στείλεις μήνυμα; Να τον πάρεις εσύ;

 

Όπως έχεις καταλάβει, για ένα πρώτο, ωραίο κιόλας, ραντεβού είσαι ένα τσικ πιο προβληματισμένη από το αναμενόμενο . Δεν θα σου πω ψέματα . Αυτό δεν συμβαίνει κάθε φορά . Και εσύ η ίδια σίγουρα μπορείς να θυμηθείς άντρες με τους οποίους βγήκες και δεν αντιμετώπισες ποτέ αυτό το πρόβλημα γιατί έστειλαν μήνυμα ακόμα και το ίδιο βράδυ . Οπότε; Αυτός ο συγκεκριμένος γιατί δεν παίρνει τηλέφωνο ακόμα και μια εβδομάδα μετά; Τι ;Έχει πολύ δουλειά; Έχασε το τηλέφωνο σου; Φοβήθηκε που είσαι  δυναμική ;

Λοιπόν, πρόκειται να διαβάσεις μερικά πράγματα που μπορεί και να μην σου αρέσουν καθόλου, μπορεί να με βρίσεις πολύ χοντρά, να μην ξαναδιαβάσεις ποτέ τίποτα δικό μου, αλλά (!) πρέπει κάποιος να στα πει και παίρνω την ευθύνη να κάνω τη βρομοδουλειά γιατί στην τελική κάποιος πρέπει να την κάνει και είναι σίγουρα καλύτερο το να είσαι κάπως υποψιασμένη από το να είσαι εντελώς στην καρα-κοσμάρα σου!

Δεν σε γουστάρει τόσο πολύ. Μπορεί να περνάει ωραία μαζί σου όταν βρίσκεστε, να μην έχει κανένα πρόβλημα να συναντιέστε μία στο τόσο ή να ανταλλάσετε πού και πού μηνύματα . Αυτό ,όμως, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θέλει να σε βλέπει όσο θέλεις εσύ, πόσο μάλλον ότι είσαι μια γυναίκα που γουστάρει πολύ και θέλει να διεκδικήσει!

Δεν ψάχνει για κάτι μόνιμο. Μπορεί να θέλει πολύ να βρίσκεστε και να περνάτε ωραία, αλλά αυτή την περίοδο είναι σε μια φάση που δεν ψάχνει και δεν έχει διάθεση για κάτι μόνιμο ή σταθερό. Αυτό σημαίνει ότι προτιμά να είναι μόνος του από το να κάνει μια σχέση και φυσικά εννοείται ότι δεν είσαι η μόνη που βλέπει .

Έχει καταλάβει ότι τον περιμένεις. Ίσως να υποψιάζεται ότι έχεις λυσσάξει να τον ξαναδείς και ότι δεν θα κανονίσεις τίποτα άλλο προκειμένου να είσαι ελεύθερη και διαθέσιμη να τον δεις όποτε στο ζητήσει . Αν με ρωτάς, πολύ λάθος η κατάσταση ! Αν μάλιστα έχει συμβεί ένα – δυο φορές το να σε έχει πάρει τελευταία στιγμή και εσύ να έχεις ανταποκριθεί, να ξέρεις ότι απλώς έχεις επιβεβαιώσει πολύ χοντρά αυτές τις υποψίες του και πιστεύει ότι θα σε κάνει ό,τι θέλει.

Είναι τύπος της «τελευταίας στιγμής». Δεν είναι ο τύπος του ανθρώπου που σχεδιάζει τι θα κάνει, πού θα βγει ή με ποιον . Βαριέται να το οργανώσει και αν πάρει τελικά με τα χίλια ζόρια μια πρωτοβουλία, αποφασίζει κάτι συνήθως την τελευταία στιγμή. Οπότε η πάγια στρατηγική του είναι ότι δεν τηλεφωνεί και απλώς αφήνει εσένα να το κάνεις .

Ξέρω, παρ ’όλα αυτά εσύ θέλεις τόσο πολύ να τον δεις, που όχι μόνο  δεν λαμβάνεις καθόλου υπόψη σου εμένα και το παρόν άρθρο, αλλά θεωρείς και ότι δεν θα σου πέσει και ο κώλος να σηκώσεις το ακουστικό και να τον πάρεις εσύ ένα τηλέφωνο. Αλλά (!!!) μην το κάνεις !

  • Αν όντως, δεν σε γουστάρει αρκετά είναι χίλιες φορές καλύτερα να το ξέρεις από τώρα παρά να το μάθεις αργότερα που μπορεί να αισθάνεσαι πιο δεμένη μαζί του.
  • Αν περιμένεις να σε πάρει εκείνος δεν είναι μόνο ότι μπορείς να έχεις μια πολύ σαφή και έμπρακτη απόδειξη της πρόθεσης του απέναντι σου αλλά και να τσεκάρεις το πόσο επίμονος θα γίνει αν, ας πούμε, δεν σηκώσεις το τηλέφωνο την πρώτη φορά που θα καλέσει .
  • Αν πιστεύεις ότι δεν είναι και τίποτα σημαντικό το να τον πάρεις εσύ από ανυπομονησία, ξανασκέψου το . Πιστεύεις ότι το να δίνεις την εντύπωση ότι δεν έχεις με τίποτα άλλο να ασχοληθείς σε κάνει με οποιονδήποτε τρόπο ελκυστική ή ενδιαφέρουσα;
  • Ακόμα και αν δεν τηλεφωνεί από έλλειψη πρωτοβουλίας ή από τεμπελιά, πραγματικά θέλεις να βγαίνεις με ένα τύπο, με τον οποίο το πιθανότερο είναι ότι θα πρέπει να τα κάνεις όλα εσύ;

Η καλύτερη στρατηγική για την περίοδο αναμονής ενός τηλεφωνήματος αμέσως μετά από ένα ραντεβού είναι να κάνεις σχέδια και να κανονίζεις «ραντεβού» για τον εαυτό σου ώστε και ωραία να περνάς και να μην «κολλάει»το μυαλό σου σε έναν τύπο που μόλις γνώρισες και λυσσάς να κάθεσαι πάνω από το τηλέφωνο μπας και … που από ότι φαίνεται δεν θα ….. για να μην έχει πάρει ως τώρα….