Πώς να μπεις στο κεφάλι του και (να παραμείνεις) στο κρεβάτι του…

Τον έχεις εντοπίσει, σου αρέσει, δείχνει να ανταποκρίνεται, όμως, έχεις ακόμη πολύ δουλειά μπροστά σου. Αν σε παρηγορεί, το δύσκολο κομμάτι, αυτό της πρώτης επαφής, το έχεις περάσει. Τώρα και μετά τα πρώτα ραντεβού και αφού «έσπασε ο πάγος» και αφού σιγουρεύτηκες ότι υπάρχει περιθώριο για κάτι περισσότερο από μερικά καλά ραντεβού, πρέπει να οργανωθείς, για να μπεις στο μυαλό του και να παραμείνεις στο… κρεβάτι του.

Από την Έλενα Καλογερά

Ο δρόμος για το κεφάλι ενός άντρα, όσο απλός φαίνεται, τόσο περίπλοκος είναι. Απλός, γιατί συνήθως αυτά που ζητάει είναι σχετικά εύκολα. Περίπλοκος, γιατί εμείς είμαστε συνηθισμένες στο να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε με πολλούς αστερίσκους, οπότε κάπου εκεί… χανόμαστε.

Εσύ για να μη χάσεις τον δρόμο για έναν προορισμό που σ’ ενδιαφέρει τόσο πολύ, δες τι πρέπει να έχεις στο δικό σου μυαλό για να μη χαθείς

Do’ s – Για να μείνεις στο μυαλό του!

• Γίνε πιο παρατηρητική, τις ώρες που περνάτε μαζί. Τι δείχνει να του αρέσει; Τι είναι αυτό που του προκαλεί δυσφορία; Τι φαγητό του αρέσει; Με ποιο πρόγραμμα στην τηλεόραση αλλάζει κανάλι; Δεν χρειάζεται να ρωτάς συνεχώς, αν προσέχεις λίγο περισσότερο τι τον ενδιαφέρει και τι τον κάνει να βαριέται. Άντρες και γυναίκες γοητευόμαστε, όταν κάποιος μας καταλαβαίνει, χωρίς να χρειάζεται να πούμε πολλά ή να απαντάμε σε περιττές ερωτήσεις.

• Εντάξει, καλός ο ενθουσιασμός, καλό και το πάθος που δείχνει εκείνος για ‘σένα στα πρώτα ραντεβού, αλλά όσο είστε ακόμη «φρέσκοι» πάρε για μια φορά εσύ το… πηδάλιο. Μην περιμένεις τη στιγμή της προκαθορισμένης συνάντησης. Αιφνιδίασε τον και μην τον αφήσεις να σου πει «όχι». Λίγη τρέλα ποτέ δεν έβλαψε κανέναν και είναι καλό να πάρει από την αρχή το μήνυμα ότι το να είσαι ενθουσιασμένη και γεμάτη εκπλήξεις είναι στοιχείο του χαρακτήρα σου. Θα ξέρει, ότι μαζί σου δεν θα βαρεθεί ποτέ!

• Αγόρασε κάτι για εκείνον – ακόμη και ένα μπουκέτο λουλούδια! –, αλλά μην του το δώσεις σαν δώρο. Πες ότι απλά χάζευες στις βιτρίνες και όταν είδες το τάδε αντικείμενο, τον σκέφτηκες και ήσουν σίγουρη ότι το χρειάζεται ή ότι θα του πηγαίνει. Οι όμορφες χειρονομίες δεν ξεχνιούνται εύκολα, ειδικά όταν δεν συνοδεύονται από την κορδέλα – και το αίσθημα υποχρέωσης – που ίσως δημιουργήσει ένα δώρο, με όλη την επισημότητα του.

• Μίλα του για εσένα (με μέτρο). Για όσα σου αρέσουν, για τις βόλτες και τους φίλους σου, για τα μέρη που αγαπάς, για εκείνο το τέλειο bistro και πώς το ανακάλυψες και έγινε το στέκι σου. Όσοι έχουν να διηγηθούν μία ωραία ιστορία, είναι και εκείνοι που έρχονται πρώτοι στο μυαλό μας μέσα στη μέρα, ειδικά αν αυτή η μέρα έχει δυσκολίες. Και εννοείται ότι θέλεις το μυαλό του να είναι «καρφωμένο» σε ‘σένα! Ένας εύκολος τρόπος να το κάνεις είναι να «δέσεις» αυτή την ιστορία με ένα τραγούδι: κάθε φορά που θα το ακούει, η σκέψη του αυτόματα θα «τρέχει» σ’ εσένα…

• Κράτα τον σε αγωνία. Θα έχεις ακούσει ότι η (υπερβολική) διαθεσιμότητα είναι μία μορφή βλακείας. Το να είσαι «απίκο» κάθε φορά που εκείνος θέλει να βρεθείτε, ναι, είναι γλυκό, μπορεί ωστόσο να δημιουργήσει την αίσθηση του δεδομένου. Θυμήσου εκείνο που έλεγαν παλιά οι γιαγιάδες μας: «2 φορές θα μπορείς και 3 δεν θα μπορείς».

Dont’s – Για να μη βγεις «εκτός παιχνιδιού»

• Μην γκρινιάζεις. Ή μη θυμάσαι τι κακό συνέβη μέσα στην ημέρα σου για να το μοιραστείς μαζί του. Δεν είστε ακόμη σε αυτό το επίπεδο που μπορείς να γίνεις πιο προσωπική και λίγο πιο… γκρινιάρα. Το πρώτο διάστημα πρέπει να περάσεις το μήνυμα ότι είσαι θετική και ότι τα βγάζεις πέρα με χαμόγελο, ό,τι κι αν συμβαίνει μέσα στην ημέρα.

• Μην τον βομβαρδίζεις με ερωτήσεις που μπορεί να τον φέρουν σε δύσκολη θέση ή να τον κουράσουν. Άντρες και γυναίκες έχουμε τον δικό μας χρόνο να ανοιγόμαστε με έναν νέο άνθρωπο στη ζωή μας. Άσ’ τον να τον κάνει, όταν νιώσει εκείνος άνετα. Το να πιέζεις για μία εξομολόγηση του για οτιδήποτε μπορεί να έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

• Μην εκβιάζεις τα συναισθήματά του. Το ότι μπορεί να εξέφρασες εσύ αυτό που νιώθεις, δεν σημαίνει ότι θα εισπράξεις ακριβώς το ίδιο. Το να ρωτάς κάθε τρεις και λίγο – στο τηλέφωνο ή από κοντά – πως αισθάνεται για ‘σένα και αν σε σκέφτεται, είναι πολύ πιθανόν να «μεταφραστεί» ως ανωριμότητα ή συναισθηματική ανασφάλεια. Και, γενικώς, κόσμος που προβάλλει τις ανασφάλειες του σε εκείνον που τον ενδιαφέρει, δεν περνάει πολύ καλά.

• Μην αδιαφορείς για όσα του αρέσουν και εσένα μπορεί να μην σε ενδιαφέρουν. Το να στραβομουτσουνιάζεις, επειδή στο αμάξι ακούει αθλητικά ραδιόφωνα ή επειδή θέλει να μοιραστεί μαζί του το πάθος του για ένα νέο gudget ή ένα videogame, δεν είναι ωραίο. Δεν χρειάζεται να περάσεις στο άλλο άκρο και να παριστάνεις ότι λατρεύεις το ποδόσφαιρο ή το “Assasins Creed”: αρκεί να δείχνεις ότι νοιάζεσαι γι’ αυτό που σου λέει ή ότι συμμερίζεσαι τον ενθουσιασμό του.

• Μη μιλάς άσχημα για τους φίλους και τις φίλες σου μπροστά του και μην πετάς πικρόχολα σχόλια για την εμφάνιση κοριτσιών που συναντάτε, π.χ. στον δρόμο ή την ώρα που πίνετε καφέ. Ένας άνθρωπος με… τόνους μικροκακίας μέσα του δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και σίγουρα δεν θες να σε χαρακτηρίσει ζηλιάρα ή μικρόψυχη, ειδικά τους πρώτους μήνες της γνωριμίας σας. Επιβράβευσε μία ωραία γυναικεία παρουσία που θα περάσει από δίπλα σας. Αυτό αρκεί για να καταλάβει πόση αυτοπεποίθηση σου περισσεύει και πόσο δεν φοβάσαι τον ανταγωνισμό (λέμε τώρα…).

Και… πώς είπαμε ότι θα παραμείνεις στο κρεβάτι του;

Do’s – Για να είσαι μονίμως στο διπλανό μαξιλάρι!

• Δείξε και πες ότι τον θέλεις. Όσο πιο… ξεκάθαρη είσαι στα πρώτα ραντεβού, τόσο πιο σίγουρος θα είναι γι’ αυτό που συμβαίνει ανάμεσα σας. Το σεξ χωρίς… λόγια και χωρίς να εκφράζεις αυτό που νιώθεις, είναι κάτι που εύκολα μπορεί να προσπεράσει. Δεν χρειάζεται να τον «πνίξεις» στο συναίσθημα, δεν πρέπει, ωστόσο, να το παίξεις και υπερβολικά άνετη ή αδιάφορα, γι’ αυτό που γεννιέται ανάμεσα σας!

• Ούτε αγία, ούτε αλήτισσα. Κοινώς, τον πρώτο καιρό, πρέπει να ισορροπήσεις ανάμεσα στην εικόνα της γυναίκας που ξέρει τι θέλει (και πώς να το πάρει), αλλά χωρίς να δώσει δικαιώματα για άλλου είδους συμπεριφορές! Ξεσήκωσε τον, πολιόρκησε τον, δείξ’ του ότι δεν είσαι αμελητέα στο κρεβάτι, αλλά προς Θεού μην πάρεις ντουντούκα για να τα διαφημίσεις. Και εδώ ισχύει εκείνο το παλιό «όσοι ξέρουν, δεν μιλάνε».

• Χαλάρωσε τον, καν’ τον να νιώσει άνετα, «τάισε» τον «καλό» εγωισμό του, επιβράβευσε τον. Όλοι στο κρεβάτι έχουμε περίπου τις ίδιες ανασφάλειες και το ίδιο τρακ με έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζουμε καλά. Αν έχεις καταλάβει, λόγου χάριν, ότι αισθάνεται άβολα με την κοιλίτσα ή με την αρχή φαλάκρας, κάν’ τον να νιώσει ότι δεν υπάρχει, ότι δεν σε νοιάζει, ότι δεν είναι αυτός ο λόγος που θέλεις να είσαι μαζί του. Αυτού του είδους οι… διαβεβαιώσεις, λειτουργούν απογειωτικά στο σεξ και φυσικά είστε και οι δύο κερδισμένοι!

• Τροφοδότησε τις φαντασιώσεις του και μην τις φοβάσαι. Δώσε χώρο στην ευρηματικότητα του και βγες για λίγο έξω από το – γνωστό – πλαίσιο. Το να περιορίζεις το σεξ αυστηρά στο κρεβάτι είναι κάτι που θα τον κουράσει γρήγορα. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει!

• Α, και δώσε βάση στο άρωμα σου. Αν αυτό που φοράς του αρέσει, ψέκασε λίγο σε κάποιο ρούχο σου που θα μείνει στο σπίτι του. Κάθε φορά που θα το μυρίζει, στο μυαλό του θα είσαι μόνο εσύ!

Don’t’s – Για να μη λήξει η ιστορία σας μετά από λίγο καιρό

• Μην είσαι επικριτική ή αρνητική μαζί του στο κρεβάτι. Αν κάτι (που κάνει) δεν σου αρέσει, δεν χρειάζεται να το εκφράσεις με δυσάρεστο τρόπο. Ούτε – ακόμη χειρότερα – «νιαουρίζοντας». Συζήτα το μαζί του σταθερά, χωρίς να χρωματίζεις αρνητικά τα λόγια σου ή να κρίνεις αυτό που κάνει.

• Μην συμφωνείς σε οτιδήποτε σου προτείνει, αν δεν σου αρέσει κι εσένα. Αλλά, μην αρνείσαι και κατηγορηματικά πράγματα, μόνο και μόνο επειδή βαριέσαι ή τα θεωρείς… κουραστικά. Το σεξ θέλει φαντασία, ανοιχτό μυαλό και… κοινή συναίνεση, ακριβώς επειδή είναι μια μορφή επικοινωνίας μεταξύ δύο ενήλικων ανθρώπων. Και, ναι, στο διπλανό μαξιλάρι θέλουμε ανθρώπους που να μπορούμε να συνεννοηθούμε και σε αυτόν τον τομέα.

• Μην προσποιείσαι και μην προσπαθείς να υποδυθείς κάποια που δεν είσαι. Όσο συναρπαστικό είναι το να έχει κανείς δίπλα του μία έμπειρη γυναίκα, άλλο τόσο γλυκό είναι το να παραδεχθείς ότι δεν ξέρεις κάποια πράγματα, αλλά έχεις όλη την καλή διάθεση να τα… μάθεις μαζί του. Κάθε άνθρωπος εκπέμπει κάτι διαφορετικό και αν αυτό είναι ειλικρινές τον κάνει ακόμη πιο γοητευτικό και… ερωτεύσιμο.

• Μην σκέφτεσαι και την τελευταία σου κίνηση και λέξη, όταν είστε μαζί. Αφέσου για λίγο και μην ξεχνάς να γελάς. Το να είσαι αυθόρμητη είναι – ακόμη και στο κρεβάτι – υπέρ σου! Μη χαλιναγωγείς την κάθε σου σκέψη, επειδή φοβάσαι το πώς θα σε χαρακτηρίσει. Αν θες να του «επιτεθείς» στη μέση του δρόμου – που λέει ο λόγος – κάντο (απλώς σιγουρέψου ότι δεν σας βλέπουν, πράγμα δύσκολο, αλλά έχει τη… χάρη του)!