Οι πρώτες σας διακοπές μαζί: Πως να μην πάνε όλα στραβά;

Όπως κάθε πρώτη φορά, έτσι και η πρώτη φορά κοινών διακοπών με τον σύντροφό σου είναι μία αγχωτική διαδικασία. Εξάλλου, δεν είναι λίγες οι φορές που ακούγεται ότι η σχέση δοκιμάζετε στις διακοπές και εκείνες τις μέρες χωρίζουν τα περισσότερα ζευγάρια, συνεπώς είναι επόμενο να μοιάζει με τρομακτική εμπειρία.

Παρακάτω, υπάρχουν οι 6 κανόνες που θα βοηθήσουν οι διακοπές σας να μην είναι δυσάρεστες και να ανυπομονείτε για την επόμενη φορά.

1.       Δοκιμαστικές διακοπές

Και για τους δύο θα ήταν μία καλή εμπειρία έστω και ένα μικρό δείγμα απόδρασης εκτός της καθημερινότητάς για ένα Σαββατοκύριακο, για παράδειγμα. Έτσι, θα έχετε ζήσει ο ένας τον άλλον πέρα από τη ρουτίνα και τις συνήθειές σας, θα μπορείτε λοιπόν να έχετε μία εικόνα για την πιο ‘χαλαρή’ εικόνα του συντρόφου σας. Στις διακοπές και οι δύο σύντροφοι γνωρίζονται περισσότερο και καλύτερα μεταξύ τους, οπότε ετοιμαστείτε να μάθετε και να δώσετε νέες πληροφορίες.

2.       Διοργανώστε από κοινού

Από τη μία χρειάζεται να πάτε διακοπές που και οι δύο θα απολαύσετε εξίσου και από την άλλη ο καθένας σας έχει διαφορετικές δεξιότητες αναφορικά με την οργάνωση. Για να κάνετε μία πετυχημένη καλοκαιρινή εξόρμηση, ακούστε τις προτιμήσεις και χρησιμοποιείστε ο ένας τις ικανότητες του άλλου.

3.       Διαχείριση οικονομικών

Πρόκειται για ένα θέμα που χρειάζεται να συζητήσετε προτού καν πάτε στον προορισμό σας. Δεν είναι το ίδιο εύκολο για όλους να κάνουν μία συζήτηση σχετικά με τα χρήματα και ποιος θα πληρώσει τι, όμως είναι απαραίτητο για να προλάβει και παρεξηγήσεις και εντάσεις. Η μέθοδος μισά-μισά είναι από τις πιο αποτελεσματικές. Αποφασίστε λοιπόν από κοινού αν θα έχετε τη μισή συμμετοχή στα έξοδά σας ή αν θα πληρώσετε συγκεκριμένα εσείς και συγκεκριμένα ο σύντροφός σας.

4.       Εντάσεις – καυγάδες

Ο μεγάλος φόβος και ο εχθρός των διακοπών με τον σύντροφο είναι οι τσακωμοί. Αλλά είναι μία πραγματικότητα. Είναι πολύ πιθανό να μαλώσετε, ακόμη και για πράγματα που δεν έχουν ουσιαστικά σημασία, όμως είναι οκ, είναι αναμενόμενο. Αντί λοιπόν να φοβάστε και να αποφεύγετε οτιδήποτε σας μοιάζει με καυγά ώστε να μην χαλάσετε τις διακοπές σας, απλώς θεωρήστε το φυσιολογικό και προσπαθήστε να μην του δώσετε χώρο και χρόνο να εξαπλωθεί και να σας χαλάσει τη διάθεση για τις υπόλοιπες ημέρες.

5.       Πρόγραμμα διακοπών

Στο μυαλό σας, μπορεί να φανεί απαραίτητο να έχετε οργανώσει ένα πρόγραμμα που θα κανονίσετε τι θα κάνετε κάθε μέρα, τι θα δείτε, που θα κάνετε μπάνιο και όλες τις απαραίτητες επισκέψεις που πρέπει να κάνετε, όμως η πραγματικότητα είναι πως δεν λειτουργεί. Τις περισσότερες φορές, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί από ελάχιστα έως καθόλου και αυτός που το είχε φτιάξει στεναχωριέται ή θυμώνει. Όμως, σκεφτείτε πως θα είστε διακοπές και θα χρειάζεστε και οι δύο να ξεφύγετε από το καθημερινό πρόγραμμα που ακολουθούσατε για τόσους μήνες.

6.       Χρόνο για τον εαυτό σας

Είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε ότι είναι οι διακοπές σας και σαν ζευγάρι αλλά και για τον καθένα ξεχωριστά, συνεπώς είναι απαραίτητο να κάνετε και όσα χρειάζεστε μόνοι σας για τον εαυτό σας. Αυτό μπορεί να είναι από το να διαβάσετε ένα βιβλίο μέχρι να κάνετε μία βόλτα με το ποδήλατο. Είναι κατανοητό πως θέλετε να περάσετε όσο περισσότερο χρόνο έχετε μαζί, όμως και λίγη ώρα μακριά θα σας κάνει να πάρετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και να επιστρέψετε με ακόμη πιο μεγάλη όρεξη για τον σύντροφό σας.

Τελικά, αυτές οι μέρες είναι και για τους δυο σας οι διακοπές σας και μάλιστα αυτές που επιλέξατε να περάσετε μαζί. Αφήνοντας πίσω τις ιδανικές σας φαντασιώσεις για αυτές τις μέρες που θα μοιραστείτε, απολαύστε την κάθε σας στιγμή, γνωριστείτε ακόμη καλύτερα μεταξύ σας, ξεκουραστείτε, διασκεδάστε και δώστε χώρο και χρόνο στη σχέση σας να δυναμώσει και να εξελιχθεί.

Source :
joytv.gr