Τι δεν ξέρεις για τους άντρες;

Σου έχει τύχει ποτέ να ακούσεις από έναν άντρα που μόλις χώρισε ότι δεν ξέρει γιατί χώρισε; Ότι δεν ξέρει ακριβώς ποια ήταν τα προβλήματα της σχέσης του;  Εξαιρώ τα δικά σου αγόρια που μπορεί μεν να το είπαν αλλά από τα νεύρα σου αποκλείεται να το άκουσες , και σε προσανατολίζω στους άντρες φίλους σου!

Η απάντηση είναι: πολλές φορές. Δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό. Το ζήτημα είναι ότι άνδρες και γυναίκες…

… προσεγγίζουμε τόσο διαφορετικά το θέμα «σχέσεις» που καμία φορά μετά δυσκολίας συναντιόμαστε μεταξύ μας! Έλα, όμως, που δεν μπορούμε ούτε εμείς χωρίς αυτούς ούτε αυτοί χωρίς εμάς!

Ως εκ τούτου, φίλη μου, η μόνη λύση που φαίνεται να υπάρχει είναι να εντοπίσουμε τις διαφορές μας και να αποδεχτούμε, όσο εκνευριστικό ή κουραστικό μπορεί να γίνει αυτό πολλές φορές, τα «αγορίστικα» χαρακτηριστικά τους:

Oι άντρες δεν είναι περίπλοκα όντα. Μπορεί να το έχεις καταλάβει ήδη, αλλά το σημαντικότερο είναι να μην το ξεχνάς! Σίγουρα υπάρχουν μεγάλες διαφορές από άντρα σε άντρα, αλλά ο βασικός κανόνας ισχύει για τη συντριπτική πλειοψηφία τους και είναι ο εξής ένας : αυτό που λέει, αυτό ακριβώς εννοεί. Τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει κανένα υποβόσκον νόημα, οπότε άδικα το ψάχνεις !Δεν περνάνε ώρες να συζητάνε με λεπτομέρεια για το πώς αισθάνονται, μάλιστα αν τους ρωτήσεις «τι νιώθεις ;» το πιθανότερο είναι να πάρεις ένα « δεν ξέρω» ως απάντηση. Αν μάλιστα τον ρωτήσεις «τι αισθάνεσαι για μένα ;» το πιθανότερο είναι μην πάρεις καμία απάντηση και απλώς να ξεκινήσει ένα σεξ! Μην βιάζεσαι να τον κατηγορήσεις! Αυτή η απλότητα είναι σωτήρια πολύ, μα πάρα πολύ συχνά! Ειδικά όταν εσύ βαράς κρισάρες για το πού πάει η σχέση σας!

Οι άντρες δεν δίνουν και πολύ μεγάλη προσοχή. Εσύ μπορεί να ελπίζεις ότι θα προσέξει και την παραμικρή αλλαγή πάνω σου, αλλά το πιθανότερο είναι  να παρατηρήσει το κούρεμα σου μόνο αν ξυρίσεις το κεφάλι σου! Δηλαδή το να έχεις την απαίτηση να προσέξει ότι έκανες ανταύγειες είναι τουλάχιστον παρατραβηγμένο! Δεν το καταλαβαίνεις; Αν τώρα ο δικός σου παθαίνει αναλαμπές και φέρνει το αγαπημένο σου λουλούδι γιατί θυμάται ποιο είναι ή αγοράζει το αγαπημένο σου γλυκό ή προσέχει το καινούργιο σου φόρεμα, μπράβο! Σε θέλει! Αλλά και πάλι μην το δένεις κόμπο ότι θα δίνει προσοχή σε όλα! Απλώς δεν λειτουργούν έτσι τι να κάνουμε;

Δεν μπορούν να διαβάζουν το μυαλό σου. Κοίτα αυτό είναι από τις βασικότερες αιτίες που άντρες και γυναίκες τσακωνόμαστε με εμάς συνήθως να θεωρούμε κάτι δεδομένο και να γκρινιάζουμε και με εκείνους να θυμώνουν επειδή δεν καταλαβαίνουν. Το να υποθέτεις ότι έχει καταλάβει και δεν κάνει ή δεν λέει αυτό που θέλεις είναι μόνο λάθος. Τα αγόρια δεν έχουν καθόλου τη δική μας τάση να κρύβουν ή να καταπιέζουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους. Αν βλέπεις ότι δεν έχει καμία αντίδραση σε κάτι σχετικά σοβαρό, τα πιθανότερο είναι να μη το έχει καταλάβει ή να μην το θεωρεί σοβαρό!

Δεν κρατάνε μούτρα. Είναι πολύ βασικό να καταλάβεις ότι δεν λειτουργεί όπως εσύ κάθε φορά που προκύπτει ένα πρόβλημα ή περνάτε μια κρίση. Ούτε καν ξέρει πώς να σου κρατήσει μούτρα και προτιμά απείρως περισσότερο το να τσακωθείτε πολύ και να εκτονωθείτε παρά να είστε ψυχροί και απόμακροι μεταξύ σας χωρίς καν να ανοίγει η σχετική κουβέντα επειδή εσύ στο «τι έχεις ;», απαντάς «τίποτα» με τη μούρη σου κρεμασμένη ακόμα και για μέρες! Στο μυαλό του, όταν φέρεσαι έτσι, και δεν τον θέλεις και αποκλείεις το να κάνετε σεξ, αφού τσακωθείτε, που όσο να πεις είναι όντως μια πολύ μεγάλη απώλεια.

Αγαπημένη μου, τι να κάνουμε; Είμαστε πολύ διαφορετικές από εκείνους αλλά αυτή η διαφορετικότητα τους δεν είναι τελικά και το στοιχείο που μας έλκει περισσότερο; Το θέμα είναι να αναγνωρίζεις τις προσπάθειες που κάνει και να αποδεχτείς ότι έχει έναν εντελώς άλλο τρόπο να εκφράζει όσα αισθάνεται ή σκέφτεται. Αν το σκεφτείς λίγο καλύτερα θα δεις ότι οι άνδρες και ειδικά οι Έλληνες άντρες δεν έχουν γαλουχηθεί με τρόπο που να τους βοηθά να αναπτύξουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Αντιθέτως «εκπαιδεύονται» στο να τα θεωρούν θηλυκά και άρα αδύναμα. Ποιο είναι τώρα το καλύτερο που έχεις να κάνεις εσύ; Να είσαι άμεση και ξεκάθαρη μαζί του, αποφεύγοντας τους υπαινιγμούς και τους χειρισμούς. Και δεν τους καταλαβαίνει τις περισσότερες φορές και αν τους καταλάβει δεν του αρέσουν καθόλου!