Τα 3 βασικά πράγματα που ψάχνουν σε μια σχέση οι άντρες!

Σου είναι φαντάζομαι σαφές ότι όταν ένας άντρας αποφασίζει να προχωρήσει σε σχέση σοβαρή, ή όπως θες πες την, κάτι αντίστοιχα σοβαρό έχει συμβεί μέσα του. Έρωτας, βεβαίως, επιθυμία, αγάπη, ανάγκη να είναι με κάποια… ο άντρας πάντως για να δεσμευτεί το έχει πάρει απόφαση ότι θα το κάνει!

Και ποια είναι αυτά τα τρία πράγματα που συνήθως αναζητούν οι άντρες σε μια ρομαντική σχέση; Με τυχαία σειρά, α. το sex, β. η ασφάλεια-θαλπωρή και γ. η συντροφικότητα.

Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε τη σπουδαιότητα που παίζει για τους άντρες το κεφάλαιο «σεξ». Και παρά το ό,τι πολλές έρευνες έχουν συμφωνήσει ότι αυτό δεν αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα στη ζωή των ανδρών (η καριέρα τους, η ευημερία τους κ.ά. μπορεί να έρχονται πρώτα), ωστόσο συχνά αν πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στο εφήμερο sex και την… αγάπη, θα αποφύγουν τα δύσκολα (δηλαδή την αγάπη). Όπως και να έχει, το sex είναι κάτι που αναζητούν και επιδιώκουν διαρκώς και επομένως όταν πουν ότι «εδώ ήρθαμε για να μείνουμε» σημαίνει συνήθως ότι (και) «το sex είναι καλό!».

Όσο για το κεφάλαιο της «θαλπωρής», είναι αυτό που συχνά θα έχεις ακούσει να επαναλαμβάνουν οι άντρες ως «θέλω να βρω ένα καταφύγιο». Αναζητούν έναν καθημερινό «παράδεισο», ένα άνετο σπίτι, μια ζεστή αγκαλιά, μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα κάτι στο οποίο θα γυρίζουν και θα χάνονται από τα προβλήματα και τις αντιξοότητες της καθημερινότητας τους. Και περισσότερο το ζήτημα είναι συναισθηματικό… και φυσικά η υποστήριξη και η στήριξη είναι αυτό που περιμένουν από σένα!

Τέλος, όταν μιλάμε για τη «συντροφικότητα» που αναζητούν οι άντρες μιλάμε βεβαίως για την ανάγκη τους να μοιραστούν τη ζωή τους και τον χρόνο τους με κάποια που τους καταλαβαίνει, μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα, όνειρα, στόχους, περνάνε καλά μαζί, γελάνε μαζί, είναι το «φιλαράκι» τους.

Υ.Γ. Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι ψάχνουν μια «μανούλα», αλλά… όχι, ψάχνουν και μια μαμά! (Ναι, αυτή που θα τους μαγειρέψει, θα τους φτιάξει το ταπεράκι, θα τους σιδερώσει, θα τους πει τι να κάνουν…)