Πότε επιτρέπεται να ζηλεύεις και να του το λες, ξανά και ξανά

H ζήλια είναι άτιμο πράγμα και μπορεί να σου φάει την ψυχή. Ναι, το πιστεύω! Ιδίως, όταν αυτή αφορά στο σύντροφό σου… Βεβαίως, υπάρχει η υπερβολική, η αρρωστημένη ζήλια, υπάρχει όμως και η φυσιολογική ζήλια, αυτή που οι περισσότεροι χαρακτηρίζουν “αλατοπίπερο” στη σχέση.

Εμείς εδώ δεν θα κάνουμε ποσοτική ανάλυση (σε τι βαθμό είναι καλό να ζηλεύεις). Απλά, θα εξετάσουμε 5 περιπτώσεις, που όπως στο λέω γυναίκα πρός γυναίκα, η ζήλια επιτρέπεται…

  1. Όταν κοιτάζει άλλες γυναίκες, ενώ εσύ είσαι δίπλα του: Για να είμαστε δίκαιες, είναι φυσιολογικό να χαζεύει κανείς το ωραίο φύλο, ιδίως όταν είναι πραγματικά ωραίο. Και εσύ το χαζεύεις, εξάλλου. Όπως επίσης θα γυρίσεις να κοιτάξεις έναν γοητευτικό άντρα. Αλλά άλλο αυτό, και άλλο μου τρέχουν τα σάλια, και άλλο συμπεριφέρομαι και σχολιάζω όπως όταν ήμουν ελεύθερος. Κάνε σκηνή, ελεύθερα!
  2. Σου λέει ότι θα βγει με την πρώην του: ΟΚ, είσαι ανώτερος άνθρωπος, και ΟΚ, τον πιστεύεις ότι δεν τρέχει τίποτα και ότι είναι μόνο φίλοι. Αλλά γιατί να μην πας και εσύ, αν είναι απλά φίλοι, και γιατί να πρέπει να είσαι σίγουρη, και άνετη και cool ότι αποκλείεται, έστω και στιγμιαία, να θυμηθούν τα παλιά και να τους έρθει μια… κάψα;
  3. Η καινούργια του συνάδελφος είναι κουκλάρα: Ξέρεις τι λένε για τους έρωτες του γραφείου και πόσο γρήγορα μπορούν να φουντώσουν; Πάρε τα μέτρα σου!
  4. Δεν σου λέει σε ποιον στέλνει μήνυμα: Δικαιωμά του, να κρατάει τις συνομιλίες (και τα email του) του ιδιωτικές. Επίσης, αυτό που ψάχνεις το τηλέφωνό του, δεν θα συμφωνήσω, δεν είναι σωστό. Αλλά, άμα δεν έχει να κρύψει κάτι, γιατί να μην σου απαντήσει σ’ αυτή την απλή ερώτηση; Μπορεί, βεβαίως, απλά να θέλει να σου σπάσει τα νεύρα!
  5. Κανονίζει το bachelor του ή του κολλητού του σε στριπτιτζάδικο: Συνηθίζεται να συμβαίνει αυτό, θα μου πεις. Αλλά για σκέψου λίγο τι μπορεί να συμβεί, ιδίως αν πιουν λίγο; Είναι σαν να τον αφήνεις να βουτήξεις στο βάζο με το μέλι. Εξάλλου, ούτε εσύ για σένα θα ήσουν σίγουρη αν πήγαινες να διασκεδάσεις σε στριπτιτζάδικο με άντρες!