Τρώτε φαγητά που βοηθούν τα μαλλιά σας

Μάθετε ποιες τροφές συμβάλλουν στην καλή υγεία και ποιότητα των μαλλιών σας.

Μια εντυπωσιακή εμφάνιση επηρεάζεται σημαντικά από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μαλλιά μιας γυναίκας. Είναι απαραίτητο λοιπόν να δείχνουν υγιή, φρέσκα και ελαστικά για να έχετε ένα λαμπερό αποτέλεσμα. Τα διάφορα προϊόντα μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση των μαλλιών σας αλλά αν θέλετε να έχετε πραγματικά υγιή μαλλιά, θα πρέπει να τα φροντίσετε από τη ρίζα τους και τους αδένες. Οι τροφέςπου τρώτε παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ποιότητα των μαλλιών σας. Θα ήταν καλό λοιπόν να συμπεριλάβετε κάποιες τροφές στη διατροφή σας που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες.

Δείτε παρακάτω τα στοιχεία και τις τροφές που είναι απαραίτητες για λαμπερά και ελαστικά μαλλιά:

• Τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά οξέα omega 3 και omega 6. Τέτοιες τροφές είναι τα λιπαρά ψάρια όπως ο τόνος, ο σολομός, το σκουμπρί, τα καρύδια, τα λαχανικά με σκόυρα πράσινα φύλλα και το σουσάμι. Η έλλειψη των λιπαρών οξέων από τη διατροφή σας προκαλεί τριχόπτωση και θαμπά μαλλιά που σπάνε εύκολα.

• Βάλτε στη διατροφή σας τροφές με βιταμίνη Β. Η βιταμίνη Β είναι απαραίτητη για να συντηρούνται οι πρωτεϊνες στα μαλλιά σας. Τέτοιες τροφές είναι το μαύρο ψωμί, το καστανό ρύζι, η βρώμη και τα αυγά.

• Οι τροφές με βιταμίνη Α προλαβαίνουν τα προβλήματα στο δέρμα του κρανίου σας και είναι βασικής σημασίας για την ανάπτυξη της τρίχας σας. Τέτοιες τροφές είναι τα σκουροπράσινα λαχανικά.

• Προτιμήστε τις τροφές με βιταμίνη C και Β-καροτίνη που προστατεύουν τα μαλλιά σας και συμβάλλουν στα να μακρύνουν πιο γρήγορα. Τέτοιες τροφές είναι τα εσπεριδοειδή και τα καρότα.

• Οι τροφές με βιταμίνη Ε κάνουν πιο λαμπερά τα μαλλιά σας. Τέτοιες τροφές είναι το αβοκάντο και το φυστικοβούτυρο.